STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1
INTIME SPORTS

Χωρίς να είναι καλύτερος της ΑΕΚ ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε στο ΟΑΚΑ και πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κερδίζοντας για πρώτη φορά την Ένωση εκτός έδρας. Πανηγυρικό το κλίμα στις εξέδρες.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου με τους νεαρούς και άπειρους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχουν να μην έχουν το άγχος που αναμενόταν αλλά τελικά να αποχωρούν με άδεια χέρια στην πρώτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνο με τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε για να σκοράρει στο 64ο λεπτό με τον Άλβαρες .

Το παιχνίδι δεν ήταν από αυτά που διεκδικούν δάφνες για την ποιότητά τους, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πάρα πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων χωρίς ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν... αναμενόμενο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα να είναι το φαβορί στα χαρτιά βάση του ρόστερ των δύο συλλόγων και τα όσα είχε δείξει η ομάδα του Τσιώλη στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού αλλά στο χορτάρι δεν αντικατοπτρίστηκε αυτή η εικόνα.

Η ΑΕΚ έτρεξε περισσότερο, πίεσε περισσότερο, είχε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό στην πρεμιέρα της στην Super League, πληρώνοντας τη μοναδική στιγμή αδράνειας στον αγώνα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Παππάς

Βοηθοί: Γεωργαράκος, Τουμπακάρης

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Λαγός, Γροντής (Σταματής), Κουρέλλας, Φούντας (68' Γκερέιρο), Παυλής (68' Φουρτάδο)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Ράγιος,Τσαμπούρης, Αλβαρεζ, Μπακασέτας (59' Φραγκουλάκης),Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσίμο Ναβάρο (92' Ντινιωτάκης), Κουρμπέλης (46' Έγκον)

Κίτρινες κάρτες: Κοντοές, Φουρτάδο - Έγκον, Φραγκουλάκης

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: 64' Αλβάρες

Βλάχος Vs Τσιώλης

Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν επεφύλασε εκπλήξεις όσον αφορά την 11άδα, δεδομένου πως τα... κουκιά στην ΑΕΚ είναι μετρημένα. Ο Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια με τους Αρκούδα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Κοντοέ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Γιάγκο ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ με τους Λαγό και Γροντή σαν εσωτερικά χαφ στο 4-3-3 που ξεκίνησε η Ένωση. Στην επίθεση ο Παυλής ανέλαβε τον ρόλο του φουνταριστού με τους Φούντα και Κουρέλλα να είναι στις πτέρυγες.

Στην αντίπερα όχθη ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με το... γνωστό 4-2-3-1 με γεμάτη τη μεσαία γραμμή. Την εστία του Αστέρα υπερασπίστηκε ο Φούλοπ με τους Τσαμπούρη, Μπαρτολίνο, Σανκαρέ και Πιπίνη στην άμυνα ξεκινώντας από τα δεξιά. Στην μεσαία γραμμή ο Οσέρο με τον Αλβάρες ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ναβάρο, Ράγιος και Κουρμπέλη να συνθέτουν την επιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπακασέτα.

Το ματς

Το πανηγυρικό κλίμα στο ΟΑΚΑ βοήθησε τους άπειρους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πολλοί εξ' αυτών δεν είχαν ξαναπατήσει τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου (η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κλείσει φιλικό) και ήταν σημαντικό γι αυτούς να αρχίσουν δυναμικά το παιχνίδι. Με τις φωνές από την εξέδρα και τον ενθουσιασμό οι κιτρινόμαυροι πίεσαν πολύ ψηλά τον Αστέρα από το πρώτο λεπτό δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενουμένων.

Τα τρεξίματα και το πάθος των κιτρινόμαυρων υπερίσχυσαν της εμπειρίας και της ομοιογένειας της ομάδας από την Τρίπολη με το παιχνίδι να είναι όμως τουλάχιστον κακό από πλευράς ποιότητας στο πρώτο μισάωρο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν πάρα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και η δημιουργία φάσεων φάνταζε σαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η ΑΕΚ του Βλάχου είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους και με πολύ τρέξιμο από όλους τους παίκτες έκοψε στη μέση τον Αστέρα που δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε μία επίθεση. Την ίδια ώρα ο Παυλής ήταν αποκομμένος στην κορυφή με την μπάλα να ταλαιπωρείται στην μεσαία γραμμή και να μην φτάνει σε αυτόν.

Το σκηνικό άλλαξε μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με τον Βλάχο να αλλάζει το δύσκολο να εφαρμοστεί, με αυτούς τους παίκτες, 4-3-3 σε 4-2-3-1 με τον Λαγό δίπλα στον Γιάγκο. Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός έδωσε εντολή να αλλάξουν θέσεις οι τρεις της επίθεσης. προσπαθώντας να ανακατέψει την τράπουλα και να ξεμπλοκάρει την Ένωση. Στην αντίπερα όχθη ο Τσιώλης ήταν φανερά εκνευρισμένος με τους παίκτες του οι οποίοι έκαναν πολλά εύκολα λάθη και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν (;) με μεγάλες μπαλιές και γιόμες.

Μέχρι εκείνη στη στιγμή οι μοναδικές "φάσεις" του αγώνα ήταν ορισμένα σουτ από πλευράς ΑΕΚ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Φούλοπ, με την πρώτη κλασική ευκαιρία να έρχεται για τους φιλοξενουμένους στο 30ο λεπτό. Ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά βιάστηκε να τελειώσει τη φάση στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν δύο μακρινά σουτ με τον Αρκούδα αρχικά να προσπαθεί να νικήσει τον Φούλοπ στο 36' και τον Φούντα να επιχειρεί το ίδιο 5 λεπτά αργότερα. Το σουτ του τελευταίου ήταν και η καλύτερη φάση της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο με τον πορτιέρο του Αστέρα να πραγματοποιεί θαυμάσια επέμβαση λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας υπέρ του (46-54), την ΑΕΚ να έχει απειλήσει περισσότερο και το παιχνίδι να στερείται φαντασίας, ευρηματικότητας και ποιότητας στον επιθετικό τομέα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιώλη να αλλάζει τον Κουρμπέλα με τον Έγκον και παράλληλα να μετατρέπει το σύστημα του Αστέρα σε 4-3-3 από 4-2-3-1 που ήταν στο πρώτο μέρος. Η προσπάθεια του τεχνικούς των φιλοξενουμένων να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του ωφέλησε τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε ψηλά την ΑΕΚ προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ όσο ακόμα οι γηπεδούχοι είχαν δυνάμεις.

Η Ένωση εμφανίστηκε με σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη δείχνοντας πως μπορεί να απειλήσει την εστία του Φούλοπ με αξιώσεις κάτι που δεν έκανε στο πρώτο μέρος. Αρχικά ο Λαγός στο 51' προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο τερματοφύλακας τους Αστέρα απέκρουσε απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα και με διαφορά η πιο όμορφη σε δημιουργία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα πάλι για τους γηπεδούχους οι οποίοι "έκρυψαν" τη μπάλα στο 61ο λεπτό. Ο Κοντοές άνοιξε την μπάλα στην αριστερή πλευρά για τον Κουρέλλα και αυτός γύρισε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με τον επερχόμενο Γροντή να πιάνει το μονοκόμματο πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε για να καταλήξει κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης ξύπνησε τους φιλοξενούμενους με τον Σάκη Τσιώλη να ωρύεται στον πάγκο βλέποντας τους παίκτες του να κάνουν ένα πολύ κακό παιχνίδι. Με τις τελικές προσπάθειες να είναι 7-2 υπέρ της ΑΕΚ ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση με τον Σανκαρέ να αδειάζει με χαρακτηριστική άνεση τον Γιάγκο στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και να κάνει τη σέντρα. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός αν και έκανε ντρίμπλα επιθετικού έκανε ένα πολύ μέτριο γέμισμα αλλά ο Κωνσταντόπουλος δεν κατάφερε να διώξει σωστά με την μπάλα να στρώνεται στον Άλβαρες που έστειλε χωρίς δυσκολία την μπάλα στην εστία.

Το 0-1 του Αστέρα έκοψε τα πόδια των κιτρινόμαυρων οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα, με την μεγάλη ευκαιρία να την έχει ο Αστέρας σε τετ α τετ του Ναβάρο στο 85ο λεπτό. Η είσοδος του Φουρτάδο δεν βοήθησε και η ΑΕΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ με ήττα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, χάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της από τον Αστέρα εντός έδρας.

MVP του αγώνα

Ο Σανκαρέ ξεχώρισε σαν τη μύγα μες το γάλο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν έχασε μονομαχία στα μετόπισθεν, κέρδισε όποιον αντίπαλο είχε την ατυχία να συγκρουστεί μαζί του και με ενέργεια επιθετικού άδειασε τον Γιάγκο στη φάση του γκολ. Δυστυχώς για τον Άλβαρες το μισό τέρμα είναι του Σανκαρέ και το άλλο μισό του Κωνσταντόπουλου. Γι αυτόν δεν έμεινε κάτι...

Αδύναμος κρίκος

Γιάγκο και Κωνσταντόπουλος έκλεψαν από τον Αστέρα Τρίπολης (για την συνολικά κακή εμφάνιση) τον τίτλο του "Αδύναμου κρικου" για την αντίδρασή τους στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Γιάγκο εκτός του ότι ήταν μέτριος καθ όλη την διάρκεια του αγώνα έμεινε στήλη άλατος όταν ο Σανκαρέ (κεντρικός αμυντικός) τον πέρασε από την εξωτερική σαν σταματημένο. Κακή και η αντίδραση του Κωνσταντόπουλου σε μία εύκολη σέντρα την οποία δεν μπόρεσε να μπλοκάρει δίνοντας την ευκαιρία στον Αλβάρες να ανοίξει το σκορ.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
9 Τελικές Προσπάθειες 4
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
0 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 6
13 Επεμβάσεις 16
13 Κλεψίματα 9
21 Φάουλ 16
1 Οφσάιντ 6
5 Κόρνερ 2
46 Λάθη 43
2/20 Γεμίσματα 2/16
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ