ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι τα δύο ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ανέδειξε η κλήρωση της φάσης των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/2) στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ στο έτερο ζευγάρι η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ατρόμητο, στον πάγκο του οποίου βρίσκεται ο πρώην προπονητής της Τραϊανός Δέλλας.

Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά όπως είχε συμβεί και τη σεζόν 2013-14, όπου τότε ο "Δικέφαλος" είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ (έχασε 4-1 από τον Παναθηναϊκό), ενώ αξίζει να υπογραμμισθεί πως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει νικήσει φέτος δύο φορές αυτήν του Ίγκορ Τούντορ για το πρωτάθλημα (2-0 στην Τούμπα στον πρώτο γύρο, 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο δεύτερο).

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσον αφορά στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, συνιστά το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το 2011, ενώ φέτος έχει την ιδιαιτερότητα πως στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου βρίσκεται ο Τραϊανός Δέλλας, που αποχώρησε μεσούσης της σεζόν από τους "κιτρινόμαυρους" μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στην τεχνική ηγεσία τους.

Στο πρώτο μάλιστα ραντεβού των δύο ομάδων όπου ο "Κολοσσός" αντιμετώπισε την Ένωση, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 1-0 και σταμάτησε το σερί εννέα συνεχόμενων νικών που μετρούσε σε όλες τις διοργανώσεις ο "Δικέφαλος" του Γκουστάβο Πογέτ.

Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ καθώς μετράει 5 προκρίσεις επί του Ατρομήτου, καθώς και τον κερδισμένο τελικό του 2011 .

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Είναι δύο αμφίρροπα ζευγάρια. Έγινε η κλήρωση όπως έπρεπε να γίνει. Δεν αξίζει να ασχοληθούμε πολύ με το θέμα που έγινε πριν την κλήρωση, αν θα τραβήξουν τα μπαλάκια οι εκπρόσωποι των ομάδων. Είδατε κάτι μεμπτό εσείς;

Όλα έγιναν νόμιμα και σωστά, είχα στο μυαλό μου να το κάνω, δηλαδή να επιτρέψω στον εκπρόσωπο της πρώτης ομάδας που θα έβγαινε να διαλέξει τον αντίπαλό της. Στόχος είναι να είναι μία γιορτή ο τελικός του Κυπέλλου, που θα είναι στις 23 Απριλίου, να μη γίνουν κακές δηλώσεις από καμία πλευρά, να μην υπάρξει βία και να το ευχαριστηθούμε όλοι", τόνισε στο περιθώριο της κλήρωσης ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης δεν θέλησε να κάνει κάποια δημόσια τοποθέτηση ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, δήλωσε: "Εμείς δεν είχαμε προτίμηση σε αντίπαλο, εξάλλου με μία από τις δύο ομάδες θα παίζαμε για να πάρουμε το Κύπελλο. Θα αγωνιστούν οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα, δεν παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων, για μας μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Κύπελλο, το θέλει πολύ και ο μεγαλομέτοχός μας Ιβάν Σαββίδης και ο κόσμος μας και φυσικά όλοι στην ομάδα.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν παίξουμε καλά, όπως μπορούμε και όχι όπως παίζουμε το τελευταίο διάστημα, έχουμε καλές πιθανότητες να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τα χάσει αλλά δεν τα έχασε. Θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού με τον τελικό για να δώσουμε μία πολύ μεγάλη χαρά στον μεγαλομέτοχό μας που κάνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ".

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ και εκπρόσωπός της στην κλήρωση, Βαγγέλης Ασλανίδης, δήλωσε για τα δύο επικείμενα ματς με τον Ατρόμητο: "Ένας από τους μεγάλους στόχους για μας είναι το Κύπελλο, μέχρι στιγμής προχωράμε πολύ καλά. Εύχομαι να γίνουν δύο καλοί αγώνες. Έγινε μία συζήτηση πριν την κλήρωση για το πώς θα διεξαχθεί, σωστά ο πρόεδρος μας άφησε να τραβήξουμε εμείς τον αντίπαλό μας. Ήταν καλό για να υπάρχει διαφάνεια και ισονομία".

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όσον αφορά στον Ατρόμητο ο οποιός μπήκε "σφήνα" στους "μεγάλους" στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας στους "8" τον Παναθηναϊκό, ο εκπρόσωπός του,Βασίλης Μπέτσης, υπογράμμισε: "Αουτσάιντερ είμαστε, για μας είναι στόχος το Κύπελλο. Είναι σημαντικό που θα γίνει η ρεβάνς στο Περιστέρι και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην έδρα μας.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την ΑΕΚ για ό,τι συνέβησαν στο ματς πρωταθλήματος με τα επεισόδια. Όλοι μας ήθελαν ως αντίπαλο γιατί είμαστε το αουτσάιντερ, εμείς δεν είχαμε καμία προτίμηση όσον αφορά στον αντίπαλο".

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 2-3/3, οι ρεβάνς στις αρχές Απριλίου και ο τελικός στις 23 του ίδιου μήνα. Βέβαια οι ημερομηνίες των επαναληπτικών μπορεί να αλλάξουν αν προκριθεί στη φάση των "16" του Europa League ο Ολυμπιακός.



Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/16. PAOK will be the opponent of Olympiacos in the Greek Cup semi-finals. #Olympiacos #greekcup

Posted by Olympiacos FC onFriday, 19 February 2016


Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Posted by AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ onFriday, 19 February 2016


Ο Ολυμπιακός αντίπαλος στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Που και πότε θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις #PAOKOLY #GreekCup #PamePAOKARA

Posted by PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ onFriday, 19 February 2016
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ