STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άξιζε τη νίκη ο Πανιώνιος στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό 1-1

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος έχασε μέσα από τα χέρια του ένα δικό του ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με το τελικό 1-1 να αδικεί τους γηπεδούχους που δέχτηκαν γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με το τελικό 1-1 να αδικεί τον Πανιώνιο που ήταν καλύτερος στα εβδομήντα λεπτά της αναμέτρησης με το τριφύλλι να έχει μόνο ένα καλό εικοσάλεπτο.

Πριν την έναρξη του αγώνα θα περίμενε κανείς οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανεβασμένοι ψυχολογικά μετά την απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο ματς με την Κέρκυρα να έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο και να μασάνε σίδερα. Όπως επίσης και τους παίκτες του Πανιωνίου να είναι επηρεασμένοι από την απουσία της τελευταίας στιγμής του Μανώλη Σιώπη, ενός εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών των "κυανέρυθρων" τη φετινή σεζόν.

Αυτό που είδαμε όμως στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης ήταν εντελώς το αντίθετο. Ένας ψυχωμένος Πανιώνιος να είναι καλύτερος για εβδομήντα επτά και τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο ματς λες και οι παίκτες του πήγαιναν για εκδρομή.

Οι γηπεδούχοι ήταν στημένοι εξαιρετικά, ήταν καλύτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο μόνο ένα τέταρτο υστέρησαν και μετά το 60 το ματς τους άνηκε ολοκληρωτικά. Εκεί πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ ενώ είχαν και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Δεν το κατάφεραν όμως και ο Παναθηναϊκός που ήταν καλός μόνο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου και στα έξτρα λεπτά των καθυστερήσεων μπόρεσε να ισοφαρίσει στο τρίτο από το έξι λεπτά καθυστερήσεις που έδειξε ο Κομίνης με τον Βιγιαφάνιες.

Μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός έφτασε τα δέκα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με μόλις μια νίκη, αυτή κόντρα στον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Πανιώνιος έδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα που δύσκολα μπορεί να ηττηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: “Νέας Σμύρνης”

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί : Χρ. Κουρομπίλια (Δ. Αττικής), Δ. Τάτσης (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Τασουλής, Γκιοατά, Οικονόμου, Σαββίδης (90' Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (70' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (80' Ενγκόνγκ), Μασούντ, Μπεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής (87' Ρινάλντι), Μολέντο, Ιβανόφ (46' Ρέις), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (73' Εμποκού), Μπεργκ.

Γκολ: 71' Ανσαριφάρντ/90' Βιγιαφάνιες

Κίτρινες: 58' Τασουλής/39' Ιβανόφ, 67' Ρέις, 80' Μέστο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε όπως αναμενόταν, σε σύστημα 3-5-2 και με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Μολέντο, Κουτρουμπή, Ιβανόφ στην άμυνα και τους Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες και Χουλτ στη μεσαία γραμμή ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Λουντ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεργκ.

Από την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε τον Πανιώνιο με τον Σαββίδη αντί του Σιώπη και τους "κυανέρυθρους" σε ένα 4-2-3-1 έχοντας τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Βλάχος, Γιοατά, Οικονόμου, Τασουλής. Μπροστά τους έπαιξαν οι Κόρμπος, Σαββίδης και η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Μπεν, Μασούντ και Μασούρας και μοναδικός προωθημένος ο Ανσαριφάρντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά νωθρά και από τις δυο ομάδες που έκαναν εκατέρωθεν λάθη κυρίως στο χώρο του κέντρου ψάχνοντας να βρουν τα πατήματα τους.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 12' για τον Παναθηναϊκό με τον Χουλτ να κάνει την σέντρα και τον Λουντ να πιάνει ένα γυριστό το οποίο όμως έφυγε ψηλά έξω. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 14' όταν ο Μπεν έκανε τη σέντρα αλλά ο Κουτρουμπής έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Μασούντ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει σωστά τη μπάλα στα πόδια του και να αναπτυχθεί σωστά για μπει στην περιοχή του Γιαννιώτη και απείλησε στο 17' με μακρινό σουτ του Γουακάσο το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 23' όταν ο Μασούντ έφυγε από τα δεξιά από κανονική θέση με την άμυνα των πράσινων να σταματάει καθώς θεώρησε ότι ο Ιρανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το γύρισμα με την μπάλα να περνάει από τον Κουτρουμπή και τον Μασούρα που έγινε κάτοχος της να αιφνιδιάζεται και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ(ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΦΑΣΗ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ(ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΦΑΣΗ EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 35' όταν ο Μασούντ εκτέλεσε το φάουλ ο Οικονόμου βγήκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και ο Βλαχοδήμος έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εν συνεχεία και το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει όμορφα στον Μπεργκ ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Γιαννιώτη καθώς η μπάλα έφυγε πιο μπροστά.

ΜΕ ΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΦ, ΡΟΜΒΟ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στραματσόνι έβγαλε τον Ιβανόφ και έβαλε στην θέση του τον Ρέις τον οποίο πέρασε όμως στα χαφ αλλάζοντας το σύστημα των πράσινων σε 4-4-2 με ρόμβο. Η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μέστο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ και μπροστά τους έπαιξε ο Ρέις έχοντας δίπλα και δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά τον Γουακάσο και στην κορυφή τον Βιγιαφάνιες ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Λουντ, Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και απείλησε τον Πανιώνιο πιο αποτελεσματικά όντας καλύτερος στο πρώτο 15' της επανάληψης. Αρχικά ο Μέστο στο 56' μπήκε από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό με τον Γιαννιώτη να αποκρούει.

Στο 59' το τριφύλλι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα με τον Ρέις να βρίσκει τον Γουακάσο αυτός έκανε τη σέντρα και ο Μπεργκ με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γιαννιώτη. Δυο λεπτά αργότερα η άμυνα του Πανιωνίου αδράνησε και η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Βλάχο και να απομακρύνεται.

ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος ανέβηκε μετά το 60' του δευτέρου μέρους και προειδοποίησε για αυτό που ερχόταν στο 63' όταν οι “κυανέρυθροι” γύρισαν πανέμορφα την μπάλα με τον Ανσαριφάρντ να την αφήνει κάτω από τα πόδια του και τον Μασούντ να σουτάρει με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπεν ως οφσάιντ καθώς ο επιθετικός του Πανιωνίου δεν καλυπτόταν από την άμυνα του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι με τη σειρά τους απείλησαν στο 70' όταν ο Γουακάσο γύρισε στον Βιγιαφιάνιες με τον Αργεντινό να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αστόχησε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 71' όταν ο Μασούντ βρήκε με ωραία κάθετη τον Ανσαριφάρντ ο οποίος αυτή τη φορά πέρασε και τον Βλαχοδήμο και σούταρε σε κενή εστία για να ανοίξει το σκορ. Ένα πανέμορφο γκολ από μια συνεργασία των δυο Ιρανών ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς με το υπέρ τους 1-0 στο 76' παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Μπεν να βγαίνει τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο. Ο επιθετικός του Πανιωνίου σούταρε αλλά νικήθηκε από τον νεαρό γκολκίπερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 79' με τον Εμποκού που είχε περάσει στη θέση του Γουακάσο να βρίσκει τον Μπεργκ αυτός έδωσε στον Λουντ με το Φιλανδό να κάνει την προβολή από κοντά και τον Γιαννιώτη να αποκρούει σωτήρια.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ, ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Πανιώνιος είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 84' όταν ο Ενγκόνγκ ο οποίος είχε μπει στην θέση του σκόρερ των “κυανέρυθρων” έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και το σουτ με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει με τα δάχτυλα την μπάλα, αυτή να χτυπάει και στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έπαιξε το τελευταίο του χαρτί βγάζοντας τον Κουτρουμπή και βάζοντας στην θέση του τον Ρινάλντι και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης έστω και στα τελευταία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που απείλησαν και πάλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μασούντ έκανε τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μέχρι και τον Βλαχοδήμο αλλά βγήκε πλάγια και γύρισε την μπάλα προς τον Ολαϊτάν ο οποίος έκανε τη κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Οι πράσινοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βιγιαφάνιες. Ο Μέστο έκανε τη σέντρα ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα πανέμορφα και απέφυγε τον Οικονόμου και με σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Γιαννιώτη ισοφαρίζοντας για το τριφύλλι.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή εκτέλεση φάουλ τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του Μπεν στο 76'. Ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς στο 76' αλλά ο Μπεν στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο που έσωσε τους πράσινους.

Ο MVP

Ο Ανσαριφάρντ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ιρανό επιθετικό που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους πράσινους στη διάρκεια του ματς ενώ πέτυχε και ένα ωραίο γκολ μετά από συνεργασία με τον Μασούντ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο Κομίνης. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις ενώ και οι κίτρινες που έβγαλε ήταν σωστές.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αφιέρωση στο γκολ του Πανιωνίου. Ο Ανσαριφάρντ μετά το γκολ πήγε και πήρε τη φανέλα του Πατσατζόγλου που έπαθε ρήξη χιαστών και του αφιέρωσε το γκολ. Πανέμορφη κίνηση από τον Ιρανό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναθηναϊκός. Σε ένα ακόμα παιχνίδι οι πράσινοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν έδειξαν τίποτα παρά μόνο σε ένα τέταρτο της αναμέτρησης. Το τριφύλλι έχει να κάνει νίκη από τις 30 Οκτωμβρίου.

Photo credits: Eurokinisi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ