STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10 γκολάρες σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός

10 γκολάρες σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Δείτε 10 από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει στα ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και... ζεσταθείτε ενόψει του κυριακάτικου αγώνα!

Πάθος, ένταση, μαχητικότητα, γκολ. Μερικά εκ των οποίων, πολύ όμορφα. Το Sport24.gr θυμάται μερικά από πιο όμορφα γκολ που έχουν σημειωθεί σε ντέρμπι "ερυθρόλευκων" και "κιτρινόμαυρων" σε επίπεδο πρωταθλήματος, τα τελευταία 20 χρόνια.

Ντέμης Νικολαΐδης (22/9/1997)

Μία από τις κεντρικές φιγούρες των ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακού, δεν θα μπορούσε να λείψει. Ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε σκοράρει στην αναμέτρηση της περιόδου 1997/1998, το μοναδικό γκολ αυτής. Ο Σαβέβσκι από τα αριστερά, "έβγαλε" μόνο του στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας τον επιθετικό της Ένωσης, κι εκείνος πρόλαβε να "τσιμπήσει" την μπάλα προ του γκολκίπερ.

Ντέμης Νικολαΐδης (31/1/1999)

Πάλι από τον Ντέμη Νικολαΐδη, την επόμενη σεζόν. Αυτή τη φορά υποδέχεται υποδέχεται τη μεγάλη μπαλιά από τα αριστερά του Μιχάλη Κασάπη, κάνει κοντρόλ στον αέρα και στη συνέχεια με το αριστερό, καταφέρνει να νικήσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Αλέκος Αλεξανδρής (20/4/2002)

Ήταν το "ντέρμπι τίτλου" στο ΟΑΚΑ, στις 20 Απρίλη του 2002. Επτά γκολ σ' εκείνη την αναμέτρηση, θεαματικότερο όλων αυτό του Αλέκου Αλεξανδρή στο 43ο λεπτό. Γυριστό σουτ στην κίνηση από τον Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, κανένα περιθώριο αντίδρασης από τον Διονύση Χιώτη.

Ριβάλντο (19/2/2006)

Στις 19 Φλεβάρη του 2005, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-0, με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο άσο, Ριβάλντο, ο οποίος στη συνέχεια φόρεσε και τη φανέλα της Ένωσης. Εξαιρετικά και τα δύο γκολ του "Ρίμπο", προτιμήθηκε το δεύτερο της αναμέτρησης και πρώτο δικό του, λόγω υψηλότερου συντελεστή δυσκολίας.

Γιαννάκης Οκκάς (2/10/2005)

Το σόλο του Κύπριου άσου, Γιαννάκη Οκκα, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ με τον Οκκά να βρίσκει δίχτυα στο 88ο λεπτό με ένα εξαιρετικό σουτ κι αφού στο πέρασμά του, "άδειασε" το Σέρβο αριστερό μπακ της Ένωσης, Νίκολα Μάλμπασα.

Νίκος Λυμπερόπουλος (30/3/2008)

Το απόγευμα της 30ής Μαρτίου του 2008, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Επιβλητική εμφάνιση από τους "κιτρινόμαυρους" με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να νικά με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Αντώνη Νικοπολίδη. Τα άλλα τέρματα της Ένωσης, πέτυχαν οι Μπλάνκο, Εντίνιο και Καφές.

Βασίλης Τοροσίδης (23/9/2009)

Στις 23 Σεπτέμβρη του 2009, πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο νυν δεξιός μπακ της Ρόμα πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, το δεύτερο προσωπικό του σόλο, ήταν σαφώς το καλύτερο της αναμέτρησης κι ένα από τα καλύτερα σε ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Ιγνάσιο Σκόκο (6/1/2010)

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Γενάρη του 2010, όταν ο Νάτσο Σκόκο έδινε τη δική του παράσταση. Με δύο δικά του γκολ, η ΑΕΚ - αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου - κατάφερε κι έφυγε με τη νίκη από το Φάληρο. Στο 33ο λεπτό, ο Αργεντινός νυν άσος της Νιούελς, έπιασε το σουτ στην κίνηση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, στον Αντώνη Νικοπολίδη.

Κέβιν Μιραλάς (15/10/2011)

Στο ντέρμπι της σεζόν, 2010-2011, Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Και τα δύο γκολ υπέροχα. Πρώτα του Βέλγου, Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος νίκησε στο 23ο λεπτό τον Γιάννη Αραμπατζή.

Λεονάρντο (15/10/2011)

Και η ισοφάριση από τον Βραζιλιάνο μέσο της ΑΕΚ, Λεονάρντο, στο 43ο λεπτό. Εξαιρετική κίνηση κι εν συνεχεία "τελείωμα" με τον Φράνκο Κοστάνσο, Αργεντινό γκολκίπερ του Ολυμπιακού, να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της εστίας του. Και τα δύο γκολ εκείνης της αναμέτρησης, μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ