STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Άρης 1-1

ΑΕΚ - Άρης 1-1
ΑΕΚ - Άρης INTIME SPORTS

Στο ματς του ΟΑΚΑ ο Άρης κατάφερε και έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας από την ανώτερη του ΑΕΚ στο τελικό 1-1. Καλύτερη η Ένωση καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε έναν μέτριο Άρη, όπως δήλωσε και ο Μάκης Κατσαβάκης.

Κάτι η παρουσία των Βιντιάδη και Χάρις στο ΟΑΚΑ, κάτι η πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος και η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου από το πρώτο λεπτό μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει τον ρυθμό της απέναντι στον Άρη.

Η ΑΕΚ πίεζε σε όλο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά στην τελική πάσα υπήρχε πρόβλημα. Από την άλλη μεριά, ο Άρης έδειχνε να θέλει να παίξει στην κόντρα αν και δεν του βγήκε σε καμιά φάση στο πρώτο μισό του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ο Άρης ισοφάρισε κόντρα στην ροή του αγώνα και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το ματς.

Aυτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου (22.45) όπως και κάθε αγωνιστικό βράδυ, ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Θέμης Καίσαρης μαζί με ένα γεμάτο ρόστερ από δημοσιογράφους και σχολιαστές, σας περιμένουν στη SUPER BALL σε μια φουλ της μπάλας και της δράσης Live Web TV εκπομπή.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Χαρίσης (Γρεβενών)

4ος Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Καιρός: Σποραδικές βροχές

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Γκερέιρο (Φουρτάδο 81'), Ρίκκα, Λαγός (Κατίδης 41'), Φούντας (Παπαδήμητρίου 66'), Βλάχος Βαλ., Κουτρουμπής

Άρης (Κατσαβάκης): Διούδης, Γιαννίτσης (Ασλανίδης 59'), Παπαζαχαρίας, Παντίδος (Νταμαρλής 46'), Αγκάνθο, Καπετάνος, Παπαστεριανός (Γκέσιος 73'), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο

Σκόρερ: Γιάγκο 58΄ (κεφαλιά) - Αγκάνθο 74' (σουτ)

Κάρτες: Παντίδος (κίτρινη 28'), Πράτα (κίτρινη 35'), Κουτρουμπής (κίτρινη 40'), ΚΑτίδης (κίτρινη 52'), Κορδέρο (κίτρινη 64'), Παπαδημητρίου (κίτρινη 78'), Νταμαρλής (κίτρινη 83'), Βλάχος (κίτρινη 90'), Γιαννιώτας (κίτρινη 94'), Διούδης (κίτρινη 95')

Η ΑΕΚ την υπεροχή

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα έγινε στο 31', όταν ο Κορδέρο από τα δεξιά τσίμπησε την μπάλα για τον Φούντας, ο οποίος από πλάγια θέση μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη άμυνα, με τον Άρη να μην μπορεί να περάσει την σέντρα. Στο 37' ήρθε η πιο μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ έφτασε στον ανενόχλητο Κατσικοκέρη ο οποίος έκανε την προβολή μπροστά από τον Διούδη, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Ξεκίνημα με γκολ

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το πρώτο μέρος, καθώς η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Άρη να μην μπορεί να την ακολουθήσει. Στο 53' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από τα δεξιά, Κορδέρο και Βλάχος έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο να δίνει πάσα στον Κατσικοκέρη αλλά το πλασέ του επιθετικού της Ένωσης πέρασε από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω από τα δοκάρια.

Η συγκεκριμένη φάση ζέστανε το γήπεδο και ο κόσμος έσπρωξε ακόμα περισσότερο την Ένωση και τελικά ήρθε και το ζητούμενο, το γκολ. Κόρνερ για την Ένωση ο Γιάγκο έπιασε γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας κάνοντας το 1-0.

Μετά και γκολ της ΑΕΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ένωση να κυκλοφορεί την μπάλα στον χώρο του κέντρου και τον Άρη να προσπαθεί να πιέση και να κλέψει την μπάλα. Μέχρι και το 72' δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη στιγμή, αλλά φαινόταν πως ο Άρης ψάχνει την φάση που θα τον βάλει μέσα στο παιχνίδι.

Κόντρα στην ροή και 1-1

Και ενώ έδειχνε πως η ΑΕΚ ανέβαζε τον ρυθμό της, ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός με τον Άρη να κλέβει στον χώρο του κέντρουο Καπετάνος έβγαλε φοβερή κάθετη μπαλιά στον Αγκάνθο, ο οποίος βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και με εξαιρετικό πλασέ, έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

Το γκολ του Άρη πάγωσε το γήπεδο αλλά και τους πάικτες του Βαγγέλη Βλάχου που για περίπου πέντε λεπτά φάνηκαν αδύναμοι να αντιδράσουν. Ο τεχνικός της Ένωσης έκανε αλλαγή και πέρασε στο 81' τον Φουρτάδο και έβγαλε τον Γκερέιρο για να παίξει με δύο επιθετικούς. Στο 85' ο Κοντοές από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα ο Φουρτάδο πήδηξε για την κεφαλιά αλλά ο Διούδης μπλόκαρε αριστερή του γωνία.

Η Ένωση βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε για το γκολ της νίκης. Στο 89' ο Γιαννιώτας έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ο Βαλεντίνος Βλάχος έκανε φάουλ από πίσω με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα αν και η απόφαση του διαιτητή ήταν λανθασμένη καθώς θα έπρεπε να αποβληθεί.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, παρότι η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, όχι και εντυπώσεις όμως καθώς σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ο Άρης βρισκόταν πίσω από το κέντρο.

MVP του αγώνα

Η γενική εικόνα της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος τους ματς. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου έκαναν εξαιρετική δουλειά σε όλους τους χώρους του γηπέδου, αλλά σταθήκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν, αυτός θα ήταν ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος από την δεξιά πλευρά, νόμιζες ότι ήταν ποδοσφαιριστής με αντίπαλο σπρίντερ.

Αδύναμος κρίκος

Η εικόνα του Άρη στο σύνολο της. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη σε κανένα σημείο του ματς δεν έδειξαν όι μπορούσαν να πάρουν τα ηνία και για αυτό το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικότατο για τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης βάση της εικόνας τους.

Τα στατιστικά του αγώνα

1 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
10 Τελικές Προσπάθειες 4
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
2 Κεφαλιές 0
0 Αποκρούσεις 4
7 Επεμβάσεις 17
6 Κλεψίματα 9
20 Φάουλ 15
1 Οφσάιντ 1
7 Κόρνερ 3
50 Λάθη 63
6/23 Γεμίσματα 0/7

* Ο Κιθ Χάρις μαζί με τον Δημήτρη Βιντιάδη αφού πρώτα πήγαν στην σουίτα πάνω από τα επίσημα, εν συνεχεία βγήκαν και καθίσαν κανονικά στα επίσημα δίπλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Θωμά Μαύρο και τον αντιπρόεδρο, Ανδρέα Δημητρέλο

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ