STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανατροπή ο Πλατανιάς, 2-1 την ΑΕΛ Καλλονής

Ανατροπή ο Πλατανιάς, 2-1 την ΑΕΛ Καλλονής
INTIME SPORTS

Παρότι η ΑΕΛ Καλλονής προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, ο Πλατανιάς δεν πτοήθηκε και στρίμωξε στα σχοινιά την αντίπαλο τους, επικρατώντας 2-1 στα Περιβόλια!

Η βαθμολογική αντεπίθεση του Πλατανιά στις 4 τελευταίες αγωνιστικές συνεχίστηκε, μετά την επικράτηση με 2-1 της ΑΕΛ Καλλονής, στο γήπεδο των Περιβολίων. Ο Πλατανιάς πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη του και έφτασε τους 11 βαθμούς, ενώ το αποτέλεσμα αποκτά μεγαλύτερη αξία, επειδή το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Καλλονή, που προηγήθηκε στο 4'.

Ο Πλατανιάς έχει την πολυτέλεια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και εφόσον εκμεταλλευτεί την έδρα του, θα εξασφαλίσει την παραμονή του στη Superleague χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες. Αντίθετα, η ΑΕΛ Καλλονής διατηρείται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και όσο δεν προσθέτει βαθμούς στη συγκομιδή της, η συνέχεια προμηνύεται δυσοίωνη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Περιβολίων

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά), Δημήτρης Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

Πλατανιάς:Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (73' Ιτούα), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (64' Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (65' Μουνάφο), Ανγκούλο

Καλλονή:Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κλαντρούπσκι, Καλτσάς, Σαμπά (75' Χατζηλάμπρου), Γεωργίου (82' Γεωργίου), Μπαργκάν (67' Μπουρούς), Μανούσος

Γκολ: Ανγκούλο 17', Γιακουμάκης 83' / Μπαργκάν 5'

Κίτρινες Κάρτες:Βάντερσον 39', Μπανανά 47', Μανούσος 69', Δαύκος 81', Μουνάφο 92', Ιτούα 93'

Κόκκινη κάρτα: Χογκ 81'

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του ματς Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονή.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League.

Το φιλμ του παιχνιδιού

Η ΑΕΛ Καλλονή άρχισε με ορμή το παιχνίδι, δείχνοντας την πρόθεση της να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μόλις στο 4' ο Μανούσος έκλεψε τη μπάλα και βγήκε τετ α τετ όμως πλάσαρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπαργκάν σκόραρε, όταν καιροφυλακτώντας μετά την απόκρουση του Σωτηρίου σε σουτ του Γεωργίου, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ενεργητικότητα της ΑΕΛ Καλλονής υποχώρησε και ο Πλατανιάς βγήκε στο προσκήνιο, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 17'. Ο Γκνιάτιτς έκανε τη σέντρα και ο Ανγκούλο με κεφαλιά, "νίκησε" τον Χογκ. Η αντεπίθεση του Πλατανιά συνεχίστηκε και στο 38' ο Γιακουμάκης είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ η "απάντηση" της Καλλονής ήταν ένα γυριστό σουτ του Μανούσου, που κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πλατανιάς συνέχισε έχοντας την υπεροχή και απείλησε στο 61', όταν ο Γιακουμάκης έκανε την κοντινή κεφαλιά, ο Χογκ απέκρουσε, πράττοντας το ίδιο και στην εξ' επαφής προβολή του Γουνδουλάκη, που ακολούθησε. Ο Μανούσος συνέχισε να είναι ο επιθετικός εκφραστής της Πλατανιάς και στο 66', είχε ένα διαγώνιο σουτ εκτός στόχου.

Η Καλλονή έμεινε με δέκα παίκτες στο 80', όταν ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ, ο Χογκ βγήκε προκειμένου να τον ανακόψει, σε πρώτη φάση βρήκε τη μπάλα με το στομάχι, αλλά στην εξέλιξη της φάσης "κατεδάφισε" τον επιθετικό των Κρητικών και αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα. Από την όλη κατάσταση, προήλθε το 2-1! Ο Ανγκούλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Δαύκος απέκρουσε στη γωνία του, αλλά ο επερχόμενος Γιακουμάκης σούταρε και σκόραρε!

Ο νεοεισελθείς Δαύκος παραλίγο να κάνει και αυτός λάθος, αφού έχασε τη μπάλα από τον Γιακουμάκη εκτός περιοχής, αυτός πάσαρε στο ημικύκλιο στον Μενδρινό, αλλά ο Τσαμπούρης σταμάτησε την πορεία της μπάλας πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Ο MVP του αγώνα

Ο Γιακουμάκης ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Πλατανιά. Όχι μόνο σκόραρε το 2-1, αλλά απείλησε αρκετές περιπτώσεις, κινήθηκε σε όλο το πλάτος της επίθεσης και συνδυάστηκε με τους συμπαίκτες του. Ήταν δραστήριος δίνοντας λύσεις στον επιθετικό τομέα και στην ανασταλτική λειτουργία.

Η φάση του αγώνα

Με βάση την εξέλιξη της, η αποβολή του Χογκ στο 81' έκρινε την έκβαση του παιχνιδιού. Η Καλλονή έμεινε με δέκα παίκτες, ενώ στη συνέχεια με την εκτέλεση του φάουλ, επιτεύχθηκε το 2-1 από τον Γιακουμάκη και στερήθηκε η δυνατότητα αντίδρασης.

Ο διαιτητής

Η πιο δύσκολη φάση που είχε να αντιμετωπίσει ο Ηλίας Σπάθας ήταν η φάση του Χογκ στο 81'. Ορθώς υπέδειξε το φάουλ υπέρ του Γιακουμάκη, όμως η αποβολή ελέγχεται, διότι δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία της. Εάν ήταν για χέρι εκτός περιοχής από τον γκολκίπερ, τότε ήταν εσφαλμένη. Εάν ήταν για σκληρό παιχνίδι, πάλι κρίνεται υπερβολική. Σε γενικές γραμμές, είχε μία μέτρια διαιτησία.

Μας άρεσε

Η μαχητικότητα των παικτών του Πλατανιά. Αν και έμειναν πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά, δεν εγκατέλειψαν, ισοφάρισαν γρήγορα και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Τελικά, την πέτυχαν, έστω και χάρη στην αποβολή του Χογκ.

Δεν μας άρεσε

Η ΑΕΛ Καλλονής χρειάζεται τους βαθμούς για να σωθεί, αλλά με τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να τους βρει. Το ματς άρχισε ιδανικά με γρήγορο γκολ, όμως αντί να τονωθεί η αυτοπεποίθηση τους, αυτοί κατέρρευσαν και με εξαίρεση τον Μανούσο, κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ