ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρία στα τρία και πρόκριση ως πρώτη η Ξάνθη, 2-1 τον Πανσερραϊκό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη κέρδισε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1 τον Πανσερραϊκό και πήρε τη πρόκριση κατακτώντας παράλληλα και τη πρώτη θέση στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με εννιά βαθμούς τερμάτισε η Ξάνθη μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του Πανσερραϊκού με 2-1 στις Σέρρες. Οι Ακρίτες νίκησαν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ καθώς είχαν τη καθολική υπεροχή στο ματς, και πέρα από τα δυο τέρματα είχαν και τρία δοκάρια.

Οι Ακρίτες κινδύνεψαν ουσιαστικά μόνο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και μετά τη μείωση του σκορ όταν γνώριζαν ότι και με τον βαθμό της ισοπαλίας θα παρέμεναν και πάλι μόνοι πρώτοι.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 9' είχαν δοκάρι. Ο Φασίδης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά Ρίστιτς με τα πόδια βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 25' η Ξάνθη έχασε και νέα καλή στιγμή όταν ο Κάστρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ορφανίδης από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε το πλασέ που ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Επτά λεπτά αργότερα όμως η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Σέντρα από τα αριστερά του Σιλά και ο Κάστρο νίκησε στον αέρα τον αντίπαλο του αλλά και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων που άργησε να βγει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ράσταβατς μπήκαν και στο δεύτερο μέρος με την ίδια ορμητικότητα. Στο 49' ο Λ. Ορφανίδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη περιοχή έπιασε ένα μονοκόμματο δεξί σουτ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Ακρίτες διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι μέσα στη περιοχή του Πανσερραϊκού. Ο Πέτρος Ορφανίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 2-0.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 69' η Ξάνθη και ο Λάζαρος Ορφανίδης είχαν και άλλο δοκάρι. Μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά αι παράλληλη μπαλιά προς τον Ορφανίδη που σούταρε και έστειλε τη μπάλα οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών όταν ο Ζιγκερίδης από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε αρκετά άστοχα.

Ο Πανσερραϊκός μείωσε το σκορ στο επόμενο λεπτό με ωραία αντεπίθεση. Ο Γκέκας έδωσε στον Ζιγκερίδη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι αυτή τη φορά δεν αστόχησε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μάλιστα λίγο έλειψε στο επόμενο λεπτό ο Πανσερραϊκός να βάλει και δεύτερο γκολ και να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Πόζογλου έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά και έπιασε ένα ωραίο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω

Πανσερραϊκός (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τζιτζικαλάκης, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Παπουτσογιανόπουλος (46' Καπντέλι), Λάντο Φούσου (67' Γκέκας), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83΄Ζιγκερίδης).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Λ. Ορφανίδης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Π. Ορφανίδης, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (61' Κώστας), Φασίδης, Κάστρο (46' Μπαξεβανίδης), Ρόσε (65' Σιαμπανίδης).

Η Βαθμολογία
1) Ξάνθη 9
2) Παναιτωλικός 3
3) Πανσερραϊκός 3
4) Εργοτέλης 0

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ