STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άλωσε τα Χανιά ο Παναιτωλικός, 3-0 τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Παναιτωλικός πέρασε σαν σίφουνας και από τα Περιβόλια, επικρατώντας 3-0 του Πλατανιά με γκολ των Ντίας (2) και Ρόζα για την 6η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. (videos)

Φαίνεται πως μόνο τυχαία δεν ήταν η καλή εμφάνιση του Παναιτωλικού και η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-0) την προηγούμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήγε με... φόρα στα Περιβόλια και έφτασε σε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 του Πλατανιά και φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές στη Super League Σουρωτή.

Οι Ντίας (12', 79') και Ρόζα (43') ήταν οι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, που ουσιαστικά καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, ενώ όλα τελείωσαν στην (αυστηρή) αποβολή του Πλιάτσικα στο 63ο λεπτό. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του ματς και έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς, κόντρα σε έναν Πλατανιά που αγνοεί τη νίκη σε τέσσερα εντός έδρας ματς (δυο ισοπαλίες και δυο ήττες με ένα γκολ ενεργητικό) και έμεινε στους έξι βαθμούς.

Δικαιολογημένα μπορεί να έχει παράπονα από τη διαιτησία ο Πλατανιάς παρά την βαριά έκταση του σκορ, διότι θα μπορούσε ο Τζοβάρας να μην δώσει την δεύτερη κίτρινη στον Πλιάτσικα, ενώ το τρίτο γκολ ήταν οφσάιντ. Ακόμα και έτσι όμως, οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στους τρεις βαθμούς (πρώτη του νίκη στα Χανιά), με τον Πλατανιά να προβληματίζει με την εικόνα του.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος. Ο Κοκκαλάς στο τέρμα και στο κέντρο της άμυνας οι Πλιάτσικας και Πριντέτα. Αριστερά ο Σκαρντοβέλι και δεξιά ο Στάθης. Αμυντικός μέσος ο Στανισάβλιεβιτς και εσωτερικοί μέσοι οι Ντεβέσα και Δημούτσος. Οι Ενσικουλού και Κοροβέσης στα δυο άκρα της επίθεσης και μπροστά ο Μπούτνικ.

Άλωσε τα Χανιά ο Παναιτωλικός, 3-0 τον Πλατανιά

Στον αντίποδα, με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος. Στο τέρμα ο Κυριακίδης, οι Μόρας και Μιχάι ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ρότσα αριστερά και τον Μαρινάκη δεξιά στην άμυνα. Οι Μπεχαράνο και Πάουλο ως αμυντικοί μέσοι, ο Μάσουρεκ δεκάρι, οι Ρόζα και Κλέσιο στις δυο πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντίας.

Άλωσε τα Χανιά ο Παναιτωλικός, 3-0 τον Πλατανιά

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων

Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Βλάσσης Εμμανουήλ (Λασιθίου), Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτικής Αττικής)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Πριντέτα, Σκαρντοβέλι, Κοροβέσης (46' Στόιτσεφ), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ενσικουλού, Ντίντακ (67' Κρος), Στανισάβλιεβιτς (46' Πατράλης), Μπούτνικ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Μόρας, Ρόσα (52' Τσοκάνης), Μπεχαράνο (67' Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Μάσουρεκ, Ντίας, Ρόζα (59' Λόπες) και Κλέζιο.

Γκολ: 12', 79' Ντίας, 43' Ρόζα

Κάρτες: 24' Μόρας, 42' Ρότσα, 43' Πλιάτσικας, 67' Μαρινάκης, 84' Στάθης / Κόκκινη: 63' Πλιάτσικας

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ανασκόπηση του αγώνα

Μπορεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα να κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και να ήταν ισορροπημένο, αλλά ο Παναιτωλικός φύλαγε το καλύτερο για την συνέχεια, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του και βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την εύκολη τελική του επικράτηση μέσα στα Περιβόλια. Σίγουρα, πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός του.

Μόλις στο 12', οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σε θέση οδηγού με το παρθενικό τέρμα του Ντίας στο πρωτάθλημα. O Κοκκαλάς απέκρουσε ασταθώς και ο Ντίας από κοντά με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Πλατανιά έκαναν διαδοχικά λάθη στην άμυνα, σε μια φάση που ξεκίνησε από τα αριστερά με την επιμονή του Ρόσα και συνεχίστηκε με το ασταθές διώξιμο τoυ Στανισάβλιεβιτς, το σουτ του Ρόζα και το... ριμπάουντ του Ντίας για το πρώτο γκολ του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν δυνατά, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Αντιθέτως, ο Πλατανιάς απειλούσε κυρίως με τον Ντίντακ την εστία του Κυριακίδη. Λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από ωραία συνεργασία των παικτών της ομάδας του Αγρινίου, η μπάλα από τα αριστερά πήγε στα δεξιά, ο Κλέζιο έβγαλε προς το κέντρο, ο Μπεχαράνο άφησε ωραία την μπάλα και ο Ρόζα με υπέροχο δεξί σουτ έστειλε τον Κοκκαλά να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυο αλλαγές στο ξεκίνημα του β' μέρους από τον Γιώργο Παράσχο. Ο Πατράλης μπήκε στη θέση του Στανισάβλιεβιτς και ο Στόιτσεφ στη θέση του Κοροβέση, χωρίς να αλλάζει η διάταξη. Η εικόνα του Πλατανιά συνέχιζε να είναι... αναιμική, έχοντας όμως μια καλή στιγμή στο 62', όταν ο Ενσικουλού έκανε διαγώνια συρτή σέντρα και ο Μπούτνικ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό μετά, άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, με την άδικη αποβολή του Πλιάτσικα.

Το παιχνίδι κυλούσε όπως ήθελε ο Παναιτωλικός και σαν κερασάκι στην τούρτα, ήρθε και ένα τρίτο γκολ στο 79ο λεπτό. O Ντίας πέτυχε και το δεύτερό του γκολ στη Super League Σουρωτή. Πανέξυπνη κάθετη πάσα του Μαρινάκη για τον Μάσουρεκ, ο Αργεντινός έδωσε στον Ντίας κι εκείνος πλάσαρε σε άδεια εστία για το 3-0. Βέβαια, ήταν ελάχιστα πιο μπροστά ο Ντίας στην παράλληλη πάσα του Μάσουρεκ και κακώς δεν υποδείχθηκε το οφσάιντ. Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντό τους, βυθίζοντας στον προβληματισμό τους Χανιώτες.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων στο 43' ήταν υπέροχο, με τον Ρόζα να πιάνει ένα υπέροχο δεξί σουτ και να νικάει τον Κοκκαλά. Κάπου εκεί, η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς των πλευρά της ομάδας του Αγρινίου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Μέχρι την φάση της αποβολής του Πλιάτσικα στο 63ο λεπτό, ο Γιώργος Τζοβάρας του συνδέσμου Φθιώτιδας δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ήταν κοντά στις φάσεις και οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές. Ελέγχεται όμως για την δεύτερη κίτρινη στον άσο του Πλατανιά, καθώς ήταν αρκετά αυστηρή, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οφσάιντ το τρίτο γκολ του Παναιτωλικού.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντίας, ο οποίος πέτυχε τα δυο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα, το πρώτο και το τρίτο της ομάδας του. Μια γεμάτη εμφάνιση από τον Ουρουγουανό, ο οποίος ήταν ένας διαρκής "πονοκέφαλος" για την εστία των γηπεδούχων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τριάδα των Ρόζα, Μάζουρεκ και Ντίας μπροστά μπορεί να μην διαθέτει καθαρόαιμο σέντερ φορ, αλλά δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την αντίπαλη εστία. Οι δυο εκ των τριών σκόραραν κόντρα στον Πλατανιά, με τον Μάκη Χάβο να προτιμά να παίζει χωρίς κλασικό στράικερ, αλλά να έχει τρεις "δαίμονες" ικανούς για πολλά στην επίθεση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς για μια ακόμη φορά εντός έδρας δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Όπως και με την Ξάνθη, έτσι και με τον Παναιτωλικό έχασε καθαρά και σίγουρα είναι κάτι που προβληματίζει τον Γιώργο Παράσχο. Μάλιστα, σε τέσσερα παιχνίδια στα Περιβόλια μετράει μόλις ένα γκολ, αυτό με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα. Από 'κει και πέρα, δεν σκόραρε με Ξάνθη, Κέρκυρα και Παναιτωλικό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ