STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανώτερος ο Πλατανιάς 1-0 τον Παναθηναϊκό στην πρώτη ήττα επί Ουζουνίδη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος σε όλο το ματς με τον Παναθηναϊκό και επικράτησε δίκαια με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπανανά με τους γηπεδούχους να δείχνουν σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη απ' ότι οι πράσινοι.

Ένας πολύ καλός Πλατανιάς επικράτησε κατά κράτος του κάκιστου Παναθηναϊκού με 1-0 στο ματς που έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλο το 90λεπτο, είχαν θέληση, πάθος και κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο χάρη σε γκολ του Γιαγιά Μπανανά στο 74' με γυριστό σουτ.

Από την άλλη το τριφύλλι παρά το γεγονός ότι δούλεψε αρκετά το τελευταίο διάστημα δεν μπόρεσε να δείξει τίποτα στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και παρουσίασε πολλά προβλήματα. Δεν είχε δημιουργία στο παιχνίδι του με τον Βιγιαφάνιες να αναλώνεται και πάλι στα πλάγια και δεν μπόρεσε να φτιάξει αξιόλογες φάσεις. Την ίδια ώρα οι πράσινοι δέχτηκαν το πρώτο τους γκολ και γνώρισαν την τους ήττα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο τους.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε πολύ καλά την ομάδα του και οι Χανιώτες φάνηκαν αρκετά διαβασμένοι κλείνοντας σωστά κάθε χώρο προς την εστία του Σωτηρίου, ιδιαίτερο στο πρώτο μέρος όπου ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις μια τελική ευκαιρία. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και απειλούσαν με περισσότερες αξιώσεις την πράσινη άμυνα και την εστία του Βλαχοδήμου αλλά δεν κατάφεραν στις πέντε τελικές που έκαναν να βάλουν κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ελαφρώς καλύτερος, οι αλλαγές που έκαναν πιο επιθετικό το τριφύλλι βοήθησαν τους πράσινους να απειλήσουν και να χάσουν κάποιες καλές στιγμές. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως ο Πλατανιάς πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Μπανανά στο 74' και παρά την προσπάθεια του τριφυλλιού να φτάσει στην ισοφάριση δεν τα κατάφερε μέχρι το τέλος.

Έτσι ο Πλατανιάς πήρε ένα σημαντικό τρίποντο το οποίο τον έφερε στην 9η θέση με 17 βαθμούς και οι γηπεδούχοι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός με την ήττα αυτή έμεινε 12 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Καλύτερος σε όλο το ματς ο Πλατανιάς

Γήπεδο: "Περιβόλια"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (35' Μενδρινός), Μουνάφο, Ντεβέσα (69' Ντίνας), Μανούσος (89' Γιορέντε), Γιακουμάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ρέις (58' Λέτο), Μπουμάλ (81' Ρινάλντι), Βιγιαφάνιες, Λουντ (75' Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

Γκολ: 74' Μπανανά

Κίτρινες: 42' Μανούσος, 56' Κάργας, 83' Πριντέτα, 90+ Σωτηρίου/37' Μέστο, 88' Βιγιαφάνιες, 90' Ρινάλντι

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι δυο προπονητές παρέταξαν την ομάδα τους με βάση την φιλοσοφία τους αλλά και τις συνθήκες της αναμέτρησης. Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε το ματς πιο επιφυλακτικά παίζοντας με ένα 5-3-2 και δίνοντας προσοχή στην άμυνα του προκειμένου ο Πλατανιάς να μην δεχτεί γκολ.

Από την άλλη ο Ουζουνίδης ο οποίος είχε στο αρχικό σχήμα και τον Κουρμπέλη κατέβασε τους πράσινους με ένα 4-2-3-1 έχοντας στα άκρα τους Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες και στο κέντρο τον Λουντ με τον Φιλανδό όμως να μην μπορεί να βγάλει μπαλιές προς τον Μπεργκ.

Στην διάρκεια της αναμέτρησης και οι δυο προπονητές άλλαξαν τα πλάνα τους και τον σχηματισμό των ομάδων τους με σκοπό οι μεν γηπεδούχοι να διαφυλάξουν το 1-0 και οι δε πράσινοι να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ανώτερος ο Πλατανιάς 1-0 τον Παναθηναϊκό στην πρώτη ήττα επί Ουζουνίδη


Ανώτερος ο Πλατανιάς 1-0 τον Παναθηναϊκό στην πρώτη ήττα επί Ουζουνίδη

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό για αυτό και η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 20' και άνηκε στους γηπεδούχους. Σε μια βαθιά μπαλιά η πράσινη άμυνα απομάκρυνε αλλά όχι αρκετά μακριά και η μπάλα στρώθηκε στον Γιακουμάκη. Αυτός δεν το σκέφτηκε και επιχείρησε ένα βολέ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει την μπάλα και να κρατάει το μηδέν.

Ο Παράσχος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του στο 35' καθώς ο Στανισάβλιεβιτς τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει και στο ματς πέρασε ο Μενδρινός. Ο έμπειρος τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 προωθώντας τον Κάργα στα χαφ και αφήνοντας στην τετράδα της άμυνας τους Στάθη, Μπανανά, Πριντέντα και Βάντερσον. Μπροστά τους έπαιξαν οι Μουνάφο, Κάργας και η τριάδα πίσω από τον Γιακουμάκη ήταν οι Ντεβέσα, Μενδρινός, Μανούσος.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν καλά τους πράσινους και να μην τους αφήνουν να βρουν χώρους προς την εστία του Σωτηρίου. Μάλιστα απείλησαν και πάλι στο 38' όταν ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα, ο Μανούσος νίκησε τον Χουλτ στον αέρα και πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Η μόνη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 44' όταν ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπεργκ ξέφυγε από τον αντίπαλο του κάνοντας φάουλ αλλά το τακουνάκι που επιχείρησε πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου. Μάλιστα το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν πέντε τελικές και τους φιλοξενούμενος μόνο μια, αυτή του 44ου λεπτού.

Απείλησε με Μπουμάλ ο Παναθηναϊκός

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες με τις οποίες τελείωσαν την αναμέτρηση και με τον Παναθηναϊκό να κρατάει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του προσπαθώντας να φτιάξει παιχνίδι. Μάλιστα οι πράσινοι έχασαν την καλύτερη στιγμή του αγώνα στο 55'. Ο Κουρμπέλης έκοψε την μπάλα και το τριφύλλι βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση με τον Μπουμάλ να δίνει στον Μπεργκ που βγήκε στα δεξιά, ο Σουηδός την κατάλληλη στιγμή έκοψε παράλληλα την μπάλα προς το πέναλτι και ο επερχόμενος Μπουμάλ έπιασε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, στο κέντρο της εστίας με αποτέλεσμα ο Σωτηρίου να διώξει με τα πόδια και να κρατήσει το μηδέν για την εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ουζουνίδης θέλησε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό καθώς έβγαλε από το ματς τον Ρέις και πέρασε στην θέση του τον Λέτο. Ο Λουντ οπισθοχώρησε σαν αμυντικό χαφ και οι πράσινοι έπαιξαν με δίδυμο στην επίθεση τους Λέτο, Μπεργκ. Αυτό φυσικά ανάγκασε τον Γιώργο Παράσχο να αναπροσαρμόσει και πάλι τα πλάνα του τοποθετώντας τρεις στόπερ.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στο 63' αν αντί για τον Τελάντερ βρισκόταν κάποιος επιθετικός στην θέση του. Συγκεκριμένα σε κόρνερ από τα αριστερά ο Μπεργκ αν και πεσμένος επιχείρησε το σουτ, βρήκε τελικά τον Τελάντερ στο ύψος του πέναλτι αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά.

Από ωραία μπαλιά του Λέτο μάλιστα μετά από συνεργασία με τον Βιγιαφάνιες βγήκε μια ακόμα καλή στιγμή για το τριφύλλι στο 65' με τον Μπεργκ. Ο Αργεντινός με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Σουηδό ο οποίος επιχείρησε με πλασέ να νικήσει τον Σωτηρίου αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιασε εύκολα την μπάλα.

Προηγήθηκε με τον Μπανανά ο Πλατανιάς

Κόντρα στην ροή που είχε πάρει ο αγώνας ο Πλατανιάς μπόρεσε να βρει ένα γκολ και μάλιστα τι γκολ, πανέμορφο με ψαλιδάκι από τον Μπανανά. Στο 74' σε σέντρα από τα αριστερά ο Τελάντερ δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Μπανανά ο οποίος με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και προ του Βλαχοδήμου που δεν αντέδρασε επίσης σωστά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός, το πρώτο επί ημερών Ουζουνίδη στον πράσινο πάγκο, ο 48χρονος τεχνικός έβγαλε από το ματς τον Λουντ και πέρασε στην θέση του τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ψάχνοντας φυσικά το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Βιγιαφάνιες μάλιστα που πέρασε σε ρόλο αμυντικού χαφ έβγαλε την μπαλιά στο 78' προς τον Βλαχοδήμο με τον Σωτηρίου να βγαίνει έγκαιρα και να προλαβαίνει την μπάλα, ένα κλικ, πριν την τσιμπήσει ο επιθετικός των πράσινων.

Όλα για όλα ο Ουζουνίδης στο τελευταίο δεκάλεπτο

Με την συμπλήρωση ογδόντα λεπτών στο παιχνίδι ο Ουζουνίδης έκανε μια ακόμα κίνηση από τον πάγκο καθώς έβγαλε τον Μπουμάλ και πέρασε τον Ρινάλντι. Όλα για όλα από τον τεχνικό των πράσινων σε μια προσπάθεια ώστε η ομάδα του να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε μάλιστα στο 86' σε μια πολύ ωραία μπαλιά του Βιγιαφάνιες προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός βγήκε αρκετά πλάγια αλλά έπιασε ένα ωραίο σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Σωτηρίου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Μπουμάλ στο 55'. Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό να ανοίξει το σκορ, στην καλύτερη φάση που δημιούργησαν οι πράσινοι. Αν εκεί πετύχαινε το γκολ το τριφύλλι τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά. Καθοριστική η επέμβαση του Σωτηρίου με τα πόδια.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από το σύνδεσμο Μακεδονίας. Χωρίς το μεγάλο λάθος και κοντά στις περισσότερες φάσεις ο διαιτητής της αναμέτρησης που ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μουνάφο. Ο αμυντικός μέσος του Πλατανιά έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα στην διάρκεια του αγώνα, κάλυψε κάθε μέτρο στον αγωνιστικό χώρο και ήταν παντού. Μπορεί ο Μπανανά να πέτυχε το γκολ για τους γηπεδούχους ο Μουνάφο όμως ήταν ο καλύτερος της ομάδας των Χανίων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα της ομάδας του Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά διαβασμένοι, έπαιξαν πάρα πολύ σωστά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έκλεισαν σωστά τους χώρους για το τριφύλλι. Πολύ καλό παιχνίδι από τους γηπεδούχους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Βιγιαφάνιες στα άκρα. Πολύ κακός πάνω στην γραμμή ο Αργεντινός. Δεν του βγαίνει του Ουζουνίδη η έμπνευση αυτή και είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο μέσος των πράσινων πήγε στο κέντρο το τριφύλλι μπόρεσε να φτιάξει περισσότερες φάσεις.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ