STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ανάσα" με Νούνες η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναιτωλικό

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Κέρκυρα EUROKINISSI SPORTS

Με γκολ του Νούνες στο 79', 13 λεπτά μετά την είσοδό του, η Κέρκυρα νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και κατέκτησε το δεύτερο τρίποντο στη Super League Σουρωτή ύστερα από οκτώ αγώνες. (VIDEO)

Νίκη - παραμονής. Τέτοια αποτελέσματα, όπως αυτό που έφερε η Κέρκυρα κόντρα στον Παναιτωλικό, το 1-0 με το γκολ του Νούνες (79'), χαρίζουν σωτηρία. Οι Φαίακες σημείωσαν τη 2η επικράτησή τους στο πρωτάθλημα, έχοντας προηγηθεί αυτό με τον Παναθηναϊκό, πάλι στο νησί των Φαιάκων.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έριξε στο... καναβάτσο τον Παναιτωλικό γιατί απέδειξε ότι το ήθελε περισσότερο το τρίποντο. Το πιστοποιούν οι σημαντικές ευκαιρίες που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι Επτανήσιοι έφτασαν σε νικηφόρο αποτέλεσμα ύστερα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες (μία ήττα και τρεις ισοπαλίες), ενώ από την άλλη οι Αγρινιώτες υπέστησαν δεύτερη διαδοχική ήττα (είχε προηγηθεί εκείνη από τον Λεβαδειακό).

Η Κέρκυρα έφτασε τους εννέα βαθμούς στο πρωτάθλημα (απολογισμός 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες), ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 8 πόντους. Η συγκομιδή του: 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Κέρκυρα, Παναιτωλικός EUROKINISSI SPORTS

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

"Ανάσα" με Νούνες η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναιτωλικό
"Ανάσα" με Νούνες η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναιτωλικό

Ένα και να... καίει

Οι βραχύσωμοι, αλλά ντελικάτοι μεσοεπιθετικοί του Παναιτωλικού, με την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, πίεσαν στα πρώτα λεπτά την Κέρκυρα και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αυτό, ωστόσο, μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, διότι η Κέρκυρα μπορεί να μην είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά τις κλασικές ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ, άσχετα ότι δεν το πέτυχε. Ο Επστάιν ήταν ιδιαίτερο απειλητικός από το αριστερό "φτερό", ενώ στη γραμμή κρούσης ο Παμλίδης, που έπαιξε βασικός ελλείψει Τουράμ (τραυματίας), τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του και απείλησε τον Κυριακίδη, στο 11' (κεφαλιά που βρήκε δοκάρι) και στο 17'.

Ο Παναιτωλικός κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, όμως οι αμυντικοί της Κέρκυρας έβρισκαν τον τρόπο, έστω την ύστατη ώρα, να εξουδετερώνουν τους Αγρινιώτες. Για να καταλάβετε, όλες κι όλες δύο τελικές έκανε η ομάδα του Χάβου. Το σουτ του Μαζουρέκ στο 29' και το πλασέ του Παρρά στο 41'. Οι Φαίακες είχαν και την ευκαιρία του Γκομές στο 32' (ο Κυριακίδης έβγαλε σχεδόν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γάλλου), αλλά και το σουτ του Επστάιν στο 40' που πέρασε άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να έχει ποσοστό κατοχή μπάλας 59%, μόλις δύο ευκαιρίες, έναντι έξι των γηπεδούχων.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Θάνος Σέζος (Κιλκίς).

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών) και Χατζηνάκος (Δράμας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Ζ. Ντιόγκο, Αρτυματάς, Σιόντης, Σπίνουλας, Ζορμπάς (73' Μπαλάφας), Επστάιν (66' Νούνες), Παμλίδης (88' Μπάουμαν).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παρράς (49' Ρότσα), Μαρινάκης (74' λ. τρ. Μύγας), Μόρας, Μιχάι, Μπράβο, Μαζουρέκ, Ρόσα, Μ. Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (59' Κλέσιο).

Γκολ: 79' Νούνες

Κάρτες: 12' Αρτυματάς, 25' Σιόντης, 70' Ζορμπάς, 85' Μπαλάφας, 87' Γκομές, 91' Νούνες - 23' Ντίας, 27' Παρράς, 64' Μοράρ, 74' Ρότσα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός του Παναιτωλικού θέλησε νωρίς - νωρίς να προχωρήσει σε αλλαγές, μήπως και βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Στο 49' έβγαλε τον Παρρά και πέρασε στον αγώνα τον Λουίς Ρότσα, ενώ στο 59' έριξε στη "μάχη" τον Κλέσιο αντί του Ντίας. Από την άλλη μεριά ο Αλέκος Βοσνιάδης αντικατέστησε στο 66' τον Επστάιν με τον Νούνες. Και οι δύο προπονητές δεν πείραξαν το 4-2-3-1. Έκαναν μόνο αλλαγές προσώπων, όχι και σχήματος ή εσωτερικές αλλαγές. Η πρώτη ευκαιρία άξια αναφοράς στο δεύτερο μισό ήταν στο 66', όταν ο Επστάιν κατέβασε με υποδειγματικό τρόπο τη μπάλα από τη μπαλιά του Ζορμπά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Και δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Κλέσιο να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά ο Γρομητσάρης έβαλε το πόδι και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του Γιαννακόπουλου.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Ντίας, Επστάιν EUROKINISSI SPORTS

Η είσοδος του Μοζαμβικανού έδωσε ζωντάνια στο επιθετικό κομμάτι του Παναιτωλικού, όμως αν μια ομάδα απειλούσε ουσιαστικά, αυτή ήταν η Κέρκυρα. Χαρτακτηριστική η ευκαιρία του Παμλίδη στο 75', όταν το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. Και η τρίτη αλλαγή των Αγρινιωτών, ήταν αλλαγή προσώπου, θέλοντας και μη, αφού ο δεξιός μπακ Μαρινάκης είχε ενοχλήσεις και τον αντικατέστησε ο Μύγας.

Η Κέρκυρα έφτασε σε γκολ στο 79'. Ένα τέρμα που της άξιζε, αν έβλεπε κανείς τι ευκαιρίες έκανε η μία ομάδα και τι η άλλη. Σε εκείνο το λεπτό, λοιπόν, ο Νούνες, 13 λεπτά μετά την είσοδό του, σαν άλλος Επστάιν, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Μόρα με το κεφάλι (κάτι που φυσικά δεν ήθελε ο πολύπειρος στόπερ) και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-1. Στα λεπτά που ακολούθησα, οι Φαίακες έπαιξαν έξυπνα, έκλεισαν χώρους, έκαναν και τις... καθυστερήσεις τους και το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν.

"Ανάσα" με Νούνες η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναιτωλικό

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ της αναμέτρησης. Όχι μόνο γιατί χάρισε το τρίποντο στην Κέρκυρα, αλλά διότι ήταν εξαιρετικό. Ο Πορτογάλος Νούνες πραγματοποίησε ένα υπέροχο πλασέ, το οποίο δεν ήταν εφικτό να αποσοβήσει ο Κυριακίδης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σέζος μοίρασε μπόλικες κάρτες στην αναμέτρηση. Όλες, όμως, ήταν σωστές. Ουδείς μπορεί να πει ότι αδίκως τιμώρησε κάποιον ποδοσφαιριστή. Όπως επίσης και οι βοηθοί του Κιλκισιώτη ρέφερι έκαναν καλή δουλειά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θέλοντας και μη θα επιλέξουμε τον σκόρερ της αναμέτρησης. Ο Φάμπιο Νούνες, λίγο μετά την είσοδό του, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκρινε την αναμέτρηση. Αν το παιχνίδι έμενε στο 0-0, θα χαρακτηρίζαμε πρωταγωνιστή τον Παμλίδη, τον στράικερ της Κέρκυρας, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ματς. Έδωσε μάχες στην κορυφή, απείλησε τον Κυριακίδη, κράτησε μπάλα και γενικά έκανε μεστή εμφάνιση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Κέρκυρα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Αυτό πιστοποιούσε η αγωνιστική της εικόνα, αλλά και οι ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι Φαίακες απέδειξαν με την εμφάνισή τους πως "καίγονταν" για επικράτηση και τα κατάφεραν. Τέτοιες νίκες χαρίζουν παραμονή και στο νησιωτικό σύνολο αν συνεχίσουν έτσι, θα την πετύχουν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ακόμη και μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός, αδυνατούσε να παράξει ευκαιρία. Ένα τέρμα που λες και "έκοψε" τα πόδια των παικτών της ομάδας του Αγρινίου. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να βρουν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η Κέρκυρα κράτησε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ