STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-1

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-1
INTIME SPORTS

Στο κρισιμότερο ματς του πρώτου γύρου για την ΑΕΚ, ο δικέφαλος αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Ατρόμητο (1-1) και τουλάχιστον έβαλε από κάτω δύο ομάδες στην ισοβαθμία. Άνοιξε το σκορ ο Σταματής και ισοφάρισε ο Ιγκλέσιας.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ, που ήθελε οπωσδήποτε νίκη ή έστω την ισοπαλία προκειμένου να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας στο τέλος του πρώτου γύρου.

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος ήθελε νίκη για να μείνει μόνος τρίτος στην βαθμολογία, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πιάσει τον Αστέρας Τρίπολης. Στο Φινάλε του ματς και οι δύο έμειναν ευχαριστημένοι γιατί πέτυχαν τον στόχο τους έστω κατά το ήμισυ.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Πρώτος Βοηθός: Τάτσης (Ηπείρου)

Δεύτερος Βοηθός: Μαγιάννης (Άρτας)

Τέταρτος: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Φούντας, Γκερέιρο, Κατίδης, Κουτρουμπής, Φουρτάδο (Σταματής 64'), Παυλής, Κορδέρο (Κοτσαρίδης 42'), Βλάχος, Γιάγκο (Τσούπρος 56')

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Επστάιν, Καραγκούνης (Μπέλιτς 74'), Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Δημούτσος (Κούτση 69'), Λαζαρίδης

Σκορ: Σταματής 66' (1-0), Ιγκλέσιας 77' (1-1)

Κίτρινες: Κουτρουμπής 26', Δημούτσος 29', Ιγκλέσιας 39', Μπρίτο 64', Φούντας 69', Τσούπρος 75', Κούτσι 75', Βλάχος 78'

Μοιράστηκαν... πάθος και εντυπώσεις

Κρίσιμο το ματς για την ΑΕΚ που ήθελε μόνο τη νίκη για να ανέβει από την τελευταία θέση και να αφήσει πίσω της δύο ομάδες τουλάχιστον, με την λήξη του πρώτου γύρου. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήθελε τη νίκη για να ανέβει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 3' ο Ατρόμητος στην επίθεση από τα αριστερά, βγήκε κάθετη μπαλιά στην απέναντι πλευρά με τον Νάστο ερχόμενο από πίσω να σουτάρει στην κίνηση, αλλά ο Κωνσταντόπουλος να διώχνει με υπερένταση και εν συνεχεία η άμυνα της Ένωσης σε πλάγιο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Ατρόμητο όμως να θέλει να εκμεταλλευτεί την γρήγορη αντεπίθεση. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 13ολεπτό, όταν από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Παυλή στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε λάθος στον χώρο του κέντρου της ΑΕΚ και βγήκε στην αντεπίθεση με τον Επστάιν, ο οποίος όμως ήταν σε αρκετά πλάγια θέση και το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

Τα λεπτά περνούσαν στον αγώνα με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση και να βγάζουν πάθος στο παιχνίδι τους, αλλά από φάσεις τίποτα. Στο 28' ήρθε η μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατίδη, ο Παυλής στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά παρότι η μπάλα πήγε να περάσει κάτω από τα πόδια του Ιτανζ, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου σταμάτησε την φάση.

Από εκείνο το σημείο, το πάθος στις μονομαχίες κυριαρχούσε και δυστυχώς από ποδόσφαιρο ούτε κουβέντα.

Λίγο πριν λήξη το ημίχρονο, η τελευταία καλή φάση ανήκε στον Ατρόμητο, όταν στο 44' από τα δεξιά, ο Νάστος έβγαλε μπαλιά για τον Μπρίτο, ο οποίος άφησε για τον Επστάιν στα αριστερά, ο Γερμανός μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Μπήκε δυνατά ο Ατρόμητος

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Στο 48' ο Μπρίτο είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από τα αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε την πάσα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι.

Η φάση ήρθε να ακολουθήσει την ευκαιρία του Καραγκούνη, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, μετά από συνεργασία με τον Καραμάνο, αλλά λίγο πριν το σουτ η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε σε πλάγιο.

Μέχρι και το 56' ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας την ΑΕΚ στην περιοχή της. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν "ξέσπασμα" και κατάφεραν να φέρουν το ματς έξω από την εστία του Ιτάνζ, δίχως όμως να δημιουργούν κίνδυνο στους Περιστεριώτες.

"Μίλησε" ξανά ο Σταματής

Στο 64' ο Έβαλντ Λίνεν έκανε την τρίτη του αλλαγή και πέρασε στο ματς τον Σταματή στη θέση του ανύπαρκτου Φουρτάδο. Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν για να δικαιωθεί ο Γερμανός αλλά και για να "φωνάξει" δυνατά ο Σταματής πως είναι εδώ.

Η ΑΕΚ στο 66' βρέθηκε στην επίθεση με τον Παυλή, να σπάει ωραία στον Φούντα και ο τελευταίος να βγάζει μπαλιά στο κέντρο της μικρής περιοχής, με τον Σταματή να πετάγεται και να πετάει την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ.

Το γκολ της ΑΕΚ ακολούθησε το πάγωμα του ρυθμού από τους κιτρινόμαυρους, αλλά το νεαρό της ηλικίας στο ρόστερ της Ένωσης δεν βοήθησε τους γηπεδούχους να κοντρολάρουν το ματς.

Η απάντηση ήρθε από τον Ιγκλέσιας

Φάση με αρκετή καθυστέρηση στο 76' προκειμένου να εκτελεστή φάουλ από τα δεξιά, για το οποίο φωνάζουν οι κιτρινόμαυροι, ο Επστάιν εκτέλεσε και ο Ιγκλέσιας με καρφωτή κεφαλιά έφρε το ματς στα ίσα, με τον κόσμο της ΑΕΚ να φωνάζει για την αρχή της φάσης.

Από το σημείο επίτευξης του γκολ της ισοφάρισης και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να βιάζεται για να πετύχει το γκολ της νίκης, χωρίς όμως να έχει καθαρή σκέψη στην τελική πάσα.

MVP του αγώνα

Δεν θα βάλουμε τον Σταματή που για ακόμα ένα ματς ξελάσπωσε την ΑΕΚ, αλλά με την δική μας ματιά ο Ρότζερ Γκερέιρο ήταν το Α και Ω της Ένωσης. Έκοβε, έτρεχε και είχε πραγματικά ηγετικό χαρακτήρα, κάτι που ζητάει απεγνωσμένα η φετινή ΑΕΚ. Από την πλευρά του Ατρομήτου, ο Μπρίτο ήταν ο συνεχόμενος κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιώργος Κατίδης αποτέλεσε τον παίκτη που ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να βγει μπροστά, δημιουργούσε πρόβλημα στην ανάπτυξη, είτε με λάθος πάσα, είτε με γύρισμα προς τα πίσω. Σίγουρα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τον Φουρτάδο, αλλά η ομάδα δεν περιμένει το κάτι παραπάνω από τον Πορτογάλο, εν αντιθέσει με τον αρχηγό της Εθνικής Νέων που θα έπρεπε να ήταν πιο ώριμος στο παιχνίδι του και με καθαρή σκέψη.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 0
0 Τελικές Προσπάθειες 0
0 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
0 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 0
0 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 0
0 Επεμβάσεις 0
0 Κλεψίματα 0
0 Φάουλ 0
0 Οφσάιντ 0
0 Κόρνερ 0
0 Λάθη 0
0 Γεμίσματα 0

* Με καθυστέρηση πέντε λεπτών ξεκίνησε ο αγώνας λόγω προβλήματος σε ορισμένους πυλώνες του ΟΑΚΑ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ