STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άντεξε με 9 παίκτες η Κέρκυρα, 1-1 στη Λαμία

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 9 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα με εξαιρετική εμφάνιση έφυγε με το βαθμό (1-1) από τη Λαμία. Ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ, ο Πίτι ισοφάρισε, αυστηρή η δεύτερη αποβολή από Κατσικογιάννη.

Με ψυχή χιλίων λεόντων κι αγωνιζόμενη με δύο παίκτες λιγότερους για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Κέρκυρα πήρε σημαντικό βαθμό χάρη στο ισόπαλο 1-1 στη Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ με τον Χαράλαμπο Παμπλίδη στο έκτο λεπτό του ματς, οι "κυανόλευκοι" ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτι (το κέρδισε ο ίδιος) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με εννιά παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, λόγω των αποβολών (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) των Σοϊλέδη και Μπαλάφα στις καθυστερήσεις του πρώτου.

Για τέταρτο σερί ματς αήττητη η Λαμία, δέχθηκε γκολ μετά από δύο παιχνίδια στα οποία κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Στο τέταρτο στη φυσική της έδρας (ΔΑΚ) στην πρώτη κατηγορία δεν έχει γνωρίσει την ήττα. Έχει δύο νίκες (με Πανιώνιο και Πλατανιά) και δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό και Κέρκυρα).

Δεύτερο διαδοχική αναμέτρηση αήττητη η Κέρκυρα. Τρίτη εκτός (σε πέντε συνολικά) που δεν γνωρίζει την ήττα η νησιωτική ομάδα.

Ηρωική εμφάνιση και βαθμό στη Λαμία η Κέρκυρα

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Γεώργιος Κουντουρέλης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης (7' Κουκόλης - 51' Τσούκαλος), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (66' Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Βάντερσον.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Μπαλάφας, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Κόντος (46' Αρτυματάς), Επστάιν (76' Νούνες), Ντιογκό (56' Σπίνουλας), Παμλίδης, Γρομητσάρης.

Γκολ: 45'+2' πεν. Πίτι / 6' Παμλίδης

Κίτρινες κάρτες: 29' Παντελιάδης, 68' Κουτρομάνος, 81' Ασίγκμπα / 8' Σοϊλέδης, 18' Μπαλάφας, 62' Γιαννακόπουλος

Κόκκινες κάρτες: 45'+1' Σοϊλέδης, 45'+4' Μπαλάφας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η αναμέτρηση στη Φθιώτιδα ξεκίνησε με τραυματισμό. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή της, ο αρχηγός κι εκ των κορυφαίων παικτών στη σεζόν των "κυανόλευκων", Ανέστης Αναστασιάδης, τραυματίστηκε κι αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Όμως, μέχρι να γίνει η αλλαγή οι γηπεδούχοι έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν. Άνοιξαν το σκορ με τον Χαράλαμπο Παμλίδη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά από το κέντρο της "κυανόλευκης" άμυνας ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Άρη Σοϊλέδη από τα αριστερά με το δεξί.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία είχε δοκάρι στο 12ο λεπτό. Ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στο αριστερό άκρο ολομόναχος ο Μάρκο Μπλάζιτς έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου κι έφυγε άουτ.

Ύστερα από τρία λεπτά (15'), ο Γκομές γυρίζει για τον Επστάιν, ο Γερμανός με το κακό του (δεξί) πόδι, σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κουκόλη και πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο τέταρτο του ματς, η Κέρκυρα πίεσε τη Λαμία και το έκανε κυρίως με στημένες φάσεις (κόρνερ). Ο Αλέκος Βοσνιάδης δοκίμασε τρεις διαφορετικούς εκτελεστές σε πέντε διαδοχικές εκτελέσεις, αλλά καμία εξ' αυτών δεν ήταν καλή.

Το σουτ του Πίτι στο 34ο λεπτό ήταν καλό, αλλά όχι αρκετά για να απειλήσει τον Γιαννακόπουλο. Καλύτερο ήταν αυτό (πάλι από τον Πίτι) στο 39', αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης υπέδειξε πέναλτι υπέρ των Φθιωτών, καθώς ο Σοϊλέδης έκοψε από κοντά με το χέρι την προσπάθεια του Πίτι να σκοράρει.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο αριστερός μπακ της ομάδας του Ιονίου. Ο Πίτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκτέλεσε το πέναλτι και ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, η Κέρκυρα έμεινε με εννιά παίκτες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαλάφας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια πολύ αυστηρή απόφαση του Κατσικογιάννη, η οποία επέφερε και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Αν και είχαν την πρωτοβουλία στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Ο Ιωάννου έκοψε τελευταία στιγμή προ του Πίτι στο 48ο λεπτό, ενώ το γύρισμα του Παντελιάδη από τα αριστερά δύο λεπτά μετά (50'), κόπηκε.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 59ο λεπτό. Ο Κουτρομάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βάντερσον με σουτ στην κίνηση (bicicleta όπως το λένε και στην πατρίδα του) κι ευρισκόμενος ολομόναχος στην περιοχή της Κέρκυρας, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES) EUROKINISSI SPORTS

Μάλιστα, η νησιωτική ομάδα απείλησε με τον Παμλίδη να προσπαθεί να "πιάσει" στον ύπνο τη γηπεδούχο άμυνα, αλλά τον Παπαδόπουλο να είναι σε ετοιμότητα.

Η κεφαλιά του Πίτι στο 69ο μέσα από την περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Ο καλύτερος παίκτης του αγωνιστικού χώρου είχε μια τελευταία προσπάθεια στο 88ο λεπτό με σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σίγουρα μία από τις δύο φάσεις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στην πρώτη εξ' αυτών ήλθε η υπόδειξη πέναλτι, πρώτη αποβολή της Κέρκυρας και ισοφάριση της Λαμίας. Στη δεύτερη, η δεύτερη αποβολή φιλοξενούμενου παίκτη. Εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες (τόσο στο σκορ, όσο και αριθμητικά). Σίγουρα και η απόκρουση του Γιαννακόπουλου στο σουτ του Πίτι στο 88ο λεπτό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αρκετή συζήτηση για τη διαιτησία του Αλέξανδρου Κατσικογιάννη. Τιμώρησε με κίτρινες κάρτες τους Σοϊλέδη και Μπαλάφα και στη συνέχεια (αμφότερους στις καθυστερήσεις) τους απέβαλε με δεύτερη κίτρινη. Για τον πρώτο η δεύτερη κίτρινη ήταν γιατί ο Βοιωτός αριστερός μπακ απέκρουσε με το χέρι την προσπάθεια του Πίτι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από τη στιγμή που υπέδειξε την παράβαση (πέναλτι) σωστά έδειξε και τη δεύτερη κίτρινη.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυστηρή η δεύτερη (στον Μπαλάφα για μαρκάρισμα από πίσω στον Πίτι). Δεν ήταν τόσο σκληρό το μαρκάρισμα, η δεύτερη αποβολή ήλθε λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη και λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να υποδείξει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στο 25ο λεπτό, όταν η μπάλα έκρουσε στο χέρι του Παντελιάδη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πίτι ήταν αυτός που άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση. Ο 36χρονος Καταλανός κέρδισε το πέναλτι στη φάση με τον Σοϊλέδη. Σε αυτή τη φάση πήρε και δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβολή του Βοιωτού μπακ της Κέρκυρας. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος για την ισοφάριση. Αλλά και πριν το γκολ. Ο Ίβηρας ξεχώριζε "σαν τη μύγα μες στο γάλα". Ήταν ο μόνος που αναλάμβανε πρωτοβουλίες, έκανε σουτ, έδειχνε κάτι επιθετικά για τους Φθιωτούς. Αλλά και μετά το γκολ. Είχε μεγάλη ευκαιρία στο 88ο λεπτό, όταν κι ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο σε εξαιρετική απόκρουση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το στήσιμο της Κέρκυρας από τον τεχνικό της, Αλέκο Βοσνιάδη. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στη φάση του γκολ (ήταν εκτός γηπέδου ο τραυματίας Αναστασιάδης και δεν είχε αντικατασταθεί) και στην πρώτη τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ. Διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το προβάδισμά τους μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά απείλησαν με διαδοχικές στημένες φάσεις (κόρνερ) μέχρι να αλλάξουν οι ισορροπίες στις καθυστερήσεις. Αλλά και με εννιά παίκτες η παρουσίας της ομάδας του Ιονίου ήταν αξιοπρεπέστατη. Ο Μακεδόνας τεχνικός κατάφερε να κρατήσει ψύχραιμους τους παίκτες του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Αυτά τα ματς μεταξύ ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο (παραμονή) είναι "εξάποντα". Η Λαμία, έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του ματς στις καθυστερήσεις αυτού, είχε "χρυσή" ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Έπαιξε ένα ημίχρονο με δύο παίκτες περισσότερους και ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η δημιουργική / επιθετική εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο απογοητευτική. Μόνο δύο μεγάλες ευκαιρίες από τον Βάντερσον και τον Πίτι. Ίσως ο τεχνικός των "κυανόλευκων" να άργησε να ρισκάρει με την είσοδο του μοναδικού καθαρόαιμου επιθετικού της ομάδας, Ντακόλ, να παρατηρείται στο 66ο λεπτό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ