ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα πάντα... ανοιχτά

Τα πάντα... ανοιχτά

Ηρακλής και Απόλλωνας Σμύρνης απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα απέναντι σε Λαμία και Καλλιθέα, ενώ ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν τα ζευγάρια Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας και Αχαρναϊκός-Φωστήρας.

Ο Ηρακλής έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Λαμίας στο "Καυταντζόγλειο" και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς. Πλεονέκτημα απέκτησε και ο Απόλλωνας Σμύρνης που απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 από την Καλλιθέα. Όλα μηδέν, κυριολεκτικά και μεταφορικά στις αναμετρήσεις Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας και Αχαρναϊκός-Φωστήρας.

Ηρακλής - Λαμία 1-0

Ο Ηρακλής φιλοξένησε τη Λαμία στο "Καυταντζόγλειο" και επιβλήθηκε με 1-0 κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ενόψει και της ρεβάνς στη φθιωτική πρωτεύουσα. Ο "Γηραιός" κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη φάση που συνέβη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης, καθώς κέρδισε το πέναλτι και μαζί την αποβολή του τερματοφύλακα της Λαμίας, Γεωργίου. Ο Εμανουέλ Περόνε το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα.

Ο Ηρακλής πίεζε, η Λαμία αμυνόταν μαζικά με τον Μπλάζιτς να σταματά τα πάντα και το θέαμα όχι μόνο δε διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αλλά γινόταν ολοένα και φτωχότερο. Μικρό προβάδισμα των Θεσσαλονικέων.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (83' Βαλεριάνος), Τόσκας, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Πασάς (68' Κάσσος), Σιατραβάνης, Περόνε (67' Λουκίνας).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Γεωργίου, Ζουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Κωστόπουλος, Ρεπετσάς, Μουμίν, Φατιόν (77' Τσαμούρης), Γενγκά, Νεόφυτος, Κούρτζουριτς (42' Μπλάζιτς), Φράγκος (48' Βασιλόγιαννης).

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Η Καλλιθέα υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα, εκ προοιμίου αμφίρροπο παιχνίδι. Στο 39' η κεφαλιά του Μπριλάκη έδωσε προβάδισμα στη γηπεδούχο ομάδα, το οποίο επετεύχθη σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία. Η πρώτη καλή στιγμή για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήρθε μετά από τη συμπλήρωση μία ώρας αναμέτρησης, με σουτ του Βάντερσον.

Αυτό ουσιαστικά αποτελούσε προειδοποίηση, γιατί στο 83' ο Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Ανγκούλο, παίρνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Τα πάντα... ανοιχτά
INTIME SPORTS

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Μιχελής, Λεβέντης, Παγώνης, Μπριλάκης, Πίκολο (72' Μάρτιν), Ρουσάκης, Μπελής (85' Τσίπρας), Κατσικογιάννης (82' Αρναρέλλης), Μιχαλόπουλος, Βεζιρτζόγλου.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Κωστόνεγλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Κυριάκος (57' Λαγός), Χατζής, Γκονζάλες (69' Ανγκούλο), Φαρινόλα, Νανία (57' Βάντερσον), Κυβελίδης.

Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας 0-0

Ο Αιγινιακός υποδέχτηκε τον Αγροτικό Αστέρα, με τους οιωνούς για τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί, καθώς μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Πέντα σημάδεψε το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ ενώ στο 18' ο Σαμουηλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης, φαινομενικά. Ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα γιατί το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων δεν καρποφόρησε ποτέ. Ο Αγροτικός Αστέρας αντιστάθηκε και πήρε ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς.

Τα πάντα... ανοιχτά
INTIME SPORTS

Αιγινιακός (Γιώργος Ματζουράκης): Τόλιος, Αραμπατζής, Τέλλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Ρίκκα, Ζούρκος (67' Κουτσοσπύρος), Δεμιρτζόγλου (62' Κ. Αχαλινόπουλος), Πέντα, Καζάκης.

Αγροτικός Αστέρας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Γεωργιάδης, Σαμουηλίδης, Καπίας, Καθάριος (55' Αθανασιάδης), Χατζηλιάδης, Πέεφ, Μίλιτς (66' Κρυστάλλης), Καρακατσάνης (87' Βελλίνης), Σκλιοπίδης.

Αχαρναϊκός - Φωστήρας 0-0

Ο Αχαρναϊκός υποδέχτηκε το Φωστήρα σε ένα ακόμη ντέρμπι από τα... παλιά με την ομάδα του Ταύρου να είναι αυτή που έφτασε πρώτη στο σκορ με τον Μπέλερη, μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και μία από τις ελάχιστες καλές, αν όχι η μοναδική που είδαν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στις Αχαρνές. Κακό θέαμα, ομάδες ανέτοιμες, δυσκολία στη δημιουργία και πολλά, πάρα πολλά, αβίαστα και βεβιασμένα λάθη.

Τα πάντα... ανοιχτά
INTIME SPORTS

Αχαρναϊκός (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Γέσιτς, Καλογερόπουλος, Νιάρος (77' Ιωαννίδης), Κοντογουλίδης (82' Ταμπάκης), Μανουσάκης (69' Αθανασίου), Στουρνάρας, Ιορδανίδης, Καλαμιώτης.

Φωστήρας (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Μπέλερης, Μουστόγιαννης (60' Ραμά), Μήτκας, Ματσούκας (78' Μουκίδης), Κρητικός, Κακαράς, Γρομητσάρης, Τεγούσης, Τσεμπέτσι.

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Νότιος όμιλος

Παναχαϊκή - Πανηλειακός 3-0

Χανιά - Άλιμος 4-0

Αχαρναϊκός - Φωστήρας 0-0

Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή 30/8 20:00

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Ερμιονίδα - Παναιγιάλειος 30/8 18:00

ΑΕΚ - Φωκικός 29/8 20:00

Βόρειος όμιλος

Ηρακλής - Λαμία 1-0

Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Γαζώρου 30/8 20:00

ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου (προσωρινά αναβλήθηκε για γίνει 1/9/2014)

Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πιερικός - Τύρναβος 30/8 18:00

Απόλλων 1926 - Άρης (ο αγώνας ματαιώθηκε)

Δόξα Δράμας - Ζάκυνθος (ο αγώνας ματαιώθηκε)

* Οι ρεβάνς θα γίνουν 12-13-14/9 2014

Εδώμπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας αναλυτικά ΕΔΩ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ