STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ Καλλονής - Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΑΕΛ Καλλονής - Αστέρας Τρίπολης 1-0
Μανούσος Κιτόκο INTIME SPORTS

Η Καλλονή παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη το δώρο του Κοσίτσκι νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο για τους γηπεδούχους, αφού ήθελαν τους τρεις βαθμούς έτσι ώστε να ξεφύγουν για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις. Μία γκάφα του Κοσίτσκι και οι κακές επιλογές για ακόμα μία φορά από τον Βεργέτη έφεραν τελικά το τρίποντο με την Καλλονή πλέον να σκαρφαλώνει τους 27 βαθμούς.

Ο Αστέρας από την άλλη πλευρά μπαίνει σε μπελάδες, αφού οι διώκτες του όσον αφορά τα πλέι οφ πλησιάζουν επικίνδυνα.

Επίσης το κενό του Ουσέρο δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, αφού ο Ισπανός ήταν το μυαλό της ομάδας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δ.Σ. Μυτιλήνης

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάκας (Λάρισας), Δημήτριος Ζυγούρης (Αιτ/νίας)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αναστασιάδης, Άλβες (Καλτσάς 61'), Τσαμπούρης, Κεϊτά, Αντέγιο, Μίνγκας (Γιορέντε 61'), Λεοζίνιο (Χωριανόπουλος 82'), Μανούσος, Ντελγάδο.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτόκο (Ζησόπουλος 84'), Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Μουνάφο, Κουρμπέλης (Μουκάμ 77'), Ρόλε, Γιαννιώτας, Σκουρτάι (Ιγκλέσιας 69'), Πάρα.

Γκολ: Τσαμπούρης (σουτ 74')

Κάρτες: Σανκαρέ (κίτρινη 14'), Χουάνμα (κίτρινη 44'), Λεοζίνιο (κίτρινη 79'), Ιγκλέσιας (κίτρινη 85'), Γκοϊάν (κίτρινη 94'), Κεϊτά (κίτρινη 95).

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης ΑΕΛ Καλλονής - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον στρατηγό... άνεμο να εμποδίσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ο Αστέρας παρόλα αυτά ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Σανκαρέ, Σκουρτάι και Γιαννιώτας είχαν ορισμένα εξαιρετικά σουτ, με τον Χογκ, όμως, να πέφτει και να αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο. Ειδικότερα η φάση του Σκουρτάι ήταν δείγμα της αξίας του τερματοφύλακα της Καλλονής.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Καλλονή να προσπαθεί να πιέσει την άμυνα του Αστέρα, όμως ο αέρας που ήταν κόντρα έκοβε τις περισσότερες ψηλές μπαλιές.

Αλλαγή σκηνικού

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε, με την Καλλονή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί. Μάλιστα στο 53ο λεπτό ο Λεοζίνιο πήγε να πετύχει καταπληκτικό γκολ από μεγάλη απόσταση, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσαμπούρη να απειλήσει από απόσταση, όμως ο Κοσίτσκι με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Γκάφα και γκολ

Το σκορ άνοιξε τελικά η Καλλονή στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε ένα φάουλ από απόσταση, ο Κοσίτσκι υπολόγισε λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το παιχνίδι τελείωσε με τον Ιγκλέσιας να παίρνει μία κεφαλιά, όμως ο Χογκ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Η φάση του αγώνα

Στο 90ο λεπτό ο Τσαμπούρης γύρισε στο πίσω δοκάρι, όμως ο Γιαννιώτας δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Ο διαιτητής

Στο 86ο λεπτό ο Χωριανόπουλος πήγε να διώξει όμως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Ο διαιτητής θεώρησε πως δεν είχε πρόθεση, όμως οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Σάββας Τσαμπούρης εκτός από το γκολ που πέτυχε, έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Από κοντά και ο Ντελγάδο που έδωσε σκληρές μάχες εκεί μπροστά.

Μας άρεσε

Η Καλλονή ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και πως να το πάρει. Η νίκη λοιπόν πιστώνεται και στον Βαγγέλη Βλάχο.

Δεν μας άρεσε

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Στάικος Βεργέτης δεν βοήθησε την ομάδα του. Το φαινόμενο με τον Αστέρα να μαζεύεται πίσω μετά το 60-65' έκανε και πάλι την εμφάνιση του και το πλήρωσε όπως με τον ΠΑΣ.

Επίσης ο Ρόλε θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον Φερνάντες, αφού σε ένα ακόμα ματς ήταν μέτριος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ