STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής-SKODA Ξάνθη 2-2

ΑΕΛ Καλλονής-SKODA Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, Καλλονή και Ξάνθη μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και πήραν από έναν βαθμό μετά το ισόπαλο 2-2.

Ισόπαλη 2-2 έληξε η αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική ανάμεσα στην Καλλονή και την Ξάνθη. Σε ένα πολύ όμορφο ματς, ιδίως στο δεύτερο μέρος, με πολλές φάσεις, ανατροπή στο σκορ, δοκάρια αλλά και ευκαιρίες εκατέρωθεν για κάθε μια από τις δυο ομάδες να πάρουν τη νίκη.

Η Καλλονή πρόσθεσε έναν ακόμα πόντο στην βαθμολογική της συγκομιδή ενώ η Ξάνθη έμεινε και άλλο πίσω στην προσπάθεια της για να πλησιάσει στην πρώτη πεντάδα και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης"

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Νεκτάριος Παστρωμάς

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (59' Λεοζίνιο), Μίνγκας (82' Χωριανόπουλος), Άλβες (46' Πετρόπουλος), Κεϊτά, Γιορέντε, Μανούσος, Χουάνμα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Λισγάρας, Παπάζογλου, Γκόμσι, Φλίσκας (79' Βάλτερ), Παπαστεριανός (58' Ομπόντο), Μπέλιτς (63' Καπετάνος), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι.

Γκολ: 68'-72' Χουάνμα/32' Σολτάνι, 78΄Λουσέρο

Κίτρινες: 85' Χωριανόπουλος/23' Λισγάρας, 58' Παπαστεργιανός, 83' Παπάζογλου, 90' Μπέρτος, 92' Βασιλακάκης

Κόκκινες:

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη όταν στο 13' μετά από κόρνερ από τα αριστερά και άσχημο διώξιμο ο Σολτάνι βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε ανενόχλητος έφυγε έξω.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 24' όταν σε φάουλ από τα αριστερά ο Χουάνμα κατέβασε την μπάλα όμορφα αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα.

Η πίεση έφερε το γκολ

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο τους την πίεση κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ όταν στο 32' ο Φλίσκας πίεσε και έκλεψε την μπάλα δίνοντας με την μια στον Βασιλακάκη μέσα στην περιοχή. Ο μέσος της Ξάνθης είδε τον ξεμαρκάριστο Σολτάνι και του έκανε την πάσα με τον επιθετικό της Ξάνθης να σουτάρει απευθείας νικώντας τον Χογκ.

ΑΕΛ Καλλονής-SKODA Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Η ομάδα της Καλλονής έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Γιορέντε πέρασε ωραία κάθετα την πάσα στον Χουάνμα ο οποίος επιχείρησε το πλασέ αλλά ο Κυριακίδης είχε βγει γρήγορα και με το αριστερό χέρι έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πιο επιθετικά με τον Πετρόπουλο να περνάει αντί του Άλβες και τους γηπεδούχους να παίζουν με δυο καθαρόαιμα φορ, τους Χουάνμα και "Πετρό-γκολ".

Αρχικά η ομάδα της Μυτιλήνης απείλησε στο 53' με την κεφαλιά του Χουάνμα όμως να περνάει έξω από την εστία του Κυριακίδη με τον γκολκίπερ της Ξάνθης να βάζει τις φωνές στους αμυντικούς του. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Χουάνμα μετά από σέντρα του Τσαμπούρη από τα δεξιά πήδηξε ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και ο Κυριακίδης έπεσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα.

Ανατροπή σε τέσσερα λεπτά

Ο Βλάχος στο 59' έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με τον Λεοζίνιο αντί του Πιπίνη και αλλάζοντας το σύστημα προκειμένου να πάρει κάτι από το ματς με την Ξάνθη. Οι επιλογές του μάλιστα τον δικαίωσαν καθώς έφτασε όχι μόνο στην ισοφάριση αλλά στην ανατροπή του σκορ.

Αρχικά στο 68' σε σέντρα από τα αριστερά του Μίνγκα ο Πετρόπουλος κατέβασε την μπάλα προς τον Χουάνμα ο οποίος την έφερε όμορφα μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανούσος έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και καλή σέντρα με τον Χουάνμα και πάλι να πετάγεται πρώτος και να προλαβαίνει τον Κυριακίδη για το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Ισοφάριση με Λουσέρο και... δοκάρι

Η Ξάνθη παρά το γεγονός ότι δέχτηκε δυο γρήγορα γκολ προσπάθησε να αντιδράσει οργανωμένα και βάζοντας την μπάλα κάτω αφού ο αέρας δεν ευνοούσε την ομάδα του Λουτσέσκου που τον είχε κόντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 78' οι Ακρίτες έφτασαν στην ισοφάριση μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και σέντρα προς τον Σολτάνι ο οποίος την κατέβασε με την μία προς τον Λουσέρο και αυτός με σουτ με το δεξί νίκησε τον Χογκ για το 2-2.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 86' όταν σε σέντρα του Βάλτερ ο Λουσέρο πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χογκ.

Από μια καλή φάση εκατέρωθεν

Στο 88' οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί την δική τους καλή στιγμή για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα όταν σε γύρισμα από τα αριστερά ο Χουάνμα έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε από την μικρή περιοχή με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι την είχε και πάλι η Ξάνθη στο 89' με τον Σολτάνι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή από τα αριστερά να περνάει τον Γιορέντε αλλά το σουτ του έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χογκ κρατώντας το 2-2.

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Χογκ στο 89'. Πολλές καλές φάσεις έγιναν στην διάρκεια της αναμέτρησης αλλά η φάση του 89' αν κατέληγε στα δίχτυα το σουτ του Σολτάνι δύσκολα θα άλλαζε κάτι μέχρι τη λήξη του ματς. Πολύ εντυπωσιακή και με το ένα χέρι η επέμβαση του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής

Ο Ζαχαριάδης. Πολύ καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη και των βοηθών του στην αναμέτρηση. Απέφυγαν τα λάθη ενώ και οι περισσότερες κάρτες που έδειξαν ήταν με βάση τους κανονισμούς.

ΑΕΛ Καλλονής-SKODA Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χουάνμα. Δυο γκολ πέτυχε ο Ισπανός φορ της Καλλονής και βοήθησε την ομάδα του τα μέγιστα να πάρει τον βαθμό. Επίσης πλην των δυο γκολ ήταν αρκετά δραστήριος σε όλη την διάρκεια του αγώνα δημιουργώντας συνέχεια φάσεις μπροστά από την εστία της Ξάνθης.

Μας άρεσε

Ο ρυθμός του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση πήρε έναν πολύ ωραίο ρυθμό με φάσεις πάνω-κάτω με τρία γκολ, με δοκάρι και με ωραίες επεμβάσεις από τους δυο γκολκίπερ. Πολύ ωραίο ματς που άφησε καθηλωμένο κάθε φίλαθλο που το παρακολούθησε.

Δεν μας άρεσε

Οι διαμαρτυρίες. Σε ένα ματς όπου δεν υπήρχαν φάσεις για κάτι το μεμπτό υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες από τους παίκτες των δυο ομάδων ζητώντας πράγματα που δεν υπήρχαν.


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ