STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό και κέρδισε δίκαια 2-1 παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο.

Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Super League πανηγύρισε ο Λεβαδειακός επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1 σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που διεξήχθη στην Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εκτός των δυο γκολ που σημείωσαν ένα σε κάθε ημίχρονο είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα τις οποίες έσωσε ο Κυριακίδης.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αν και μπήκαν καλά στο ματς εν συνεχεία είδαν αρκετούς τους παίκτες Λεντέσμα, Ουάρντα, Τομανέ να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Προσπάθησαν μόνο στο τελευταίο τέταρτο όταν και ήρθε η μείωση από τον Μαρκόβσκι αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοπαλία.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 έχοντας τον Ναμάσκο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μουλόπουλος και αριστερά ο Μιλιάζες ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ουόν, Μεντί. Μπροστά τους έπαιξαν οι Μαχαίρας, Κουλιμπαλί και οι τρεις πίσω από τον φορ ήταν στα δεξιά ο Τόνι Σίλβα, στο κέντρο ο Μπελγκαζουανί και αριστερά ο Γιακουμάκης με μοναδικό προωθημένο τον Μάντζιο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε και αυτός την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολποστ και τους Τσοκάνη, Κούσα, Ροντρίγκες, Κλέσιο στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπροστά τους έβαλε τους Μάρκος Πάουλο και Μάκο και η τριάδα του κέντρου ήταν οι Ρότσα, Λεντέσμα και Ουάρντα ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τομανέ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο γήπεδο προσπαθώντας να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και απείλησαν η μία την εστία της άλλης. Ο Λεβαδειακός πολύ σύντομα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδια του καθώς ο Μπελγκαζουανί τραυματίστηκε και ο Ζεζίνιο μπήκε στην θέση του στο 6' της αναμέτρησης.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους γηπεδούχους

Αυτό δεν επηρέασε τις προσπάθειες των Βοιωτών που συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Παναιτωλικού σε ένα παιχνίδι αρκετά ανοιχτό. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να απειλούν και βρήκαν μάλιστα και το γκολ στο 42' από τον Γιακουμάκη. Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα της Βοιωτίας καθώς στο 46' ο Τόνι Σίλβα έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα αλλά ένα αστείο πέναλτι που έκανε ο Μεντί και η μείωση του σκορ από τον Μαρκόβσκι στο 72' έδωσαν νέα τροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός ότι πίεσαν μέχρι το τέλος δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γήπεδο: "Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς"

Διαιτητής: Γιαννουλάκης Γεώργιος (Χανίων)

Βοηθοί: Καλφάκης Εμμανουήλ, Κοντιζάς Ιωάννης

4ος: Νεοφυτιάδης Ιωάννης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Σίλβα, Μπελγκαζουανί (λ.τρ. 6' Ζεζίνιο-89' Καλτσάς), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Ρότσα (46' Κουτρουμάνος), Ουάρντα (68' Μαρκόφσκι), Τομανέ, Λεντέσμα (68' Φερέιρα).

Γκολ: 42' Γιακουμάκης, 46' Σίλβα/73' Μαρκόφσκι

Κίτρινες: 72' Μεντί, 77' Μιλιάζες, 84' Κουλιμπαλί, 85' Ναμάσκο, 90+ Καλτσάς/40' Κλέσιο, 65' Λεντέσμα, 81' Τσοκάνης, 90' Μάκος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά


Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Λεβαδειακό και ήρθε στο 2' με το πλασέ του Μπελγκαζουανί που έδιωξε ο Κυριακίδης. Δυο λεπτά αργότερα απάντησε ο Παναιτωλικός. Ο Ρότσα μέσα από την περιοχή έκανε την προσπάθεια και το σουτ και ο Ναμάσκο απομάκρυνε.

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 9' όταν ο Μιλιάζες έκανε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Μάντζιο ο οποίος επιχείρησε από κοντά το πλασέ αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε σε κόρνερ. Στο 28' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι κοντά στο γκολ και πάλι μετά από συνεργασία των δυο παικτών. Ο Μιλιάζες έκανε το φάουλ, έβγαλε τετ α τετ τον Μάντζιο αλλά αυτός νικήθηκε από τον Κυριακίδη που είχε βγει γρήγορα και με σωτήρια επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα.

Η πίεση της ομάδας της Βοιωτίας καρποφόρησε στο 42' μετά από μια "καραμπόλα". Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τομανέ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Λεβαδειακό. Δεν είχε περάσει ούτε ένα λεπτό με τον Μάντζιο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στα αριστερά. Ο έμπειρος φορ έκανε εξαιρετική ενέργεια πάνω στην γραμμή του άουτ, πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα έφτασε στον Τόνι Σίλβα ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μπουν στο ματς αλλά στο 53' ο Ναμάσκο είπε όχι με τρομερή επέμβαση στο πολύ όμορφο σουτ του Ουάρντα.

Πέρασαν είκοσι λεπτά για να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός μετά από ένα τραγικό λάθος του Μεντί. Ήταν το 72 όταν σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μαρκόβσκι ο Μεντί πήγε προς τον φορ των φιλοξενούμενων όχι με στόχο να καλύψει την μπάλα αλλά τον έσπρωξε και ο διαιτητής σωστά έδωσε το πέναλτι. Ο Μαρκόβσκι ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ναμάσκο ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Οι φιλοξενούμενοι μετά τη μείωση του σκορ είχαν την υπεροχή στο ματς αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση απειλώντας και πάλι μόνο στο 84'. Ο Κούσας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Μάντζιου στο 28'. Ο Βαγγέλης Μάντζιος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ βγήκε πολύ γρήγορα και έκοψε το οπτικό πεδίο αλλά και το πεδίο δράσης του έμπειρου φορ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Γιαννουλάκης από τα Χανιά. Πολύ καλή η διαιτησία του Γιαννουλάκη και των βοηθών του. Δεν έκανε λάθη, πήρε σωστές αποφάσεις και πολύ σωστά δίνει το πέναλτι στον Παναιτωλικό. Ο Μεντί δεν πήγε να καλύψει την μπάλα αλλά να σπρώξει τον αντίπαλο του. Οπότε δικαιολογημένα δόθηκε το πέναλτι.

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο επιθετικός των Βοιωτών μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν πάρα πολύ καλός. Απ' αυτόν ξεκινάει το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Επίσης κέρδισε πολλές μονομαχίες και πολλά φάουλ που έδωσαν ανάσες στους συμπαίκτες του. Εξαιρετική η παρουσία του έμπειρου επιθετικού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο αγωνιστικός χώρος. Στην διάρκεια της διακοπής οι άνθρωποι του Λεβαδειακού με δικές τους ενέργειες έφτιαξαν τον αγωνιστικό χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς. Και πράγματα στο ματς με τον Παναιτωλικό και παρά την βροχή της προηγούμενης μέρας ο αγωνιστικός χώρος ήταν χαλί.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Μπελγκαζουανί. Μόλις στο 6' ο άσος του Λεβαδειακού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο επειδή τραυματίστηκε. Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι το σοβαρό. Η εικόνα του στον πάγκο όμως αλλά και το γεγονός ότι έφυγε υποβασταζόμενος πριν τελειώσει το πρώτο μέρος δείχνει ότι ίσως μείνει για αρκετό διάστημα εκτός.

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, 2-1 τον Παναιτωλικό στην Λιβαδειά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ