ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρομακτικές οι ζημιές στο Πανθεσσαλικό

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ (EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)
ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ (EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη δυο ημέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Οι ζημιές είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Σε τραγική κατάσταση από τις ζημιές που προκλήθηκαν, είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο μετά τη λεηλασία από τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο (6/5) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εικόνα λεηλασίας και καταστροφής παρουσιάζει το Στάδιο του Βόλου και οι ζημιές είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

O υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού,Τάσος Μιλάνος δεν έκρυψε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη στενοχώρια του και τον προβληματισμό του για όσα συνέβησαν και για το πώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές. Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών ανεβάζει το κόστος στις 300.000 ευρώ.

Το ποσό μάλιστα μπορεί να ανέβει πολύ περισσότερο εφ’ όσον καθαριστεί το γήπεδο και αποκαλυφθούν όλες οι ζημιές και σύμφωνα με τον κ. Μιλάνο την ευθύνη φέρει η Ομοσπονδία, αφού ήταν η διοργανώτρια Αρχή και της παραχωρήθηκε το Στάδιο για τη διεξαγωγή του τελικού. Στο Στάδιο έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και σε αυτή την επιχείρηση βοηθά με τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του ο δήμος Βόλου.

Ο ίδιος κατήγγειλε πως μερίδα οπαδών της ΑΕΚ εισέβαλαν σε αίθουσα όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα ball boys, εκείνα απειλήθηκαν από τους εισβολείς και χρειάστηκε η επέμβαση του ιδίου για να προστατευθούν τα παιδιά και να μην υπάρξουν χειρότερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις:

- Αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν 2.000 περίπου καθίσματα.

- Καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν όλα τα WC του σταδίου, αλλά και περιμετρικά.

- Κάηκαν οι χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον.

- Αποξηλώθηκαν και εκλάπησαν μεταλλικές κατασκευές, δηλαδή κιγκλιδώματα και ικριώματα.

- Καταστράφηκαν οι πυροσβεστικές φωλιές και οι κρουνοί του σταδίου.

- Εκλάπησαν ή καταστράφηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου.

- Καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του ταρτάν του Πανθεσσαλικού.

- Λεηλατήθηκαν ο εξοπλισμός του σταδίου και όλες οι αίθουσες του ΓΣ "Νίκη Βόλου"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ