STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-5

ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ 2-5
INTIME SPORTS

Ξέσπασε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και νίκησε με 5-2 την ΑΕΛ Καλλονής σε ένα παιχνίδι γεμάτο ωραία γκολ και από τις δύο ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ... απέδρασε από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα με μία εντυπωσιακή νίκη, μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος εκτός έδρας που έχει πετύχει στην ιστορία του κερδίζοντας με 5-2 την Καλλονή.

Αν και η... καλή μέρα δεν φάνηκε από το πρωί (οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε στο 6'), ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια και κατάφερε μέχρι το 59' να κάνει το 1-5, πριν ο Μανούσος διαμορφώσει με πανέμορφο σουτ το τελικό αποτέλεσμα.΄

Παρακολουθείστε την 15η εκπομπή SuperBALL αυτή την Κυριακή (15/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας.

Ο "Δικεφαλος" είχε σε μεγάλη μέρα, τον Λούκας και τον Βούκιτς, γρήγορη κυκλοφορία μπάλας στα χαφ λόγω της παρουσίας του Κατσουράνη και τον Σαλπιγγίδη, επιτέλους, να σκοράρει (δις), αν και μέχρι να σπάσει το ρόδι έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες. Φυσικά, για να πάρει αυτές τις διαστάσεις το σκορ, βοήθησε και η Καλλονή που ήταν κάκιστη αμυντικά

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης (65' Ντος Σάντος), Ποντάνι, Γάλας (46' Κάλφας), Βαλιός, Γιουκαρής, Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (64' Ντάμπος), Περόνε

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς (67' Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης

Γκολ: Περόνε 6' (πεν.), Μανούσος 88', Ολίσε 14', Σαλπιγγίδης 29', 54, Αναστασιάδης 56' (αυτ.), Βούκιτς 59'

Κίτρινες κάρτες: Χωριανόπουλος 31', Γιουκαρής 86', Γλύκος 5'

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καλλονή να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Περόνε από τον Γλύκο, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σε μία στιγμή όπου ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βγήκε μακριά από την εστία του και δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης. Ο Περόνε ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας μόλις στο 6ο λεπτό το 0-1.

Στο 9ο λεπτό ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε εξ΄επαφής σε κενή εστία και δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πιεσή του και δεν άργησε να "απαντήσει". Στο 14ο λεπτό ο Βούκιτς συνδυάστηκε με τον Λούκας, ο Ισπανός με εξαιρετική κίνηση άδειασε δύο αμυντικούς της Καλλονής, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στον Ολίσε στο σημείο του πέναλτι και ο Λιβεριανός με μονοκόματο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

"Πολιορκία" στα καρέ της Καλλονής

Ο "Δικέφαλος" έκλεισε την Καλλονή στα καρέ της και στο 20' ο Βούκιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, μοίρασε την μπάλα δίπλα του στον Λούκας, αλλά το σουτ του Ισπανού κόντραρε σε σώματα. Ο Βούκιτς στο 23' έβγαλε τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Χογκ, όμως, ο επιθετικός προτίμησε να πασάρει στον Λάζαρ αντί να σουτάρει, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Η "πολιορκία" στην περιοχή της Καλλονής συνεχίστηκε και στο 24' ο Βούκιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σε πλάγια θέση, "όπλισε", όμως, τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων και αλλοίωσαν την πορεία της μπάλας. Ο κινητικός Ολίσε στο 28' ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 29' απέδωσε καρπούς η πίεση του ΠΑΟΚ. Ο Βούκιτς έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Σαλπιγγίδη, ο διεθνής φορ γύρισε το σώμα του, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στην γωνία το Χογκ, βάζοντας τον "Δικέφαλο" σε θέση οδηγού. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να "στερέψει" από καλές φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το καθάρισε σε τρία λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, αν εξαιρέσει κανείς ένα ευθύβολο σουτ του Λούκας στο 51' που μπλόκαρε ο Χογκ. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κατάφερε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη με ένα τέρμα του Σαλπιγγίδη μετά από άψογη ασίστ του Λούκας στο 54' και ένα αυτογκολ του Αναστασιάδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Ο Βούκιτς στο 59' με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Χογκ, δίνοντας τέλος στον πεντάλεπτο "εφιάλτη" του γκολκίπερ της Καλλονής.

Το παιχνίδι κρίθηκε από νωρίς και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Χουμπ Στέφενς να ξεκουράσει τον Κατσουράνη αντικαθιστώντας τον με τον Τζιόλη και να αποσύρει τον Βούκιτς για να περάσει στη θέση του τον νεαρό Πόζογλου.

Το ματς ολοκληρώθηκε με ένα γκολ για... όσκαρ από τον Μανούσο στο 88', ο οποίος σούταρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Γλύκου και μία κεφαλιά του Βίτορ από κοντινή απόσταση που μπλόκαρε ο Χογκ.

MVP

Ο Λούκας πραγματοποίησε σήμερα την πιο γεμάτη εμφάνισή του από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός άσος έφερε πολλούς πονοκεφάλους στην άμυνα της Καλλονής, ενώ μοίρασε δύο ασίστ και προκάλεσε το αυτογκόλ του Αναστασιάδη μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ

Απογοήτευση

Όλη η άμυνα της Καλλονής ήταν κακή αλλά ο Αναστασιάδης λίγο παραπάνω, αφού και τον Σαλπιγγίδη έχασε στα μαρκαρίσματα και σημείωσε και ένα αυτογκόλ.

Τα στατιστικά

2 Γκολ 5
0 Ασίστ 4
5 Τελικές Προσπάθειες 14
1 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 8
4 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
0 Κεφαλιές 1
6 Αποκρούσεις 2
10 Επεμβάσεις 5
13 Κλεψίματα 10
15 Φάουλ 14
1 Οφσάιντ 2
2 Κόρνερ 6
38 Λάθη 40
3/7 Γεμίσματα 13/25
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ