ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χατ-τρικ Αναστόπουλου στην παράταση με Παναθηναϊκό!

Χατ-τρικ Αναστόπουλου στην παράταση με Παναθηναϊκό!

Ήταν 13 Απριλίου 1983 όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Παναθηναϊκό για τους 16 του Κυπέλλου, με τον Αναστόπουλο να κάνει χατ-τρικ στην παράταση και να χαρίζει μια μεγαλειώδη πρόκριση στην ομάδα του. Το Sport24.gr θυμίζει (VIDEO).

Το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, έδινε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" κατέβηκαν στο χορτάρι του Σταδίου Καραϊσκάκη με στόχο να υπερασπιστούν τις πιθανότητες που ήταν με το μέρος τους και να περάσουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Νίκος Αναστόπουλος όμως είχε άλλη γνώμη...

Ήταν 13 Απριλίου 1983, όταν οι δυο αιώνιοι αναμετρήθηκαν στη ρεβάνς του φαληρικού γηπέδου και έμελλε να σημειωθεί μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του Ολυμπιακού απέναντι στο "τριφύλλι". Βέβαια, χρειάστηκε το εξτρά μισάωρο της παράτασης για να πάρει διαστάσεις θριάμβου η "ερυθρόλευκη" νίκη και να οργιάσει στο χορτάρι ο "μουστάκιας", ο οποίος εκείνη την σεζόν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 29 γκολ και είχε πάρει το "Χάλκινο Παπούτσι" στην Ευρώπη.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς γκολ, για να σκοράρει ο Μητρόπουλος στο 47' και το τέρμα να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ, διότι ο εκτεθειμένος στη φάση Αναστόπουλος δεν επηρέαζε καθόλου. Έντεκα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με σουτ του Κουσουλάκη, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Δυο σπουδαίες ευκαιρίες του Μαυρίδη προς το τέλος του αγώνα, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει και να περάσει, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Άφαντος σε όλο το 90λεπτο ο Αναστόπουλος, ο οποίος έβλεπε τον Μπέριο να είναι "βιδωμένος" πάνω του και να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα. Στο επιπλέον 30λεπτο όμως, απέδειξε για ποιο λόγο εθεωρείτο "φονιάς" των αντιπάλων τερμάτων, αφού... σκότωσε τον Παναθηναϊκό και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο με το εκκωφαντικό 4-0.

Στο τέταρτο λεπτό της παράτασης έκανε το 2-0, για να χάσει στο 105' μια φοβερή ευκαιρία έπειτα από ασίστ του Νίκου Βαμβακούλα. Στο δεύτερο μέρος όμως, αποζημίωσε τους πάντες, σκοράροντας στο 115' για το 3-0 και με πέναλτι στο 120' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου βίωσε μια από τις δυσκολότερες στιγμές του σε αιώνια ντέρμπι και οι Πειραιώτες θριάμβευσαν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον "μουστάκια".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Στ. Παπαδόπουλος, Μίχος, Περσίας (106' Ξανθόπουλος), Κουσουλάκης, Άλμπερτσεν, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Ορφανός (70' Λεμονής).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Μπέριος, Κυράστας, Καψής, Καρούλιας, Λιβαθηνός (105’ Αναστασιάδης), Δημόπουλος, Ρότσα, Δοντάς, Μαυρίδης, Λα Λινγκ (80’ Χαραλαμπίδης).

Το πρωτοσέλιδο της "Αθλητικής Ηχούς":

Χατ-τρικ Αναστόπουλου στην παράταση με Παναθηναϊκό!

Τα highlights του ερυθρόλευκου θριάμβου:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ