ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το χέρι που έγραψε την δική του ιστορία...

Το χέρι που έγραψε την δική του ιστορία...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια (11/5/2013), ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, νικώντας στην παράταση 3-1 τον Αστέρα, ο οποίος αδικήθηκε για την φάση με το χέρι του Γιάννη Μανιάτη στο 69ο λεπτό, όπου δεν δόθηκε πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

Είναι κάποιες φάσεις που γράφουν την δική τους ιστορία, μένουν καταγεγραμμένες και "συνοδεύουν" έναν αγώνα όσα χρόνια και αν περάσουν, διότι μένουν στο υποσυνείδητο του φίλαθλου κόσμου.

Στις 11 Μαΐου 2013, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, όμως εκείνος ο τελικός έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό όλων για ό,τι συνέβη στο 69ο λεπτό και που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μέχρι και σήμερα...

Ο Αστέρας έχει προηγηθεί με τον Ράγιος στο 14' και ο Φουστέρ έχει ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ οι Αρκάδες είχαν κερδίσει κόρνερ, στο 69' ο Σανκαρέ σηκώθηκε ψηλά, έπιασε καρφωτή κεφαλιά και η μπάλα πήγαινε προς το τέρμα του Κάρολ.

Ο Μανιάτης ήταν στο αριστερό δοκάρι για να καλύψει τη μια γωνία του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα και στην προσπάθειά του να αποσοβήσει το γκολ χρησιμοποίησε... διακριτικά το αριστερό του χέρι, προκειμένου να μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Το χέρι που έγραψε την δική του ιστορία...

Ο διαιτητής Γιάχος δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, οι διαμαρτυρίες των παικτών του Σάκη Τσιώλη ήταν έντονες και δικαιολογημένες, αφού υπήρχε και επιπλέον επόπτης δίπλα από τη φάση (Τριτσώνης), που δεν ειδοποίησε τον ρέφερι από τον σύνδεσμο της Χίου.

Τα νεύρα ήταν πολλά από τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, ενώ υπήρχαν και οργισμένες δηλώσεις από τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, του κ. Μπάκου. Το ματς έγινε... ροντέο, σκληρό και ποδόσφαιρο δεν είδαμε. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει στην παράταση με τέρματα του Τζεμπούρ στο 98' και του Αμπντούν στο 118' με πέναλτι.

Στα τελευταία λεπτά επικράτησε χάος. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έκαναν το γήπεδο ρινγκ και η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Μετά από περίπου 6-7 λεπτά... μάχης, ο διαιτητής συνέχισε ξανά το ματς για λίγα δευτερόλεπτα και σφύριξε το τέλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 σ' ένα ματς που ήταν επεισοδιακό, χωρίς κανείς να το περιμένει στο ξεκίνημά του...

Τι είπαν οι Μαρινάκης και Μπάκος μετά τον τελικό

Μετά το φινάλε του τελικού, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε: "Ήταν ένα δυνατό και καλό παιχνίδι, ενώ στα τελευταία λεπτά αναγκαστήκαμε ουσιαστικά να παίξουμε με δέκα παίκτες (σ.σ. λόγω του τραυματισμού του Χολέμπας). Έχουμε μπροστά μας όλο τον χρόνο για να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για τη νέα σεζόν. Τώρα όσον αφορά κάποια σχόλια από τον Αστέρα, είτε κάποια τιτιβίσματα από άλλες ομάδες με γραφικά σχόλια, ούτε ασχολούμαστε, ούτε μας αγγίζουν".

Στον αντίποδα, ο συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Γιάννη Καϋμενάκη) της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, έβαλε... φωτιά με τις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV: " Σήμερα δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, είδαμε ότι κέρδισε η αλητεία. Τι άλλο θέλετε να σας πω; Είδατε μόνοι σας. Διοικεί η αλητεία. Μιλάμε για αλήτη Γιάχο. Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ο Γιάχος ο αλήτης κέρδισε και η αλητοπαρέα του", είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την οργή του για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ