ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βήμα πρόκρισης για Παναχαϊκή, Χάνια

Βήμα πρόκρισης για Παναχαϊκή, Χάνια
INTIME SPORTS

Η Παναχαϊκή επιβλήθηκε με 3-0 του Πανηλειακού και τα Χανιά με 4-0 του Αλίμου και έχουν το πάνω χέρι για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η Παναχαϊκή και τα Χανιά έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, κάμπτοντας την αντίσταση του Πανηλειακού στο "Παμπελοποννησιακό" με 3-0 και του Αλίμου στην Κρήτη με 4-0 αντίστοιχα.

Παναχαϊκή-Πανηλειακός 3-0

Η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του "Παμπελοποννησιακού", το οποίο ήταν σχετικά άδειο, και απείλησε για πρώτη φορά στο 14' μετά από κεφαλιά του Μπαλού και η οποία προέκυψε από σέντρα του Κοντοχρήστου.

Μετά από έξι λεπτά ήρθε το γκολ για την ομάδα της Αχαΐας, όταν μετά από σέντρα του Χαρτσιά, ο Άλμπι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στην εστία του Γκίνη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχτηκαν, έχασαν τα πατήματά τους στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να χάσει σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκαντιάγκα.

Το έκανε τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μαρουκάκη που διεύρυνε σε δύο τέρματα το προβάδισμα της ομάδας του. Σα να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα το τρίτο γκολ, να είναι θέμα χρόνου. Το σημείωσε τρία λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος.

Ο Πανηλειακός δεν μπόρεσε παρά το σε γενικές γραμμές σκληρό παιχνίδι, να δείξει κάτι ιδιαίτερο και θα έχει σίγουρα δύσκολο έργο στη ρεβάνς. Όταν ξύπνησε ήταν αργά, καθώς οι απέλπιδες σέντρες στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν έβρισκαν στόχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κοντοχρήστος (80' Πλέγας), Κάργας, Ντα Κόστα (75' Μαζιώτης), Αλμπι, Μπαλού, Γκαντιάγκα, Χαρτσιάς (55' Χούσα), Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης.

Πανηλειακός (Λούκα Καβάλο): Γκίνης, Γκραλίκος, Κασνέτσης, Νικολόπουλος, Εμμανουήλ (84' Αλμπάνης), Τσίτας (61' Μπουντόπουλος), Δαλκίδης, Φορτούνης, Δημητρουλόπουλος (52' Μπαξεβάνος), Κολιός, Κυριακάκης.

Γκολ: Άλμπι 20', Μαρουκάκης 49', 52'

Κάρτες: 8' Κοντοχρήστος, 17' Μαρουκάκης, 45' Κάργας. Άλμπι 93'/ 43' Δημητρουλόπουλος

Χανιά-Άλιμος 4-0

Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς για τους γηπεδούχους με τον Μανωλά μόλις στο 5’ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος, η αποστολή των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη δυσκολότερη καθώς στο 49’ αποβλήθηκε ο πορτιέρο του Αλίμου γιατί χρησιμοποίησε τα χέρια του εκτός περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε στη συνέχεια ο Καραλής πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 55’ κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Καραλή από τον Γούλα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πάγκαλος για το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88’ ο Καραγιάννης μετά από την μπαλιά του Γουέλκαμ.

Χανιά(Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παγώνης, Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Καμινιώτης, Πάγκαλος, Καραλής (82’Μαρτσάκης), Καραγιάννης, Κρητικός (64’ Γουέλκαμ)

Άλιμος(Ηλίας Καλοπήτας): Μπαντίκος, Γαβριήλ, Καλαϊτζίδης, Μπούκουρης, Δάρας, Γούλας, Καραμέρης, Δρυμούσης (69’ Βουρλούμης), Παντελής, Δωροβίνης (50’ Μαυρίδης), Κοκκιναράς.

Γκολ: Μανωλάς 5', Καραλής 50'-55', Καραγιάννης 88'

Κάρτες: 49' Μπαντίκος

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Νότιος όμιλος

Παναχαϊκή - Πανηλειακός 3-0

Χανιά - Άλιμος 4-0

Αχαρναϊκός - Φωστήρας 29/8 18:00

Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή 30/8 20:00

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης 29/8 18:00

Ερμιονίδα - Παναιγιάλειος 30/8 18:00

ΑΕΚ - Φωκικός 29/8 20:00

Βόρειος όμιλος

Ηρακλής - Λαμία 29/8 18:00

Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Γαζώρου 30/8 20:00

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου (προσωρινά αναβλήθηκε για γίνει 1/9/2014)

Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας 29/8 18:00

Πιερικός - Τύρναβος 30/8 18:00

Απόλλων 1926 - Άρης (ο αγώνας ματαιώθηκε)

Δόξα Δράμας - Ζάκυνθος (ο αγώνας ματαιώθηκε)

* Οι ρεβάνς θα γίνουν 12-13-14/9 2014

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας αναλυτικά ΕΔΩ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ