STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάσα παραμονής με ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 την Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με την Βέροια αλλά με ανατροπή 2-1 έφτασε στην πρώτη της νίκη μετά τις 29 Οκτωβρίου και "βύθισε" ακόμα περισσότερο την Βέροια. Με παίκτη λιγότερο από το 58' έπαιζαν οι γηπεδούχοι.

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε η ΑΕΛ κόντρα στην Βέροια με τους "βυσσινί" να φτάνουν στην επικράτηση 2-1 με ανατροπή καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος μπόρεσαν με αντεπίθεση διαρκείας να βάλουν δυο γκολ και να πάρουν το τρίποντο.

Ένα αρκετά σημαντικό τρίποντο τόσο για τον τρόπο που ήρθε αφού η ΑΕΛ έπαιζε και με δέκα παίκτες από το 58' λόγω σωστής αποβολής του Ντοντό αλλά και γιατί ήρθε επί μιας ομάδας που είχε τους ίδιους στόχους με τους "βυσσινί".

Επίσης στην Λάρισα είχαν ανάγκη απ' αυτή τη νίκη καθώς ήταν η πρώτη μετά τις 29 Οκτωβρίου αλλά και η πρώτη στα πέντε παιχνίδια που βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο και φυσικά θα τονώσει την ψυχολογία των "βυσσινί".

Από την άλλη η Βέροια "βυθίστηκε" ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία και αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες ώστε να ενισχυθεί πολύ δύσκολα θα προλάβει το τρένο της παραμονής.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η διακοπή για 16 λεπτά αμέσως μετά την σέντρα λόγω των καπνογόνων από τους οπαδούς της ΑΕΛ που επηρέασαν την ορατότητα.

Με νέα πρόσωπα η ΑΕΛ, με αλλαγές η Βέροια

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντοντό, Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (46' Γκαγέγο), Ναζλίδης (88' Τικίτο)

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (79' Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε, Σαρπόνγκ (63' Βασιλαντωνόπουλος), Κάλβο, Καπετάνος

Γκολ: 54' Γκαγέγο, 82' Ναζλίδης/45+8' Κάλβο

Κίτρινες: 36' Ρέντζας, 45+2' Ναζλίδης, 45+17' Ντοντό/ 43' Σαρπόνγκ, 45+2' Καντιμοίρης, 84' Μπαλάφας

Κόκκινες: 58' Ντοντό

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το ματς κόντρα στην Βέροια ρίχνοντας στο αρχικό σχήμα δυο εκ των πέντε νέων αποκτημάτων των βυσσινί και συγκεκριμένα τους Μασαλέσα και Ικαούνιεκς. Σε ένα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΛ με τον ξενοδόχοβ κάτω από τα γκολπόστ, τον Ρέντζα στο δεξί άκρο και το Μονιάκη στο αριστερό ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Γκόλιας, Φάρκας. Τα δυο αμυντικά χαφ μπροστά τους ήταν οι Μασαλέσα, Φατιόν και στην τριάδα της επίθεσης οι Ντέλετιτς, Ικανούνιεκς και Ντοντό και στην κορυφή ως μοναδικός προωθημένος ο Ναζλίδης.

Από την άλλη ο Θωμάς Γράφας μετά τις αποχωρήσεις που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα ταξίδεψε στην Λάρισα με 18άδα ανάγκης και έχοντας στην αποστολή και τρεις μικρούς. Επίσης και στο αρχικό σχήμα και το 4-2-3-1 που παρατάχθηκε η Βέροια υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καντιμοίρης. Στα δεξιά ο Μαλόν και αριστερά ο Χαροντάκης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ασίγκμπα, Καλί. Οι δυο του κέντρου ήταν οι Λινάρδος, Μπαλάφας και η τριάδα μπροστά οι Άρσε, Κάλβο, Σαρπόνγκ και στην κορυφή ο Καπετάνος.

Ανάσα παραμονής με ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 την Βέροια


Ανάσα παραμονής με ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 την Βέροια

Η διακοπή έδειξε να επηρεάζει τις δυο ομάδες που δεν μπήκαν καλά στο ματς. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 21' ο Κάλβο ξέφυγε από τον Μασαλέσα βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά ο ξενοδόχοφ έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν στο 30' όταν σε διώξιμο από την άμυνα της Βέροιας, ο Μασαλέσα έξω από την περιοχή και με την μπάλα να αναπηδά, σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης περιμένει και μπλοκάρει εύκολα

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος για την ΑΕΛ ήρθε στο 36' όταν ο Καπετάνος έκανε το λάθος έξω από την περιοχή της Βέροιας, η μπάλα πήγε στον Ντέλετιτς που έδωσε κάθετα δεξιά στον Ικάουνιεκς, ο Καντιμοίρης βγήκε και ο Λετονός τσίμπησε την και έφυγε πλάγια δεξιά, επιχείρησε να κάνει τη σέντρα αλλά δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του ώστε να πάρει την κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 44' ο Ντέλετιτς έδωσε στον Ντοντό, οι δυο τους έπαιξαν το ένα-δυο αλλά το σουτ του Λετονού έπεσε και μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.

Η Βέροια βρήκε πρώτη το γκολ που έψαχνε στο 8 λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους λόγο της διακοπής. Ο Άρσε μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, άνοιξε αριστερά στον Κάλβο. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και με το δεξί έστειλε την μπάλα στη στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχοβ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Δυο αλλαγές με το καλημέρα η ΑΕΛ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τσιώλης έκανε την ομάδα του πιο επιθετική ρίχνοντας στο ματς τους Γκάγεγο και Κουτσιανικούλη.

Ο πρώτος που αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες κατάφερε να συστηθεί με γκολ στο ελληνικό κοινό. Αρχικά στο 48' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν έφυγε στην κόντρα, σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή και δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 54' όμως κατάφερε να ισοφαρίσει για τους "βυσσινί".

Η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Ρέντζα, αυτός έκανε τη σέντρα έξω από τη μικρή περιοχή, μόνος του ο Γκάγεγο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα

Η Λάρισα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 57' όταν η σέντρα-σουτ του Ρέντζα από τα δεξιά πήρε περίεργη τροχιά και η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκαριών.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Ντοντό που είχε ήδη κίτρινη κάρτα επιχείρησε με θέατρο να πάρει το πέναλτι και αντίκρισε την δεύτερη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η αριθμητική υπεροχή των φιλοξενούμενων έδωσε φυσικά την υπεροχή στην Βέροια που προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμη γκολ. Οι παίκτες του Γράφα στάθηκαν άτυχοι στο 76' καθώς σε κόρνερ από τα αριστερά με πάσα, είχαμε την γλυκιά σέντρα του Κάλβο, ο Λινάρδος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Λύτρωση με Ναζλίδη για την ΑΕΛ

Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 82' με τον Ναζλίδη. Ο πρώην επιθετικός της Βέροιας κέρδισε πέναλτι από τον Χαροντάκη και ανέλαβε ο ίδιος την εσχάτη των ποινών. Ο έμπειρος φορ έστειλε την μπάλα στο κέντρο, ο Καντιμοίρης έπεσε στα αριστερά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά δεν πανηγύρισε.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή στιγμή μπροστά από τις εστίας των δυο ομάδων και το τελικό σφύριγμα της λήξης του Φωτιάδη βρήκε τους "βυσσινί" να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι της Βέροιας στο 76'. Αν η κεφαλιά του Λινάρδου έβρισκε στόχο και γινόταν εκεί το 2-1 υπέρ της Βέροιας και με τους γηπεδούχους να παίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα δύσκολα η ΑΕΛ θα μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Φωτιάδης από τις Σέρρες. Πολύ καλή η παρουσία του καθώς ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Σωστά απέβαλε τον Ντοντό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και σωστά είδε το πέναλτι στον Ναζλίδη. Σωστές και οι κάρτες που έδωσε στους παίκτες των δυο ομάδων.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports / ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γκάγεγο. Ο Αργεντινός φορ συστήθηκε με γκολ στο ελληνικό κοινό και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ στις υποχρεώσεις της στην Super League το προσεχές διάστημα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ναζλίδης. Ο Ναζλίδης σκόραρε αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε παρά το γεγονός ότι έδινε ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του. Ο έμπειρος φορ δεν ξέχασε ότι είχε περάσει από την ομάδα της Ημαθίας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ντοντό. Ο επιθετικός της ΑΕΛ είχε ήδη κίτρινη και προσπάθησε να πάρει το πέναλτι κάνοντας θέατρο. Ο διαιτητής δεν "τσίμπησε" και του έδειξε την δεύτερη κάρτα σωστά με τον Ντοντό να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Άλλο αν τελικά δεν στοίχισε στους "βυσσινί".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ