STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Κέρκυρα 1-0

ΑΕΚ - Κέρκυρα 1-0
Μπέλεκ, Κοντοδήμος, ΑΕΚ, Κέρκυρα INTIME SPORTS

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι από την πλευρά της ΑΕΚ και μόνο, ο δικέφαλος νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δείτε τα γκολ και τις φάσεις του αγώνα.

Με το καλύτερο της πρόσωπο για την φετινή χρονιά, η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον κόσμο της που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από μεγάλο διάστημα και τον φιλοδώρησε με σούπερ θέαμα και όμορφη μπάλα και φυσικά με την πρώτη θέση στη βαθμολογία περιμένοντας το ματς του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη μεριά δεν υπήρχε καμία Κέρκυρα στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο ένας κακός διαιτητής που λίγο έλειψε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Αραμπατζής θα είναι στα γραφεία τουSport24.grτην Τρίτη (6/12) και ώρα 15:30 για να συζητήσει μαζί σας όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ κι όχι μόνο.


Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για την ΑΕΚ που καλεί δικαίως ξανά τον κόσμο κοντά της και τα μικρά θαύματα του Νίκου Κωστένογλου.


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης ΑΕΚ - Κέρκυρα.


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) /Δημητριάδης, Θανασακούδης (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Δέλλας (Μανωλάς 70'), Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο (Τσίτας 70'), Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα (Γκερέιρο 63'), Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας

Κέρκυρα (Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Βενζέλ, Καλατζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόβ, Γκουσταβο, Ιωάννου (Γραμμόζης 64')

Σκόρερ: Μπέλεκ 75'

Κίτρινες κάρτες: Δέλλας 30', Μαϊστόροβιτς 45', Λεονάρντο 50'

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούνε τις κινήσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μετά τα πρώτα 5 λεπτά, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Ο δικέφαλος πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ξεκίνησε σφυροκόπημα ευκαιριών από το 6' έως και το 40'. Πολλές ευκαιρίες, αρκετές από αυτές κλασικές, ένα δοκάρι με τον Μπέλεκ και ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που ανάγκασε το γήπεδο ολόκληρο (και όχι τους οργανωμένους μόνο) να συμμετέχουν στα συνθήματα αλλά και να δείχνουν μετά από καιρό κερκίδα ΑΕΚ.

Από την μεριά της η Κέρκυρα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Αγρίτη που κατέληξε στην αγκαλιά του Αραμπατζή. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα.

Τα πρώτα 45 τελείωσαν με ένα φάουλ της ΑΕΚ ακριβώς στην γραμμή και το κέντρο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Λεονάρντο έκανε κακή εκτέλεση.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Κέρκυρα να περιμένει την Ένωση χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει και να απειλήσει. Δυστυχώς για το θέαμα και τον κόσμο, ο διαιτητής της αναμέτρησης θέλησε να γίνει πρωταγωνιστής και με αρκετές λάθος αποφάσεις προκάλεσε την οργή του κόσμου.

Τα λεπτά περνούσαν η ΑΕΚ πίεζε, ο διαιτητής της αναμέτρησης προκαλούσε συνέχεια με τις λάθος αποφάσεις του, με το κερασάκι να έρχεται στο 67' όταν δεν έδωσε πεντακάθαρο χέρι μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας.

Το γήπεδο ξεσηκώθηκε, η ΑΕΚ πείσμωσε, συνέχισε να αναζητάει το γκολ και στο 75ο λεπτό ο Στιβ Μπέλεκ λύτρωσε ένα ολόκληρο στάδιο, γράφοντας το 1-0. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να σφυροκοπάει την άμυνα της Κέρκυρας και με έναν Γκαλίνοβιτς να κάνει το παιχνίδι της καριέρας του.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στην ανωτερότητα της ΑΕΚ από το 5' μέχρι και το 90ο λεπτό. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο και το παιχνίδι να ήταν μια εύκολη νίκη για την ΑΕΚ, αλλά η μπάλα δεν ήθελε. Στη νίκη βοήθησε φυσικά και η επιστροφή του κόσμου, εκεί που οι δυνάμεις εγκατέλειπαν ο κόσμο ήταν εκεί, όπως πρέπει! Ωραία μπάλα από τον δικέφαλο. MVP του αγώνα ο Γκαλίνοβιτς που το 6-0 το έκανε 1-0.

Η συνέντευξη Τύπου

Κωστένογλου: " Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Με αυτόν κοντά μας νικάμε"

Γκραθία: " Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών".

Στατιστικά αγώνα

1

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

23

Σουτ

7

12

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

3

Κεφαλιές

1

4

Αποκρούσεις

9

3

Επεμβάσεις

21

14

Κλεψίματα

17

12

Φάουλ

18

4

Οφσάιντ

3

9

Κόρνερ

1

35

Λάθη

43

9/26

Γεμίσματα

4/7

Το φιλμ του αγώνα

6': Επίθεση της ΑΕΚ από τα δεξιά, ο Κάρλος φοβερή πάσα-λόμπα στον Μπέλεκ μέσα στην περιοχή, ο οποίος κατεβάζει, ντριμπλάρει, και με σουτ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Γκαλίνοβιτς να έχει βρει με τα ακροδάχτυλα του.

13': Βαθιά μπαλιά στον Σιαλμά μέσα στην περιοχή στοπάρει, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει χάνει την ισορροπία του από τζαρτζάρισμα και μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.

20': Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ με τον Κάρλος από τα αριστερά, έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στην δεξιά πλευρά στον επερχόμενο Μπέλεκ, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Γκαλίνοβιτς με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε χαμηλά.

21': Συνέχεια στην πίεση της ΑΕΚ, ωραίος συνδυασμός Καράμπελα με Μπέλεκ, ο Καμερουνέζος μέσα στην περιοχή, ξαναδίνει στον Καράμπελα που έμπαινε με φόρα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε δίπλα στο κάθετο δοκάρι.

23': Κλέβει ο Κάρλος την μπάλα έξω από την περιοχή της Κέρκυρα, συγκλίνει προς τα αριστερά, σουτ με το ίδιο πόδι αλλά η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27': Κόρνερ από τον Κάρλος, ο Κάλα την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, και στο δεύτερο ο Μπέλεκ την κεφαλιά ψαράκι η μπάλα περνάει μόλις άουτ.

39': Επίθεση για την ΑΕΚ από τα αριστερά, ο Λεονάρντο με την μπάλα, σπάει προς το κέντρο λίγο έξω από την περιοχή, σουτ με φάλτσα στην απέναντι γωνία, ο Γκαλίνοβιτς πετάγεται και μπλοκάρει.

47': Πολύ ωραία μπαλιά του Αργυρίου τον Σιαλμά, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας, τετ α τετ με Γκαλίνοβιτς, αλλά το σουτ ήταν πολύ κακό, πάνω από τα δοκάρια.

58': Κόρνερ ο Κάρλος, διώχνει άτσαλα η άμυνα της Κέρκυρας, ο Αργυρίου μέσα στην περιοχή πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

67': Σέντρα του Καράμπελα, ο Οσμάν με τα χέρια μπροστά για να μπλοκάρει, κάνει μαρς πέναλτι, αλλά ο Αμπάρκιολης δίχνει πλάγιο.

69': Στην κόντρα η Κέρκυρα με βαθιά μπαλιά στον Μαζνόφ, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, τετ α τετ με τον Αραμπατζή, ο Έλληνας τερματοφύλακας σώζει την ΑΕΚ, αλλά στην ίδια φάση ο Δέλλας που κυνηγούσε, έπαθε θλάση.

71': Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά, ο Μπέλεκ έρχεται από πίσω, καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

75': ΓΚΟΛ (1-0) Στην επίθεση η ΑΕΚ, ο Κάρλος μπαλιά-λόμπα και πάλι στον Μπέλεκ, ο Καμερουνέζος σουτ στην κίνηση από τα δεξιά, η μπάλα στην απέναντι γωνία του Γκαλίνοβιτς.

85': Φοβερή τριπλή ευκαιρία από την ΑΕΚ. Ο Θωμάς Τσίτας δέχεται τη μπάλα έξω από την περιοχή, επιχειρεί το σουτ ο Γκαλίνοβιτς διώχνει με γροθιές, ο Μαιστόροβιτς δείχνει να ελέγχει, ο Τσίτας πιέζει και κλέβει, τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς, πλασάρει διώχνει ο Κροάτης, ριμπάουντ ο Σιαλμάς, σουτ από πλάγια θέση η μπάλα στο δοκάρι.

87': Στο φουλ οι μηχανές του δικεφάλου, στην επίθεση μετά από μπαλιά ο Σιαλμά, μπαίνει τετ α τετ, ο Γκαλίνοβιτς και πάλι λέει όχι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ