ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Χτίζει" σερί με Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Ποιοι είναι το παρελθόν των δύο ομάδων στο Κύπελλο.

Θετικά αποτελέσματα με αντίπαλο τον Ατρόμητο έχει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και απόψε (19.30) στο Περιστέρι θα επιδιώξει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Διαβάστε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

#3 διαδοχικές νίκες έχει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο. Οι δύο είναι για αγώνες πρωταθλήματος, εντός και εκτός έδρας και η άλλη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

#Στις τρεις αναμετρήσεις έχουν σκοράρει διαφορετικοί ποδοσφαιριστές για τον Δικέφαλο. Οι Πέλκας, Σάχοβ ήταν εκείνοι που με τα γκολ τους διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 στις 24 Ιανουαρίου 2018. Για το 2-1 του πρωταθλήματος στην Τούμπα σκόραραν οι Βιείρίνια, Κάμπος και για τον Ατρόμητο ο Στρούγγης. Μπίσεσβαρ και Κουλούρης ήταν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα στο περσινό 2-0 μέσα στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα.

#Δύο νίκες και μια ισοπαλία έχει στις τρεις τελευταίες του αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Εκτός από το περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος που επικράτησε με 2-0, είχε νίκη και το 2015-16 με 2-1 (73' Μπερμπάτοφ, 90' Μακ – 63' Ούμπιδες). Το 2014-15 για τα play offs του πρωταθλήματος έφυγε με το ισόπαλο 1-1 (7' Αγκουαζί – 32'[ Περέιρα).

#Στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος έχουν συναντηθεί δύο φορές με γηπεδούχο τον Ατρόμητο και ο ΠΑΟΚ έχει μια ισοπαλία το 1967-68 με 1-1, με την πρόκριση να κρίνεται στην κλήρωση της δεκάρας υπέρ του Δικεφάλου.

#Το 2000-01 για ματς ομίλων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή, ενώ για την ομάδα του Περιστερίου σκόραρε ο Πασκάλ Βαϊρουά.

#Αυτή είναι η έκτη φορά που η κλήρωση φέρνει τον Ατρόμητο απέναντι στον ΠΑΟΚ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Δικέφαλος μετρά μέχρι τώρα τέσσερις προκρίσεις, έναντι μιας της ομάδας του Περιστερίου.

#Είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν σε διπλά παιχνίδια, αφού στις πέντε προηγούμενες κόντρες τους υπήρξε τρεις φορές μονή αναμέτρηση, ενώ την σεζόν 1993-94 και 2000-01 ήταν σε φάση ομίλων. Το 1993 βρέθηκαν σε όμιλο με μονά παιχνίδια με την ομάδα του Περιστερίου να παίζει στην Β’ Εθνική, ενώ το 2000 βρέθηκαν στον 4ο όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας, με τον Ατρόμητο τότε να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ