ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Tα 10 στοιχεία που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος για να περιγράψει έναν τελικό Κυπέλλου

Tα 10 στοιχεία που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος για να περιγράψει έναν τελικό Κυπέλλου
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο δημοσιογράφος της Cosmote TV και παραγωγός του Sport24 Radio 103,3, Αντρέα Παλομπαρίνι, που θα περιγράψει τον σπουδαίο τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, παρουσιάζει τον δεκάλογο του -σωστά προετοιμασμένου- σπίκερ.

Το βράδυ του Σαββάτου (12/05, 20:30) η ΑΕΚ κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Το ενδιαφέρον για το ποιος θα καταφέρει τελικά να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο είναι τεράστιο, με τις δύο ομάδες να θέλουν την κούπα για διαφορετικούς λόγους.

Μπορεί οι πραγματικοί πρωταγωνιστές να είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά όπως έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν, οι Έλληνες φίλαθλοι επικεντρώνονται και σε εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Όπως για παράδειγμα, ποιος θα είναι ο δημοσιογράφος που θα περιγράψει την σπουδαία αναμέτρηση για λογαριασμό της Cosmote TV.

Την τελευταία τριετία το δύσκολο έργο έχει αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Sport24 Radio 103,3, Αντρέα Παλομπαρίνι, ο οποίος διαθέτει τεράστια πείρα από τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Γι' αυτό το λόγο τού ζητήσαμε να μας παρουσιάσει τα 10 στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένας δημοσιογράφος για να περιγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα έναν τελικό Κυπέλλου.

ΙΔΟΥ Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥ ΣΠΙΚΕΡ:

  • Να γνωρίζει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί για τις ομάδες, τους παίκτες, το περιβάλλον, καθώς και τι έχει συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, πριν απ' τον μεγάλο αγώνα.
  • Να είναι ξεκούραστος και να μην ξενυχτήσει την προηγούμενη ημέρα.
  • Να είναι ήρεμος και να μην έχει πάρα πολλά χαρτιά μπροστά του, γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις περισσότερο τον μπερδεύουν παρά τον βοηθούν πραγματικά.
  • Να εστιάζει στο παιχνίδι και να δίνει μία ευρύτερη εικόνα για το πώς κινούνται οι δύο πάγκοι κατά τη διάρκεια του ματς.
  • Να ακούει τους ρεπόρτερ του πάγκου, οι οποίοι έχουν να πουν πάρα πολλά πράγματα, αλλά ακόμα κι αυτούς πρέπει να τους διαχειρίζεται σωστά.
  • Να έχει καθαρό μυαλό και να μην προσπαθεί να πει πολλά πράγματα.
  • Να μην σκέφτεται πάρα πολύ, να εστιάζει στο παιχνίδι και να παρακολουθεί τις φάσεις.
  • Να βλέπει με προσοχή τα ριπλέι και να μην βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, αν δεν είναι 100% σίγουρος.
  • Μετά το ματς, πρέπει να πει στους τηλεθεατές που, κατά τη γνώμη του, κρίθηκε η αναμέτρηση.
  • Να περάσει απαρατήρητος. Αν τα καταφέρει, έχει κάνει καλά τη δουλειά του.

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ