STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανακοινώσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τον θάνατο του Τόζα Βεσελίνοβιτς

Ανακοινώσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τον θάνατο του Τόζα Βεσελίνοβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ για την απώλεια του Τόζα Βεσελίνοβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις με αφορμή τον θάνατο του πρώην προπονητή τους, Τόζα Βεσελίνοβιτς, την Τετάρτη, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" την τριετία 1977-1980, τερματίζοντας 4ος στην πρώτη χρονιά (ημιτελικά κυπέλλου και αποκλεισμός στον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ), 2ος στη δεύτερη χρονιά (ημιτελικά κυπέλλου και αποκλεισμός στον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA από τη Λέφσκι Σόφιας), ενώ το 1979-1980 κάθισε μόνο στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας αποκλειστεί στη φάση των 16 του κυπέλλου και στον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA από τη Νάπολι.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά με συγκίνηση, εκ μέρους της οικογένειας του Ολυμπιακού, τον μεγάλο Τόζα Βεσελίνοβιτς. Ο Τόζα υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού την τριετία 1977-1980 και προσέφερε στον Σύλλογο σπουδαίες υπηρεσίες. Ως ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε με τη φανέλα της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, με την οποία συμμετείχε στα Μουντιάλ του 1954 και 1958. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

Ο Βεσελίνοβιτς ανέλαβε την ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο του 1987 και σε 30 αγώνες πρωταθλήματος είχε 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο του κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Τόντορ Βεσελίνοβιτς, ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου που είχε γράψει το όνομά του και στην ιστορία της ομάδας μας.

Ο αγαπητός σε όλους «Τόζα», γεννημένος το 1930 στο Νόβισαντ της τότε Γιουγκοσλαβίας, έκανε μεγάλη καριέρα ως διεθνής επιθετικός στη Βοϊβοντίνα και σε άλλους συλλόγους εντός και εκτός Γιουγκοσλαβίας, ενώ έμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής σε πολλές ομάδες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής από το 1968 ως το 1998.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια και στην Ελλάδα, περνώντας και από την ΑΕΚ για όλη τη διάρκεια της σεζόν 1987-88, οδηγώντας την στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ