ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι "βυσσινί' επί του αποδεκατισμένου ΠΑΣ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΛ που ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 της ομάδας της Ηπείρου που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες στην Λάρισα. Ωραίο ποδόσφαιρο από τους "βυσσινί".

Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τους "βυσσινί" να επικρατούν με 2-0 αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχου του Τζιανλούκα Φέστα δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον αποδεκατισμένο ΠΑΣ και μπαίνοντας από το πρώτο λεπτό αρκετά δυνατά στο ματς έφτιαχναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη έχοντας δυο γκολ, ένα δοκάρι και αρκετές κλασικές ευκαιρίες.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ που είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό απουσίες δεν μπόρεσε πάρα μόνο μια-δυο φορές να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της ΑΕΛ. Ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξε φυσικά και η αποβολή του Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48' του αγώνα.

Μετά απ' αυτή τη νίκη η ΑΕΛ που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα είναι στην 10η θέση με 11 βαθμούς ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα που αγνοεί τι πάει να πει νίκη εδώ και έξι ματς παρέμεινε στη 13η θέση με 7 βαθμούς.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το "AEL FC Arena":

1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ για πρώτη φορά φέτος έβαλε δυο γκολ σε παιχνίδι της και αυτό της έδωσε τη νίκη. Έως τώρα στα προηγούμενα εννιά παιχνίδια οι "βυσσινί" είτε στα ματς που κέρδισαν, είτε σε αυτά που έχασαν είχαν πετύχει μόνο ένα τέρμα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ όμως βρήκαν δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Γκόλια και Ντέλετιτς ενώ παράλληλα είχαν δοκάρι και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη.

2. ΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ

Η ΑΕΛ επικράτησε έσπασε παράδοση που κρατούσε 27 χρόνια. Από τον Ιανουάριο του 1991 δεν είχε νικήσει εντός έδρας τον ΠΑΣ η ομάδα της Λάρισας και αυτό συνέβη το Σάββατο το απόγευμα στο "AEL FC Arena" και μάλιστα μετά από αρκετά όμορφο ποδόσφαιρο που απέδωσε η ομάδα του Φέστα σε όλο το 90λεπτο. Ήταν κυρίαρχη όχι μόνο στο δεύτερο μέρος όπου έπαιξε με παίκτη παραπάνω, αλλά και στο πρώτο 45λεπτο όπου οι δυο ομάδες έπαιζαν στα ίσια με την ΑΕΛ όμως να είναι εμφανώς καλύτερη από τον αντίπαλο της.

3. ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στην Λάρισα με πολλές απουσίες καθώς ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολόγιζε πριν την έναρξη του αγώνα σε επτά ποδοσφαιριστές του και συγκεκριμένα στους Μυστακίδη, Νικολιά, Μπουκουβάλα, Βιδάλ, Κρίζμαν, Κάστρο και Λέο. Κάτι που έκανε το έργο του έμπειρου τεχνικού αρκετά δύσκολο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στις απουσίες αυτές ήρθε να προστεθεί και αυτή του Αθανασιάδη. Ο διεθνής φορ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις κατά το ζέσταμα της ομάδας των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα όχι μόνο να αντικατασταθεί στο αρχικό σχήμα αλλά να μείνει και εκτός 18άδας. Μια απουσία που φυσικά στοίχισε στην ομάδα του ΠΑΣ και άλλαξε τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη.

4. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΙΚΑΡΣΚΙ

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αποτελέσματος έπαιξε και η αποβολή του Τσικάρσκι τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Αφού ο ΠΑΣ είχε βγάλει το πρώτο ημίχρονο με το μηδέν στην άμυνα ο Πετράκης ήλπιζε πως όσα είπε στα αποδυτήρια θα βελτίωναν την εικόνα της ομάδας του.

Όποιο πλάνο και εν είχε κάνει όμως πήγε στο βρόντο μετά από μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος και μια δεύτερη κίτρινη κάρτα που δικαιολογημένα δόθηκε γιατί ο αμυντικός του ΠΑΣ και ενώ είχε ήδη κάρτα από το πρώτο 45λεπτο κράτησε από το χέρι τον Ντέλετιτς που έφευγε στην αντεπίθεση.

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: (ΕΠΣ Μακεδονίας), Σταύρος Σίπκας (ΕΠΣ Σάμου)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας (72' Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65' Πίτι), Ντέλετιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος, Παμλίδης, Λουκίνας (61' Ξύδας).

Γκολ: 50' Γκόλιας, 76' Ντέλετιτς

Κίτρινες: 45' Ζίζιτς/26' Τσικάρσκι, 43' Ντόλοβατς, 56' Βελλίδης, 68' Σιόντης, 80' Λίλα

Κόκκινες: 48' Τσικάρσκι

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ