STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη

SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος βρήκαν από ένα γκολ μέσα από στημένες φάσεις για το τελικό 1-1 στο "Γεώργιος Καμάρας". Προηγήθηκαν με τον Μπαρτολίνι (38') οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Τσόβιτς (78') οι φιλοξενούμενοι.

Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος αναμετρήθηκαν στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, αναζητώντας το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας και οι φιλοξενούμενοι για να κρατήσουν διαφορά ασφαλείας στην 5η θέση.

Ο Γιώργος Παράσχος, συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους "κυανέρυθρους" τον 33χρονο Σέρβο ακραίο επιθετικό, Ένβερ Αλίντοβιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/1). Ο Ζησόπουλος που είναι παίκτης της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" από την Παρασκευή (12/1), έμεινε εκτός.

Τσόβιτς, Χουάντερσον, Κύργιας, Στάθης, Ντεβέσα, Ναδάλες, Κονέ, Μάατσεν, Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Ελμπαζ, Μενδρινό, Ανιέτε, Καστιγέχος, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Χουάρες, Κούρος και Αλίβοντιτς, ήταν οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού για το ματς.

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα πριν τη σέντρα του αγώνα, έχοντας τους περισσότερους παίκτες στην διάθεση του. Ο προπονητής του Πανιωνίου άφησε εκτός τους Ταποκό και Τασουλή, ο οποίος αποκτήθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ συμπεριέλαβε τους εξής 19 παίκτες στην αποστολή:

Κότνικ, Μπαντής, Βλάχος, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Πινιώτης, Οικονομίδης, Σαββίδης, Μασούρας, Λάμπρου, Ντουρμισάι, Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς, Γλυνός.

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη

Οι δύο ομάδες είχαν καλά και άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι, βρήκαν από ένα γκολ μέσα από στημένες φάσεις και το τελικό 1-1 στη Ριζούπολη μοιάζει ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρήστος Μπάλτας (ΕΠΣ ΑΧαΐας), Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (80' Ντεβέσα), Ναδάλες, Αλμπάνης, Καστιγιέχος (84' Σιατραβάνης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς (64' Παπαγεωργίου), Κόρμπος, Σιώπης (64' Σαββίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου (46' Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Γκολ: 38' Μπαρτολίνι / 78' αυτ. Τσόβιτς

Κάρτες: 4' Αλμπάνης, 40' Παπάζογλου, 60' Ναδάλες, 77' Κύργιας / 28' Σιώπης, 56' Βλάχος, 57' Μπανανά, 66' Γεσίλ, 85' & 90+2' (αποβολή) Παπαγεωργίου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μόλις στο 3' ο Κόρμπος βγήκε φάτσα με τον Τσόβιτς αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων στο τετ-α-τετ.

Δέκα λεπτά μετά ο Ντουρμισάι έκανε την τρίτη τελική των "κυανέρυθρων" στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να ψάχνει πατήματα και ρυθμό στη μεσαία γραμμή.

Ο Παράσχος ζητούσε καλύτερη κίνηση από τον Αλμπάνη και την μπάλα στα πόδια του Μενδρινού. Στο 14' ήρθε η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" στα αντίπαλα καρέ, με τον Κότνικ να απομακρύνει το δυνατό σκροπ του Κονέ εκτός περιοχής.

Σταδιακά οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" την μεσοεπιθετική τριάδα του Πανιωνίου και ανέβασαν την πίεση τους στη μεσαία γραμμή. Σε ένα γενικά ισορροπημένο πρώτο μέρος, ήταν το γκολ του Μπαρτολίνι στο 38' που χώριζε τις δύο ομάδες.

SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κούρος εκτέλεσε πονηρά ένα φάουλ από δεξιά, Γκιοατά και Κότνικ αδράνησαν, ο Αργεντίνος στόπερ του Απόλλωνα δεν έχασε την ευκαιρία και με εξ επαφής κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο "Γεώργιος Καμάρας".

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Γεσίλ αντί του Λάμπρου, με τον Γερμανό να πηγαίνει στο πλευρό του Ντουρμισάι και ο Πανιώνιος σε σύστημα 4-4-2.

Ο Παράσχος ακολούθησε, βάζοντας τρίτο στόπερ τον Κούρο στο πλευρό των Κύργια - Μπαρτολίνι και δίνοντας τις πλευρές στους Στάθη (δεξιά) και Ναδάλες (αριστερά).

Το παιχνίδι είχε πολλή τακτική, δύναμη, ένταση και κάρτες αλλά όχι φάσεις. Από το 64' με διπλή αλλαγή (Παπαγεωργίου και Σαββίδης στο ματς) ο Γρηγορίου άλλαξε διάταξη αλλά όχι σύστημα. Το 4-4-2 διατηρήθηκε αλλά πλέον σε ρόμβο.

Στο 72' ο Κότνικ κράτησε τον Παιώνιο στο ματς σε προσπάθεια του Κονέ εκτός περιοχής και έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση.

Ο Κόρμπος εκτέλεσε με πάσα στον Μασούρα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου έπιασε φοβερό σε δύναμη και φάλτσα σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τσόβιτς, χτύπησε στην πλάτη του γκολκίπερ των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 78'.

SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στις καθυστερήσεις ο Κότνικ νίκησε για τρίτη φορά στο ματς τον Κονέ από τα πέντε μέτρα, ο Παπαγεωργίου αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης στο "Γεώργιος Καμάρας", με τις ομάδες να συνεχίζουν βάζοντας από ένα βαθμό στο σακούλι τους.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στο "Γ. Καμάρας":

Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό Απόλλων και Πανιώνιος, 1-1 στη Ριζούπολη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τσόβιτς είχε μια επέμβαση που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έσωσε την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Κόρμπο, σε ένα χρονικό σημείο που μπορούσε να αλλάξει όλη την ιστορία της αναμέτρησης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σε ένα ματς με πονηρές φάσεις, ο Κομίνης σφύριξε με την ίδια λογική στις φάσεις και για τις δύο ομάδες, ήταν σωστός σε γενικές γραμμές στο πειθαρχικό κομμάτι και σίγουρα δεν επηρέασε την εξέλιξη ή το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπαρτολίνι ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του αλλά και ο παίκτης που "καθάρισε" πολλές επικίνδυνες φάσεις στην περιοχή του Απόλλωνα. Σε ένα ματς που δεν υπήρχε παίκτης να κάνει τη διαφορά, ο Αργεντίνος στόπερ ήταν σταθερά καλός σε όλο το 90λεπτο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Στο 4' καταγράφηκε μια αντίδραση που σπανίως συναντάμε στα γήπεδα γενικότερα. Ο Αλμπάνης είδε το απλωμένο πόδι του Γκιοατά και αφού τσίμπησε την μπάλα, έπεσε στην περιοχή για να πάρει πέναλτι. Ο Κομίνης σφύριξε και τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο, με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να καταλαβαίνει το λάθος του και να συγχαίρει τον διαιτητή για την απόφαση του!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν μπήκε στο ρυθμό και τη λογική του αγώνα ο Λάμπρου, που σωστά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γεσίλ. Για τους γηπεδούχους, κάτω από τη βάση παίρνει ο Καστιγιέχος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ