STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άλμ(π)α... παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-0 την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Απόλλων Σμύρνης έχοντας σε τρομερή μέρα τον Αλμπάνη πήρε μια σημαντική νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη, επί της ΑΕΛ με 3-0 και μετά από καιρό βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Μια πολύ σημαντική νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη, πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ στην Ριζούπολη έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χρήστο Αλμπάνη.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων πέτυχε δυο γκολ ενώ ουσιαστικά από δική του ενέργεια και τελική πάσα ξεκίνησε και το πρώτο γκολ του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι μετά απ' αυτή τη νίκη ανέβηκαν στους 22 βαθμούς και εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία της Κέρκυρας με την Λαμία βρέθηκαν για πρώτη φορά στην 14η θέση, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερα καθώς τη Μεγάλη Τετάρτη θα παίξουν με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο παιχνίδι στην Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης θέλησε να δώσει χώρο στην ΑΕΛ να κάνει το παιχνίδι της και να χτυπήσει στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί μέχρι το 60' και μάλιστα είχαν και φάσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Χουάντερσον. Μετά απ' αυτή την ήττα η ΑΕΛ μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπαίνει και αυτή σε περιπέτεια όσον αφορά την παραμονή της.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 3-4-3 για την ομάδα του έχοντας στο τέρμα τον Χουάντερσον καθώς ο Τσόβιτς ήταν εκτός αποστολής. Οι τρεις στόπερ ήταν οι Κύργιας, Ζησόπουλος και Κοντοές ενώ στα χαφ έπαιξε στα δεξιά ο Στάθης και αριστερά ο Ναδάλες με τους Παπάζογλου, Τσουκαλά να είναι τα δυο αμυντικά χαφ. Μπροστά τους έπαιξαν οι Αλμπάνης, Κονέ και στη κορυφή ο Ελμπάζ με τους τρεις τους να αλλάζουν συχνά θέσεις.

Άλμ(π)α... παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-0 την ΑΕΛ

Από την άλλη πλευρά ο Σωτήρης Αντωνίου στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΛ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με ένα 3-5-2 αφήνοντας στον πάγκο τον Ναζλίδη. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Μπόζοβιτς και στην τριάδα της άμυνας ήταν οι Γιοβάνοβιτς, Μόρας και Ζίζιτς. Ως δεξί μπακ χαφ έπαιξε ο Μασούρας και αριστερά ο Μλαντένοβιτς ενώ η τριάδα του κέντρου αποτελούνταν από τους Λαγό, Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς. Στην επίθεση έπαιξαν οι Ντέλετιτς και Κρίζμαν.

Άλμ(π)α... παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-0 την ΑΕΛ

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας).

Βοηθοί:Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς), Β. Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (63' Χουάρες), Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88' Ανιέτε), Ελμπάζ (74' Καστιγιέχος).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63' Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46' Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78' Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς.

Γκολ: 11' Κονέ, 66'-72' Αλμπάνης

Κίτρινες: 29' Κύργιας, 36' Ναδάλες, 44' Ζησόπουλος/16' Φατιόν, 44' Γιοβάνοβιτς, 70' Ντέλετιτς, 75' Μόρας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Εξαιρετικός Αλμπάνης έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα Σμύρνης

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε από τα πρώτα λεπτά ότι πήρα τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε δώσει χώρο στους φιλοξενούμενους και περίμενε να βγει στις αντεπιθέσεις.

Ο Απόλλων από την πλευρά του απείλησε πρώτος στο 6' όταν ο Κονέ είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του ύστερα από προσπάθεια του Αλμπάνη. Ο Κονέ έκανε τη κίνηση από τα αριστερά και το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο 11' όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Αλμπάνης έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και το παράλληλο γύρισμα. Ο Ελμπάζ επιχείρησε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στον Μπόζοβιτς και να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και έφτασε στον Κονέ ο οποίος έκανε το πλασέ προς την εστία η μπάλα βρήκε και στον Γιοβάνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερη καλή στιγμή στο 17' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Κονέ που έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μπόζοβιτς.

Μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα η ΑΕΛ άρχισε εκτός της υπεροχής να απειλεί και την εστία του Χουάντερσον. Στο 22' μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ζίζιτς ο οποίος υπό την πίεση του Παπάζογλου έπιασε το γυριστό αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε. Μάλιστα για αυτή τη φάση η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε ζητώντας πέναλτι όπως και για ένα μαρκάρισμα του Ζησόπουλου πάνω στον Ντέλετιτς λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΛ έφτασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση. Ο Κρίζμαν ήταν αυτός που έκανε την ενέργεια και το σουτ με τον Χουάντερσον να απομακρύνει με το πόδι.

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να γίνει απειλητικός ξανά στο 27' όταν ο Αλμπάνης που ήταν αρκετά δραστήριος έκανε την ενέργεια και το σουτ εκτός περιοχής με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 32' όταν ο Μιλοσάβλιεφ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε με την άμυνα του Απόλλων να τελειώνει τη φάση με διώξιμο.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2-0 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ Η ΑΕΛ

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 34' όταν ο Ναδάλες εκτέλεσε ένα φάουλ και στο δεύτερο δοκάρι ο ανενόχλητος Κύργιας πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε έξω.

Η ΑΕΛ έχασε τεράστια... τριπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 42' όπου μάλιστα είχε και δοκάρι. Σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στα δεξιά με τον Μασούρα που αρχικά απείλησε με τον Χουάντερσον να διώχνει και εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Κρίζμαν που έκανε το πλασέ και ο Παπάζογλου έβαλε σωτήρια το τάκλιν. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε αλλά κατέληξε στον Μασούρα που με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου στη Ριζούπολη:

Άλμ(π)α... παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-0 την ΑΕΛ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σωτήρης Αντωνίου θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Πέρασε στο ματς τον Ναζλίδη αντί του Λαγού και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του. Μάλιστα η ομάδα της Λάρισας μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και στο 48' ο Ντέλετιτς έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από τα αριστερά έκανε και το σουτ και ο Χουάντερσον απομάκρυνε σωτήρια με το πόδι.

Ο Απόλλων Σμύρνης όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρο στην ΑΕΛ και χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για τους παίκτες του Παράσχου ήρθε στο 55' όταν ο Μπόζοβιτς βγήκε να διώξει αλλά δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Παπάζογλου ο οποίος επιχείρησε από μακριά να κρεμάσει τον Μπόζοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο 63' ο Αντωνίου έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Λεοζίνιο αντί του Γιοβάνοβιτς και πήρε το ρίσκο προσπαθώντας να οδηγήσει την ομάδα του στην ισοφάριση.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΑΛΜΠΑΝΗ

Αντ' αυτού όμως είδε τον Απόλλωνα Σμύρνης πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 66'. Ο Αλμπάνης έδωσε στον Ναδάλες ο οποίος έφυγε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα προς τον Έλληνα επιθετικό. Αυτός κατέβασε τη μπάλα, πέρασε και τον Μόρα και έκανε το πλασέ νικώντας τον Μπόζοβιτς για δεύτερη φορά.

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν την αναμέτρηση έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 72'. Σε σέντρα από τα δεξιά η άμυνα της ΑΕΛ έδιωξε προσωρινά με τη μπάλα να φτάνει στον Αλμπάνη ο οποίος έπιασε ένα δεξί βολέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς για να γράψει το 3-0 υπέρ της ομάδας του.

Με το παιχνίδι ουσιαστικά να τελειώνει μετά το 3-0 δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες και παρά τις αλλαγές που έγιναν από τους δυο προπονητές δεν είχαμε κάποια καλή στιγμή εκατέρωθεν.

Η τελική στατιστική απεικόνιση:

Άλμ(π)α... παραμονής ο Απόλλων Σμύρνης, 3-0 την ΑΕΛ

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τριπλή χαμένη ευκαιρία της ΑΕΛ στο 42'. Η ομάδα της Λάρισας βρέθηκε ένα βήμα από την ισοφάριση στο 42' όταν είχε τρεις χαμένες ευκαιρίες σε μια μόνο φάση. Ο Μασούρας δυο φορές και ο Κρίζμαν μια δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χουάντερσον ενώ ο Μασούρας είδε και το σουτ του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Καραντώνης από την Ημαθία. Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για δυο φάσεις πέναλτι αλλά ακόμα και στο ριπλέι είναι δύσκολο να δει κάποιος αν όντως υπάρχει παράβαση πάνω σε Ντέλετιτς και Ζίζιτς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλμπάνης. Δυο γκολ και μια ασίστ από τον Έλληνα επιθετικό του Απόλλωνα Σμύρνης που έφτασε τα επτά γκολ και έχει μια εξαιρετική χρονιά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Μόρα όταν χτύπησε κατά λάθος τον Αλμπάνη. Λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο ματς ο Μόρας χτύπησε κατά λάθος τον Αλμπάνη απλώνοντας το χέρι του χωρίς να το θέλει και βρίσκοντας τον Έλληνα επιθετικό στο πρόσωπο. Αμέσως έτρεξε πάνω του να δει πως είναι ενώ του ζήτησε και δυο φορές συγνώμη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα παιδικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΛ. Ιδίως το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα προέρχεται από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ