STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αγγίζει τα πλέι οφ η ΑΕΚ, 5-0 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ με αλλαγές σε σχήμα και σε πρόσωπα, έκανε "περίπατο" απέναντι στην Κέρκυρα, την οποία νίκησε με 5-0 και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς απ' την 6η Ξάνθη, αγγίζοντας τα πλέι οφ. Οι "κιτρινόμαυροι" έστειλαν μήνυμα ενόψει Ολυμπιακού.

Παρατάχθηκε, σχεδόν αναγκαστικά, τόσο με καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα, όσο και με νέο (σε σχέση με τα προηγούμενα ματς) σχήμα. Ωστόσο αυτές οι αλλαγές έδωσαν στην ΑΕΚ και φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση και την οδήγησε σε νίκη δια περιπάτου επί της Κέρκυρας, με 5-0. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ από το 23’ και μετά έστησε ένα μικρό πάρτι με τον Μπακασέτα και τον Πέκχαρτ να πετυχαίνουν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ. Σημείο αναφοράς του παιχνιδιού και η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στην ενδεκάδα, με ειδικό νάρθηκα στο χέρι του.

"Καθάρισε" σ' ένα 20άλεπτο

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Άγγελος Πήττας (Ηλείας)

4ος: Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ (61’ Βινίσιους), Γκάλο (67’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Ροντρίγκες (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ, Βάργκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46’ Ανδρεόπουλος), Κόντος (46’ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70’ Ντουαλά), Ζορμπάς , Επστάιν.

Γκολ: 23' Μπακασέτας, 39' Πέκχαρτ, 42' Ντίντακ, 55' Μπακασέτας, 70' Πέκχαρτ

Κίτρινες:-

Κόκκινες: -

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Λόγω των πολλών απουσιών ειδικά στη μεσαία γραμμή, ο Χιμένεθ υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγές και στην ενδεκάδα, αλλά και στο σύστημα. Η ΑΕΚ… επέστρεψε σ’ ένα 4-2-3-1 και με τον Μπακασέτα πίσω από τον Πέκχαρτ, αλλά και τον Γιόχανσον με τον Γαλανόπουλο ως αμυντικά χαφ. Σχήμα που χρειάστηκε χρόνο για να μπορέσει να βρει ρυθμό. Μάλιστα αυτό τον χρόνο που χρειαζόταν το νέο σχήμα της ΑΕΚ, προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του ματς να τον εκμεταλλευτεί η Κέρκυρα και δειλά – δειλά επιχείρησε να πλησιάσει στην εστία του Ανέστη.

Ωστόσο από το 23ο λεπτό και μετά, όταν με προσωπική ενέργεια ο Βάργκας άνοιξε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων και σέρβιρε γκολ στον Μπακασέτα, ξεκίνησε η… κατηφόρα. Η ΑΕΚ έκλεισε την Κέρκυρα στην εστία της και άρχισε το σφυροκόπημα. Στο 30’ ο Πέκχαρτ εξ επαφής σούταρε άουτ και στο 32’ ο Γαλανόπουλος σε τετ α τετ δεν νίκησε τον Γκουτζαβασίλη. Ενώ στο 35’ ο Βάργκάς πάλι εξ επαφής έστειλε την μπάλα άουτ. Αλλά στο 39’ ήρθε και το 2-0. Ο Γκάλο έβγαλε την σέντρα και ο Πέκχαρτ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ πριν βγει το ημίχρονο, ο Ντίντακ έκλεψε μια πάσα, μπήκε στην περιοχή και "εκτέλεσε" τον Γκουτζαβασίλη για το 3-0.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Προφανώς και με την εικόνα που είχε και η ΑΕΚ και το παιχνίδι στο πρώτο 45άλεπτο, το διακύβευμα για το δεύτερο ημίχρονο, ήταν που θα σταματούσε το σκορ. Και πως θα πήγαιναν οι… σκόρερ. Βλέπετε η ΑΕΚ συνέχισε χωρίς να τραβάει το πόδι από το γκάζι. Ενώ η Κέρκυρα, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Γρηγορίου με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έδειχνε σημάδια πως μπορούσε να… εμφανιστεί στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ έψαξε για περισσότερα γκολ και τα βρήκε με τους σκόρερ που είχε και στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα ήταν ο Μπακασέτας που πήρε στο 55’ την παράλληλη σέντρα από τον Γιόχανσον και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Και στο 70’ ήταν ο Πέκχαρτ που πήρε ακόμα μια σέντρα ακριβείας από τον Βάργκας και με δεύτερη κεφαλιά στο ματς, έκανε το 5-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ έδειχνε να ρίχνει τον ρυθμό στο παιχνίδι της. Κρατούσε τον έλεγχο και τον αντίπαλο χαμηλά στην δική του περιοχή. Αλλά πλέον είχε βγάλει το πόδι από το επιθετικό γκάζι. Και έμεινε το σκορ μέχρι και το τέλος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από τα πέντε γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ, το πιο όμορφο ήταν το πρώτο. Κυρίως λόγω της εντυπωσιακής ενέργειας που έκανε ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστρωσε την μπάλα στον Μπακασέτα. Αφήστε που αυτό το γκολ ήταν και κλειδί για την εξέλιξη του ματς

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυο γκολ πέτυχε ο Τάσος Μπακασέτας, δυο γκολ και ο Τόμας Πέκχαρτ. Ωστόσο τον τίτλο του πολυτιμότερου τον δικαιούται κατά ένα… κλικ ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός. Κυρίως διότι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ αλλά και αυτός που ήταν συνολικά ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εξαιρετικά εύκολο έργο είχε ο Διαμαντόπουλος. Όμως η αλήθεια είναι πως έχασε κάποιες φάσεις. Κυρίως κάποια φάουλ τα οποία τα άφησε. Ενώ έχασαν και οι βοηθοί δυο φάσεις. Επομένως κανείς δεν ξέρει πως θα είχε το πράγμα, αν το ματς είχε κυλήσει διαφορετικά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μπορεί ο Βάργκας να μην πέτυχε γκολ. Παρόλα αυτά ήταν καθοριστικός για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Αφήστε που έδωσε και δυο ασίστ, με την πρώτη εξ αυτών να έρχεται μετά από εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο βαθμός ετοιμότητας του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ μπήκε στην βασική ενδεκάδα με τον ειδικό νάρθηκα στο χέρι. Κυρίως για να φανεί πως μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες παιχνιδιού και όχι προπόνησης. Όμως ο Τσιγκρίνσκι ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός στις κινήσεις του, ενώ κάθε φορά που έπαιρνε προσπάθειες με την μπάλα στα πόδια, το χέρι του με τον νάρθηκα το κόλλαγε στο σώμα του για να το προστατεύσει.

Ακούστε πώς περιέγραψε τα πέντε γκολ της ΑΕΚ ο Sport24 Radio 103,3:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ