STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άλλαξαν τα δεδομένα με φαβορί την ΑΕΚ

Άλλαξαν τα δεδομένα με φαβορί την ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η διακοπή του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και οι νίκες του Άρη και της Βέροιας άλλαξαν τα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας με την Ένωση να είναι από τα φαβορί να ακολουθήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Κέρκυρα στην Football League. "Κλείδωσαν" οι θέσεις των πλέι οφ

Η 29η αγωνιστική της Super League ήταν η πιο κρίσιμη τόσο για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στην Football League, όσο και ποιες θα συμπληρώσουν την τετράδα των πλέι οφ.

Για τα πλέι οφ ξεκαθάρισε, καθώς μετά τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης και οι Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, άλλαξαν τα δεδομένα σε ότι αφορά τον υποβιβασμό μετά την οριστική διακοπή του αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και τις νίκες του Άρη (5-1 τον Αστέρα Τρίπολης) και της Βέροιας (5-0 τον Πλατανιά).

Η βαθμολογία που διαμορφώνεται μετά από τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής είναι:

Ομάδα

Βαθμοί

30η αγωνιστική

Βέροια

33

Παναθηναϊκός
Πλατανιάς

33

Λεβαδειακός
ΟΦΗ

32

Αστέρας Τρίπολης
Άρης

32

Skoda Ξάνθη
Πανθρακικός

30*

Κέρκυρα
ΑΕΚ

30*

Ατρόμητος

*Δεν υπολογίζεται ο αγώνας ΑΕΚ-Πανθρακικός

**Με έντονο χρώμα τα εκτός έδρας παιχνίδια

Σύμφωνα με την τωρινή βαθμολογία της ουράς, οι ομάδες που "καίγονται" αντιμετωπίζουν ομάδες που βαθμολογικά είναι αδιάφορες.

Η Βέροια θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και της φτάνει ένας βαθμός για να παραμείνει στην Super League, όπως φτάνει και στον Πλατανιά ο οποίος υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Ο Άρης, ο ΟΦΗ και ο Πανθρακικός θα αντιμετωπίσουν Skoda Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα αντίστοιχα, ενώ το πιο δύσκολο έργο θα το έχει η ΑΕΚ που παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οριστική διακοπή και υποβιβασμός

Βέβαια η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπορεί να μην έχει καμία σημασία, με βάση την οριστική διακοπή στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Μετά λοιπόν την οριστική διακοπή η ΑΕΚ είναι με το ένα πόδι στην Football League, καθώς η τιμωρία θα είναι μεγάλη, ενώ υπάρχει και το δεδικασμένο του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που διεκόπη.

Η ΑΕΚ λοιπόν κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας, βαρύ πρόστιμο, με ήττα στα χαρτιά με 3-0, με αφαίρεση βαθμών (-3) από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ θα ξεκινήσει και στο νέο πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Με όσους λοιπόν τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν. Έτσι αν ισχύσει αυτό η ΑΕΚ θα πάει στους 27 βαθμούς, ο Πανθρακικός στους 33 και δεν θα χρειάζεται καθόλου η τελευταία αγωνιστική, καθώς η ΑΕΚ θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στην Football League.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ