ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα τρία σενάρια για τις τιμωρίες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου και το Sport24.gr καταγράφει τα τρία σενάρια για τις τιμωρίες τους είτε αυτές ισχύσουν από φέτος είτε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μπορεί τα playoffs να ξεκινούν την προσεχή Κυριακή (14/5), με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να προετοιμάζονται για την πρώτη μεταξύ τους άτυπη ρεβάνς μετά τον αιματοβαμμένο τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, εντούτοις πέρα από τα αγωνιστικά έχουν το μυαλό τους και στα εξωαγωνιστικά.

Οι δυο ΠΑΕ θα βρεθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στις 18 Μαΐου, αφού ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια για όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο (6/5) στον Βόλο.

Με ένα κάρο άρθρα του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ κλήθηκαν οι δυο "Δικέφαλοι", οι οποίοι μάλιστα αναφέρονται ως υπότροποι και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να πέσουν στα... μαλακά. Για τον ΠΑΟΚ, δε, τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο σοβαρά απ' ό,τι για την ΑΕΚ και όλοι περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το μέγεθος της ποινής και από πότε θα ισχύσει. Αυτή την στιγμή, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά τι θα αποφασιστεί, παρά μόνο να αναλύσει τα δεδομένα που υπάρχουν.

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Οι δύο ομάδες κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια των οπαδών τους στις κερκίδες του γηπέδου και τον εν γένει χώρο του Πανθεσσαλικού πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι που επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο πάνω από 100.000 ευρώ. Βέβαια, το κακό για τους "ασπρόμαυρους" και τους "κιτρινόμαυρους" είναι το γεγονός πως είναι υπότροποι από πέρυσι.

Ο μεν ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και η ΑΕΚ για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν με τρεις ακόμη αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Για τον ΠΑΟΚ βέβαια η ποινή θα μπορούσε να είναι πιο βαριά, διότι κατηγορείται και για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που σημαίνει 2 ή 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών. Άρα, υπάρχει κίνδυνος για -6, όμως πρέπει να σημειωθεί πως ο α' παρατηρητής, Νίκος Βακάλης, με συμπληρωματική έκθεση διόρθωσε το κομμάτι στην κατάθεσή του που έκανε λόγο για εισβολή και επεισόδια των φίλων του ΠΑΟΚ με τα ΜΑΤ στις 20:44 και ότι το περιστατικό αυτό συνέβη στις 18:20, δηλαδή πριν φτάσει η αποστολή της ομάδας στο γήπεδο.

Στον "Δικέφαλο του Βορρά" εκτιμούν ότι με βάση την έκθεση της αστυνομίας, το ότι τα επεισόδια έγιναν πριν φτάσουν οι αποστολές στο γήπεδο και με κάποια άλλα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, ίσως να αποφύγουν την αφαίρεση βαθμών και ότι θα δικαιωθούν στην πειθαρχική επιτροπή.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ

Το Sport24.grκαταγράφει τα τρία σενάρια που υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών, που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και προετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή τους, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή.

Σενάριο 1:Να αποφασίσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ότι η τιμωρία θα έχει ισχύ από φέτος και θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών στα playoffs. Θυμίζουμε ότι υπάρχει και το δεδικασμένο του 2014 με τον ΠΑΟΚ μετά τα επεισόδια στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Τότε, απορρίφθηκε η έφεση του "Δικεφάλου" για την πρωτόδικη απόφαση των -3 βαθμών και των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, με τους πόντους να αφαιρούνται από τη βαθμολογία των playoffs. Από τους τέσσερις βαθμούς που είχε, έπεσε στον έναν.

Αυτό σημαίνει ότι από το +2, ο ΠΑΟΚ ενδέχεται να βρεθεί ακόμα στο -4 στο χειρότερο σενάριο, ενώ η ΑΕΚ που εκκινεί χωρίς βαθμούς στη διαδικασία των playoffs, ενδέχεται να βρεθεί στο -3.

Σενάριο 2:Να αποφασίσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ότι η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, κάτι που για τις δυο ομάδες είναι ίσως το χειρότερο σενάριο και δεν θέλουν να συμβεί σε καμία των περιπτώσεων. Ειδικά, δε, για τον ΠΑΟΚ, που υπάρχει ο κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών, δεν θα ήθελε με τίποτα να ξεκινήσει με τέτοιο χάντικαπ στο νέο πρωτάθλημα.

Σενάριο 3:Να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στην Ομοσπονδία και τη Super League, προκειμένου να βγάλουν αυτές το φίδι από την τρύπα. Με ποιο τρόπο μπορεί να συμβεί αυτό; Να τιμωρήσουν τις ομάδες με αφαίρεση βαθμών χωρίς να προσδιορίζουν αν ισχύει στα playoffs ή από του χρόνου. Με τα playoffs να έχουν ήδη ξεκινήσει και με την βαθμολογία από τις θέσεις 1-5 επικυρωμένη, καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται μπάχαλο.

Το σίριαλ θα έχει ακόμη αρκετά επεισόδια...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ