ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τσάνας: "Δίκαια Κυπελλούχος ο πιεστικός ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο στενός συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Κώστας Τσάνας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και χαρακτήρισε δίκαιη την κατάκτηση του Κυπέλλου απ' τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο φιλικό της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία, στην στελέχωση της Εθνικής, αλλά και στο ενδεχόμενο ενός Grexit.

Ο συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της εθνικής ομάδας, Κώστας Τσάνας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια", με τον Νίκο Συριώδη.

Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε δίκαιη την κατάκτηση του Κυπέλλου απ' τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο φιλικό της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία, στην στελέχωση της Εθνικής, αλλά και στο ενδεχόμενο ενός Grexit.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τον τελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: "Πάντα ξεκινάμε με την ευχή να μην υπάρχουν επεισόδια. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά και διάθεση από όλους. Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα για να λυθούν. Τα προβλήματα δεν άυλα, κάποιοι τα δημιουργούν και πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να τα λύσουμε. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, δεν μπορούν να κερδίζουν όλοι. Δεν μπορούν να είναι πρωταθλητές όλοι. Το θέμα είναι να αγαπάς την ομάδα σου και στην ήττα. Τότε οι ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη να είναι κοντά τους οι φίλοι της ομάδας.

Σε αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να δούμε τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι υψηλό ή όχι από τον τρόπο που αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές και από την ικανότητά τους να απομονώνουν τους εαυτούς τους από όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τη νίκη. Δεν έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να αγωνιστεί με τον τρόπο που ήθελε. Τον ΠΑΟΚ τον περίμενα σε αυτό το επίπεδο, διότι ήθελε πολύ να κερδίσει και αγωνίστηκε χωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα. Φάνηκε δυνατός στο χώρο του κέντρου και ήταν πολύ πιεστικός με τους Πρίγιοβιτς, Πέλκα και Μπίσεσβαρ. Αυτοί πίεσαν πάρα πολύ την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στο συνδυαστικό παιχνίδι και ανεβάζει πολύ τα μπακ, αλλά στο ματς δημιουργήθηκαν ευκαιρίες κυρίως από λάθη. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν την επιλογή να παίξουν εύκολα μπροστά.

Επίσης, αυτά τα παιχνίδια είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουν οι παίκτες το πως μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο. Σε ένα παιχνίδι που διακυβεύεται ένας μεγάλος στόχος, υπάρχουν παίκτες που βγάζουν προσωπικότητα στο γήπεδο. Αυτό ζητάς από τους ποδοσφαιριστές του υψηλού επιπέδου, να εμφανίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στον αγωνιστικό χώρο. Το βασικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι να έχει διάρκεια και μέσα στο παιχνίδι, αλλά και από αγώνα σε αγώνα. Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις μία ενέργεια, αλλά να κάνεις συνεχόμενες ενέργειες, ή ενέργειες όταν δεν πάει κάτι καλά".

Για τις κλήσεις για το παιχνίδι της εθνικής ομάδας με τη Σαουδική Αραβία: "Ο κ. Σκίμπε, προ καιρού, είχε ανακοινώσει ότι σε αυτό το φιλικό θα είχαμε κλήσεις παικτών, κυρίως, από το ελληνικό πρωτάθλημα, διότι δεν είναι μία επίσημη ημερομηνία της UEFA και δεν μπορούσαμε να καλέσουμε παίκτες από τα ευρωπαϊκά εν εξελίξει πρωταθλήματα. Καλέσαμε έξι παίκτες από την Ελπίδων και ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε και άλλους ποδοσφαιριστές.

Ο αριθμός παικτών από το εξωτερικό που καλούνται στην εθνική είναι μεγάλος, αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι ότι δε σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο παίκτη μία κλήση στην εθνική. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει διάρκεια. Η εθνική θέλει ποδοσφαιριστές που θα απολαμβάνουν την κλήση τους. Η εθνική πρέπει να είναι απώτερος στόχος για κάθε ποδοσφαιριστή και να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία".

Για το τι διαφορετικό θα δούμε από την εθνική στις επόμενες διοργανώσεις: "Αρχικά να πούμε ότι για πρώτη φορά έχουμε το Nation League, που σε φέρνει αντιμέτωπο με ομάδες ίδιας δυναμικότητας και σου δίνει τη δυνατότητα μέσα από μία σειρά αγώνων να προκριθείς στα τελικά. Αυτό που προέχει, μετά τον αποκλεισμό από το Mundial είναι η ομάδα να φτάσει στον επόμενο στόχο της, που είναι η πρόκριση στο Euro. Θέλουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να δημιουργηθεί μία ομάδα ικανή να προκριθεί. Το αντίκτυπο όταν δεν συμμετέχεις σε μεγάλες διοργανώσεις δεν είναι μόνο αγωνιστικό, διότι μετά δυσκολεύουν οι κληρώσεις και μπαίνει σε χαμηλότερα γκρουπ δυναμικότητας. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που απαιτούν την προσοχή μας, η εθνική έχει ανάγκη από παίκτες με προσωπικότητα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι εμφανίσεις των παικτών μάς κάνουν να αισθανόμαστε έτσι".

Για το αν υπάρχουν αξιόλογοι νέοι παίκτες: "Το θέμα είναι η στελέχωση της ανδρικής ομάδας να γίνεται σταδιακά και με λογική. Η τωρινή εθνική ελπίδων είναι πολύ καλή, με ποδοσφαιριστές που έχουν τις προϋποθέσεις, είτε άμεσα είτε όχι, να συνεχίσουν στην ανδρών. Σίγουρα υπάρχουν παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα μπουν στην ανδρών. Όταν υπάρχουν παίκτες που παίζουν σε τελικές φάσεις μικρότερων ηλικιακά κλιμακίων, θα είναι πιο έτοιμοι για την ανδρών. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να είσαι και εσύ σε υψηλό επίπεδο".

Για το αν μπορεί να κληθούν παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους: "Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Ο κ. Σκίμπε θέλει παίκτες που να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Αν παραδείγματος χάρη ο Μανωλάς δεν παίξει σε δύο τρία παιχνίδια στη Ρόμα, αυτό δε λέει κάτι".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: " Κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Υπάρχουν ομάδες που χρησιμοποιούν πολλούς ξένους παίκτες και άλλες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είδαμε ότι πρωταγωνίστησαν ομάδες που δεν τις περιμέναμε. Είδαμε και κάποια ωραία παιχνίδια. Δυστυχώς δεν ήταν πάρα πολλά. Ο ρυθμός του πρωταθλήματός μας δεν είναι εφάμιλλος των ευρωπαϊκών. Δεν συγκρίνεται με τα προηγμένα. Αν θες να ξεχωρίσεις πρέπει να βρεις ρυθμό για να κάνεις την ομάδα πιο γρήγορη και πιο ανταγωνιστική. Υπήρξαν ομάδες που το έκαναν αυτό".

Για το αν τον φοβίζει το ενδεχόμενο του Grexit: "Δεν είναι δυνατόν να μη μας προβληματίζει. Ο φόβος είναι αυτός που πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας κάνει να δουλέψουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλοι όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο δε θέλουν να συμβαίνουν πράγματα που μειώνουν την προσωπικότητά μας. Εμείς πρώτα αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο και μετά καταλάβαμε τι είναι αυτό. Απορώ λοιπόν με όλους αυτούς που στο ποδόσφαιρο έχουν στόχο τη νίκη, ξεχνώντας ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο είναι για να σου γεννάει συναισθήματα. Το Grexit το φοβόμαστε ως ιδέα. Απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ