STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αγκαλιά με τα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό

Αγκαλιά με τα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό
Λέοβατς Μακ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λέοβατς έδιωξε στο 80΄ τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται στον ουρανό της Τούμπας και ο Μακ στο 89΄ ολοκλήρωσε τη νίκη που στέλνει τον Δικέφαλο στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ έζησε ένα αγχωτικό απόγευμα στην Τούμπα, τελικά, όμως, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τον οδηγεί στα πλέι οφ. Ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε την υπεροχή και θα έπαιζε τον Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο και ότι οι γηπεδούχοι θα κέρδιζαν πολλά στημένα στη διάρκεια του αγώνα.

Αυτά τα στοιχεία, όμως, δεν είναι ικανά από μόνα τους να δώσουν στον Δικέφαλο τα πολυπόθητα γκολ που θα έδιωχναν το άγχος και θα έκαναν εύκολο το χθεσινό απόγευμα στην άδεια-λόγω της τιμωρίας της έδρας-Τούμπα. Χρειαζόταν και το κάτι παραπάνω και αυτό το είχε ο Μαρίν Λέοβατς που με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Κάτσε στο 80΄ έδιωξε τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί πάνω από την άδεια Τούμπα.

Γιατί χρειάστηκε τόσο χρόνο ο ΠΑΟΚ για να «καθαρίσει» το ματς; Η απάντηση έρχεται μέσα από πράγματα που έχουν γραφτεί αρκετές φορές φέτος. Δεν είχε την σωστή τελική πάσα και τους ηγέτες που θα έπαιρναν πάνω τους την ομάδα, απέναντι σε έναν οργανωμένο αντίπαλο. Πίεσε, όμως, ορθολογικά και στο τέλος έφθασε στο πολυπόθητο γκολ που ήταν και το ζητούμενο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπας

Διαιτητής:Γιάννης Δελφάκης

Βοηθοί:Εμμανουήλ Βλάσσης, Ραινχάρτ Μπουξμπαούμ

Τέταρτος διαιτητής:Χρήστος Γκράνας

Γκολ:Λέοβατς 80', Μακ 89'

ΠΑΟΚ:Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε (Τσίμιροτ 90'), Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 61'), Ροντρίγκες (Κούστα 92') και Μακ

Λεβαδειακός:Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (Τόπι 61'), Μαχαίρας, Ατζαγκούν (Μίνγκας 84'), Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (Παππάς 46') και Μάντζιος

Κάρτες:Μπελγκαζουανί 19', Μαχαίρας 56', Βίτορ 91'

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ "έψαχνε" να βρει διαδρόμους αλλά η πρώτη φάση έγινε από τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαίρας στο 7' έκανε το μακρινό σουτ και μπλόκαρε ο Βελλίδης. Στο 11' ο Πέλκας σούταρε ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Τσουρίκοφ και ο Μαχαίρας λίγο αργότερα σταμάτησε (ουσιαστικά την τελευταία στιγμή) τον Μακ που βρέθηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Πρόβλημα στην τελική πάσα ο ΠΑΟΚ

Στο 15' ο Κάτσε έκανε σουτ χωρίς αυτό να ανησυχήσει τον Μοσχονά και στο 20' ο Λέοβατς έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μακ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο "Δικέφαλος" είχε μια ανούσια υπεροχή στο ματς (στο πρώτο ημίωρο ήταν εμφανές το πρόβλημα στην τελική πάσα και το μόνο που... ξεχώριζε ήταν οι κοκορομαχίες Τζαβέλλα-Μάντζιου) αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και στο 28' ο Μοσχονάς μπλόκαρε πριν γίνει επικίνδυνος ο Μακ.

Στο 32' ο Χαρίσης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο πορτιέρο του Λεβαδειακού απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση (στο 34') ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μουλόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 39' ο Μοσχονάς μπλόκαρε έπειτα από σέντρα του Χαρίση ο οποίος στο 42' έκανε δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 44' ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν μετά από καλή σέντρα του Χαρίση, ο Πέλκας από πλεονεκτική θέση πήρε την κεφαλιά αλλά κατέληξε άουτ η μπάλα. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως τέρματα (0-0). Γενικώς ο "Δικέφαλος" από το 35' και μετά, άσκησε πίεση αλλά ο Μοσχονάς δεν νικήθηκε.

Δυνατό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Στο 48' ο Χαρίσης από τα αριστερά προσπάθησε να "βγάλει" την μπαλιά, ο Τσουρίκοφ έδιωξε σε κόρνερ ενώ στην συνέχεια ο Κάτσε έκανε παράλληλη μπαλιά αλλά στην πορεία της δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ για να "σπρώξει" την μπάλα στα δίχτυα. Στο 51' Μανωλάς επενέβη με τον κεφάλι και έδιωξε σε κόρνερ μετά την συνεργασία Πέλκα-Ροντρίγκες, με τους "ασπρόμαυρους" στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους να έχουν μπει φουριόζοι προκειμένου να ανοίξουν το σκορ.

Στο 56' ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ και ο Μακ που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το σουτ αλλά αυτό κατέληξε άουτ (θα μπορούσε να "σπάσει" την μπάλα στον Βίτορ). Στο 69' ο Τζαβέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και οι Βίτορ, Ροντρίγκες δεν μπόρεσαν να έρθουν σ' επαφή με την μπάλα για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά. Στο 63' ο Γιακουμάκης κέρδισε το κόρνερ (το πρώτο για τον Λεβαδειακό στο ματς) αλλά η εκτέλεση του Μαχαίρα ήταν πολύ κακή.

Πανέμορφο γκολ από Λέοβατς και... 1-0

Στο 68' ο Μοσχονάς μπλόκαρε μετά από γύρισμα του Μακ από τα δεξιά ενώ εν συνεχεία μπλόκαρε ο Βελλίδης έπειτα από σέντρα του Μάντζιου. Στο 76' ο Μουλόπουλος έδιωξε (μέσα στην περιοχή) μετά από -επικίνδυνη- μπαλιά του Λέοβατς ο οποίος ωστόσο σκόραρε στο 80'. Ο Κάτσε (από πλευράς απόδοσης, ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης) έκανε την σέντρα και ο Κροάτης με -μονοκόμματο- εκπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το 1-0.

Ο Μακ "έγραψε" το 2-0 και ο ΠΑΟΚ "τελείωσε" με την υπόθεση νίκη

Ο Ροντρίγκες στο 85' μετά από ωραία ενέργεια σούταρε αλλά απέκρουσε ο Μοσχονάς και στο 89' ο ΠΑΟΚ "κλείδωσε" την νίκη. Ο Τριποτσέρης έδιωξε, ο Μακ σούταρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-0 που ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτητής

Δεν είχε προβλήματα στα σφυρίγματά του, ούτε οι βοηθοί του στις υποδείξεις τους.

Η φάση του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 36' όταν μετά από κεφαλιά του Τζιόλη, ο Ροντρίγκες έκανε νέα κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή "έσωσε" τον Λεβαδειακό ο Μουλόπουλος απομακρύνοντας την μπάλα.

MVP

Ο Λέοβατς γιατί μόνο και μόνο πέτυχε γκολ (1-0) σε πολύ κρίσιμο σημείο και έτσι "έδιωξε" το άγχος από τον ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να ανοίξει το σκορ.

Μας άρεσε

Η καλή οργάνωση αλλά και η μαχητική διάθεση του Λεβαδειακού, παρότι βαθμολογικά αδιάφορος.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ στην τελική πάσα που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ