STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
Μουνιός Μανιάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τις κεφαλιές των Λίλα και Ακόστα, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό - ο οποίος είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Κυριακίδη - και τον "έπιασε" στους 31 βαθμούς.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα (μετά από την εκτός έδρας επί του Πανθρακικού) και πρώτη εντός έδρας μετά από δύο μήνες (η τελευταία ήταν στις 2 Ιανουαρίου απέναντι στη Βέροια), κόντρα στον Παναιτωλικό, στην αναμέτρηση, με την οποία άνοιξε η "αυλαία" της 25ης αγωνιστικής.

Τα γκολ της νίκης για τους Ηπειρώτες πέτυχαν οι Λίλα και Ακόστα, αμφότεροι με κεφαλιά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν φανερά ανώτερος του Παναιτωλικού και θα μπορούσε να είχε φθάσει νωρίτερα στο γκολ, ή να είχε μεγαλύτερη ακόμη νίκη, εάν δεν έπεφτε επάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ του Παναιτωλικού, Δημήτρη Κυριακίδη.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Παναιτωλικού, μετά από σχεδόν ένα μήνα και την εκτός έδρας από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Πλέον το όνειρο της εισόδου στα play-offs για την ομάδα του Αγρινίου δυσκολεύει αρκετά.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ταυτότητα του ματς

Γήπεδο:"Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Στέφανος Παρασίου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες (93' Καρανίκας), Στρούνα, Τσουκαλάς, Λίλα, Ακόστα, Ίλιτς (90' Ηλιάδης), Μανιάς (82' Γιάκος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάρκος Πάουλο (80' Χαντάκιας), Κέβιν (87' Κλέζιο), Βασιλούδης (79' Οσμάρ Φερέιρα), Μάκος, Κάπελ, Ουάρντα, Μουνιός, Μαρκόβσκι

Γκολ:73' Λίλα, 92' Ακόστα

Κάρτες: 79' Σκόνδρας, 87' Μιχαήλ / 32' Μάρτιν, 60' Κάπελ, 66' Μάρκος Πάουλο, 76΄Μύγας

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη Live εξέλιξη της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Δυνατά από την αρχή ο ΠΑΣ με Ίλιτς

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ακόστα να πιάνει το σουτ πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Και μετά ανέλαβε δράση ο Μπράνα Ίλιτς, σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Στο 9' βγήκε από τα δεξιά, έσπασε στον Μανιά, αλλά η προβολή του δεύτερου κατέληξε άουτ.

Στο 26ο λεπτό, ο Σέρβος παρέλαβε την μπάλα μετά το στρώσιμο του Μανιά με το στήθος, αλλά νικήθηκε από τον Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα, στο 28', ο Ίλιτς πέρασε ως σταματημένους Κούσα και Μάκο, αλλά νικήθηκε ξανά από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Αγρινίου απείλησε πρώτη φορά στο 35ο λεπτό, με τον Κάπελ να κουβαλά την μπάλα μετά την κόντρα που κέρδισε και να επιχειρεί με το αριστερό το σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Περιστερίδη, ο οποίος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα.

Πτώση ΠΑΣ, ασύνδετος ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε και το πρώτο. Με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει, τον Παναιτωλικό να αμύνεται, αλλά τους Περιστερίδη και Κυριακίδη να είναι σαφώς πιο ήρεμοι μπροστά από τις δύο εστίες τους.

Γι' αυτό έφταιγε το κακό φεγγάρι του Αμρ Ουάρντα αλλά και η πτώση της απόδοσης των Ίλιτς, Μανιά και Ακόστα, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός ήταν κακός, ενώ δεν υπήρχε και κάποια άξια αναφοράς φάση.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 62ο λεπτό, ο Μαρκόβσκι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ, ωστόσο ο Περιστερίδης επενέβη άμεσα και "μάζεψε" την μπάλα. Και μετά, ακολούθησε ένα τρομερό δίλεπτο για τον ΠΑΣ, με τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δε βρήκε δίχτυα.

Το σόλο του Κυριακίδη

Στο 67ο λεπτό, ο Ακόστα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μανιά, ο οποίος ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας, με σκαστή κεφαλιά νίκηθηκε από τον Κυριακίδη, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ίλιτς έπιασε εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Κυριακίδης προέβη σε ακόμη μια εξαιρετική απόκρουση και παραχώρησε, εκ νέου, κόρνερ. Μετά την εκτέλεση αυτού, ο Τζημόπουλος βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού, έπιασε το σουτ εξ' επαφής, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Λίλα είχε τη λύση

Όμως, πεπρωμένο φυγείν αδύνατος. Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 73ο λεπτό. Ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λίλα έπιασε τη γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και νίκησε τον Κυριακίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έφθασε κοντά και στο δεύτερο γκολ, όταν ο Τζημόπουλος στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος, αλλά ο Κυριακίδης - σε εξαιρετική κατάσταση - αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του για δεύτερη φορά.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "σφράγισε" ο Ακόστα

Ο Γιάννης Ματζουράκης έκανε τις πρώτες του κινήσεις με την είσοδο των Χαντάκια και Οσμάρ Φερέιρα στην αρχή και του Κλέζιο μετέπειτα, αλλά η εικόνα της ομάδας του Αγρινίου δεν άλλαξε. Αντ' αυτού, ο ΠΑΣ ήλεγχε το ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφερε να φθάσει και στο δεύτερο γκολ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Ακόστα μετά από σέντρα του Ηλιάδη.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 77ου λεπτού. Ο Τζημόπουλος στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού έπιασε την κεφαλιά ολομόναχος, αλλά ο Κυριακίδης ήταν εξαιρετικός και του αρνήθηκε πάλι το γκολ. Διαλέξαμε αυτή τη φάση γιατί καταδεικνύει δύο πράγματα. Την αμυντική αρρυθμία της ομάδας του Αγρινίου - ειδικά στις στημένες φάσεις - και την εξαιρετική εμφάνιση του γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Καραντώνης ήταν καλός στην άσκηση του πειθαρχικού του ελέγχου. Προτίμησε με συστάσεις να απευθυνθεί στον Λίλα, μετά τα αλλεπάλληλα μαρκαρίσματα τον Ουάρντα, με τον Αλβανό χαφ να ηρεμεί αρκετά. Επίσης δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Μάρκος Πάουλο. Και ορθώς δεν άκουσε τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ και δεν απέβαλε τον Βραζιλιάνο. Σωστή η υπόδειξή του και στη φάση κατά την οποία ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΣ. Ναι μεν ο Κέβιν έκανε το χέρι, αλλά ο Σκόνδρας τον έχει τραβήξει και του έχει κάνει επιθετικό φάουλ προηγουμένως.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Άντι Λίλα, γιατί άνοιξε το δρόμο του ΠΑΣ Γιάννινα για τη νίκη επί του Παναιτωλικού. Ο Αλβανός μέσος περιόρισε αισθητά τον Αμρ Ουάρντα, ακόμη και με συνεχόμενα φάουλ. Αλλά η συμβολή του δεν περιορίστηκε μόνο στον ανασταλτικό τομέα. Βοήθησε και δημιουργικά με τις σωστές πάσες, την ηρεμία του παιχνιδιού της ομάδας του. Πολύ καλός και ο Μπράνα Ίλιτς, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Δεν ευθύνεται μόνο αυτός, αλλά κι ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος έπιανε τα... άπιαστα.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Ο κύριος της προηγούμενης πρότασης. Αν δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του ματς, θα διαπιστώσετε γιατί ο Δημήτρης Κυριακίδης ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του Αγρινίου δεν δέχθηκε γκολ μέχρι και το 73ο λεπτό, ή που δέχθηκε μόνο δύο γκολ. Ειδικά, ο Μπράνα Ίλιτς πρέπει να τον βλέπει στον ύπνο του απόψε το βράδυ, καθώς δεν κατάφερε να τον νικήσει, από πλεονεκτική θέση.

Από αέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 τον Παναιτωλικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Ο Παναιτωλικός, εν γένει. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν σε κακή κατάσταση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν έπειθε ότι μπορεί να βγάλει κάτι από αυτό το ματς. Κι αυτό γιατί αρκετά βασικά της στελέχη, ήταν σε κακή ημέρα. Ίσως και ο Γιάννης Ματζουράκης, να άργησε να βάλει στο ματς τον Οσμάρ Φερέιρα, έναν παίκτη με πλούσια εμπειρία και πολλές παραστάσεις.

Photo credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ