STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αντέδρασε αλλά δε νίκησε η Βέροια, 1-1 με Παναιτωλικό

Αντέδρασε αλλά δε νίκησε η Βέροια, 1-1 με Παναιτωλικό
EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς με τον Γρηγόρη Μάκο, αλλά η Βέροια "έβγαλε" αντίδραση και ισοφάρισε χάρη στο γκολ του Τζέφρι Σαρπόνγκ με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Χωρίς εντός έδρας νίκη, η ομάδα της Ημαθίας.

Ισοπαλία με σκορ 1-1 ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Βέροιας, όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό, για τη 13η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Γρηγόρη Μάκο, σπατάλησε τις ευκαιρίες της για δεύτερο γκολ και δέχθηκε την ισοφάριση από τον Τζέφρι Σαρπόνγκ.

Χωρίς εντός έδρας νίκη στην τρέχουσα σεζόν της Super League η Βέροια. Μάλιστα, η τελευταία εντός ήταν στις 7 Φλεβάρη (σ.σ για τη Super League της περυσινής σεζόν) με 1-0 επί της Καλλονής. Από τότε, έχει έξι ισοπαλίες και δύο ήττες. Γενικά η μοναδική νίκη της - την τρέχουσα σεζόν - ήταν απέναντι στον Πανιώνιο εκτός έδρας με 2-1.

Τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς για τον Παναιτωλικό χωρίς νίκη στη Super League, μετά την ισοπαλία με τον Πλατανιά και την ήττα από το Λεβαδειακό.

Σπατάλη (ευκαιριών) από Παναιτωλικό και απάντηση από Βέροια

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά κι έφθασε κοντά στο γκολ μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Τομανέ βρέθηκε αφύλαχτος στο κέντρο της άμυνας της Βέροιας, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λόπεθ ήταν σε ετοιμότητα κι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Αγρινίου. Στο τρίτο λεπτό, ο Μάκος υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, δεν είχε δεύτερες σκέψεις κι επιχείρησε αμέσως το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Λόπεθ.

Με τη ψυχολογία υπέρ του, ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει. Ο Μάρκος Πάουλο βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα της Βέροιας. Στο έκτο λεπτό, ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπεθ.

Η πρώτη αντίδραση της Βέροιας ήρθε στο 12', με τον Μπαλάφα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Στο 22ο λεπτό, ο Ασίγκμπα έχασε τη μπάλα από τον Τομανέ, αυτός έκανε το σουτ, έπεσε και έδιωξε δύσκολα ο Ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας.

Κι όμως, η Βέροια βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς. Στο 30ό λεπτό, ο Μαλόν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαρπόνγκ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ισοφάρισε σε 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα (36'), ο Άρσε μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και υποχρέωσε τον Κυριακίδη σε απόκρουση.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ηλίας Νατσιούλας

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ Πέρεθ, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Λινάρδος, Σαρπόνγκ, Άρσε (89' Μεληκιώτης), Σισίνιο (72' Τόνι Κάλβο), Βίτι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Κλέζιο, Μάρκος Πάουλο (76' Οσμάρ Φερέιρα), Ουάρντα (76' Ρόσα), Τομανέ (90' Μαρκόβσκι)

Γκολ: 30' Σαρπόνγκ / 3' Μάκος

Κάρτες: 25' Μπαλάφας, 37' Βίτι / 37' Χαντάκιας, 39' Τομανέ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, επικράτησε σύγχυση στην άμυνα της Βέροιας με τον Βασιλαντωνόπουλο να απομακρύνει την μπάλα, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του τελευταία στιγμή.

Στο 65', ο Καμαβουάκα στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και γύρισε την μπάλα προς τον Μύγα, αυτός έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (68'), ο Ουάρντα έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή κι ο Λόπεθ εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια του Αιγύπτιου φορ.

Στο 87ο λεπτό, ο Τόνι Κάλβο βρήκε αριστερά τον Σαρπόνγκ, αυτός κοντρόλαρε μέσα από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πέραν των δύο γκολ - τα οποία έκριναν την αναμέτρηση και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα (1-1) - σημαντική για την οικονομία αυτής ήταν και η ευκαιρία του Μάρκος Πάουλο. Μπορεί να παρατηρήθηκε μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού μετά το γκολ του Μάκου και η ομάδα του Αγρινίου ενέτεινε την πίεσή της και για δεύτερο γκολ. Ο Βραζιλιάνος βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Βέροιας και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, δίπλα από την εστία του Λόπεθ. Με ένα πιθανό 0-2 (σε περίπτωση που έμπαινε το γκολ) θα έμοιαζαν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και στην περίπτωση της φάσης του Σαρπόνγκ στο 87ο λεπτό, όπου η Βέροια θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ευάγγελος Κιοτζένης αντιμετώπισε τις διαμαρτυρίες των παικτών του Παναιτωλικού για τη φάση του γκολ της ισοφάρισης από τη Βέροια. Μάλιστα κι ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας, Γιάννης Ματζουράκης, έκανε σχετική αναφορά στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη του ματς. Ωστόσο, ο Σαρπόνγκ φαίνεται να μπαίνει δυνατά - όχι όμως κι αντικανονικά - στη διεκδίκηση. Δέχθηκε παράπονα από τους παίκτες και των δύο ομάδων για μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή, αλλά ήταν ελάσσονος σημασίας. Σωστές οι κίτρινες κάρτες που υπέδειξε. Όλες στο πρώτο, καμία στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζέφρι Σαρπόνγκ ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Βέροιας, αλλά και του γηπέδου συνολικά. Ο Θωμάς Γράφας εμπιστεύεται εσχάτως τον 28χρονο Ολλανδό ακραίο κι αυτός τον δικαιώνει με την εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι μόνο το γκολ της ισοφάρισης, αλλά και η γενικότερη παρουσία του. Φυσικά το γκολ έδωσε ένα βαθμό στη Βέροια, από μια εντελώς κυνική σκοπιά. Θα μπορούσε να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του, εάν ευστοχούσε στο 87ο λεπτό. Μόλις η δεύτερη συμμετοχή του σε ματς Super League (σ.σ η πρώτη ήταν απέναντι στον ΠΑΣ) κι ο Σαρπόνγκ δίνει μια δημιουργική "νότα" στο παιχνίδι της ομάδας από την Ημαθία.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση που έβγαλε η Βέροια μετά το γκολ που δέχθηκε από τον Μάκο. Ο Παναιτωλικός μπήκε φουριόζος στο ματς, σκόραρε νωρίς και είχε δυο-τρεις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Η ομάδα της Ημαθίας συνήλθε από το αρχικό σοκ, ήλεγξε το ρυθμό και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Βέβαια δεν κατάφερε να φθάσει και στη νίκη, αν και είχε μια καλή ευκαιρία να το κάνει προς το τέλος του ματς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ήταν που ήταν αργό το τέμπο της αναμέτρησης, οι συχνές διακοπές επιδείνωσαν την κατάσταση. Ελάχιστα λεπτά καθαρού χρόνου παιχνιδιού στη Βέροια, με ευθύνη και των δύο ομάδων. Σε ατομικό επίπεδο μπορεί να σταθεί κάποιος στην εμφάνιση του Αμρ Ουάρντα, η οποία ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Επίσης, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων δε βρέθηκε σε καλή ημέρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ