ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ΑΕΚ. Με γκολ του Τζεμπούρ στο 88' ισοφάρισε σε 1-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου ματς έθεσε νοκ άουτ τους "κυανόλευκους" (Videos).

Παρούσα στον τελικό της 7ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα είναι η ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος απέκλεισε τον Ατρόμητο από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 1-1 στο Περιστέρι. Ο Μπρίτο είχε ισοφαρίσει στο 66' το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά λίγα λεπτά πριν από το φινάλε ο Τζεμπούρ με κοντινό πλασέ χάρισε τη σπουδαία πρόκριση στην "Ένωση".

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο όδευε στην παράταση μετά το γκολ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του Ατρόμητου, μια εξαιρετική αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 88' εξέθεσε την καλά οργανωμένη άμυνα των Περιστεριωτών και έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, η οποία βέβαια αποδείχθηκε δύσκολο εμπόδιο για τους "κιτρινόμαυρους".

Η ΑΕΚ έφτασε και πάλι σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από πέντε χρόνια και για 22η φορά στην ιστορία της.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Γιώγος Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

4ος: Λεωνίδς Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76' Ματέι), Παπαδόπουλος (81' Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ (Στ. Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (59' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (92' Μπακάκης), Αραβίδης (90' Πέκχαρτ).

Γκολ:66' Μπρίτο - 88' Τζεμπούρ

Κάρτες: 63' Κιβρακίδης - 32' Μπαρμπόσα, 67' Λαμπρόπουλος, 78' Κολοβέτσιος

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του β' ημιτελικού

Έτσι έπαιξαν:

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο

Ανασκόπηση αγώνα

Στο κεκλεισμένων των θυρών δημοτικό στάδιο Περιστερίου Ατρόμητος και ΑΕΚ ξεκίνησαν τον αγώνα χωρίς να έχουν κανένα... τρομερό άγχος μήπως και δεχτούν γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Ίσα, ίσα, που αμφότερες έβγαιναν χωρίς δισταγμό στην αντεπίθεση. Ειδικά μέχρι τα πρώτα 16 λεπτά έγιναν τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες. Η πρώτη ανήκε στον Ατρόμητο, στο 9'. Ο Κολοβέτσιος δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μπρίτο πήρε το ριμπάουντ, έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπαρόχα έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 12' ο Μάνταλος επιχείρησε συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Ακολούθησε στο αμέσως επόμενο λεπτό ένα σουτ του Σουμπίνιο που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 16' το γυριστό σουτ του Αραβίδη μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Μέχρι το 24' οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας. Μέχρι εκείνο το λεπτό το ποσοστό του έφτανε το 61%, με "μαέστρο" τον Σουμπίνιο, ο οποίος ήταν ο ποδοσφαιριστής που επεδίωκε να δημιουργήσει για τους γηπεδούχους. Στο 29' η "Ένωση" απείλησε την εστία του Μπάρκα όταν το καλοτραβηγμένο σουτ από τον Μπαρμπόσα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μπορεί γενικά οι "κυανόλευκοι" να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων (αυτοί άλλωστε "καίγονταν" για να σκοράρουν μετά το εις βάρος τους 1-0), αλλά και ο Δικέφαλος είχε τις τελικές του και σου εδινε την αίσθηση ότι το λάθος στην άμυνα απαγορεύται, διότι θα... τιμωρούσε. Η τελευταία άξια αναφοράς φάση του πρώτου 45λέπτου έγινε στο 44', όταν το μακρινό σουτ του Μπαρμπόσα έπεσε και εξουδετέρωσε ο Μπάρκας.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο

Όλα θα κρίνονταν στο δεύτερο μέρος, το οποίο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Στο 49' ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μάνταλου, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 52' ο Ουμπίντες επιχείρησε να... κρεμάσει τον Μπαρόχα, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 53' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Μπάρκα. Η σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο χάιηκε στο 54'. Ο Σουμπίνιο έκανε την κάθετη στον Στόιτσεφ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μπαρόχα, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Φάση κατά την οποία ξεσηκώθηκε ο πάγκος των γηπεδούχων.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ό,τι δεν κατάφερε ο Σέρβος, πέτυχε στο 66' ο Μπρίτο. Ο Λαμπρόπουλος έκανε χέρι ύστερα από κεφαλιά του Παπαδόπουλου και ο Κύζας υπέδειξε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και νίκησε τον Μπαρόχα ( 1-0). Η ομάδα των δυτικών προαστίων πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που δεν ήταν άλλος από το να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Από τις λίγες φορές που έχασε μονομαχία ο Σωκράτης Φυτανίδης ήταν στο 76ο λεπτό. Ο Αραβίδης κατόρθωσε να σουτάρει με δύναμη, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του πολύ σταθερού Βασίλη Μπάρκα. Μετά το γκολ του ο Ατρόμητος, έβρισκε πιο εύκολα χώρους και έφευγε με μεγαλύτερη ευκολία στην επίθεση. Χαρακτηριστική η ευκαιρία του Μπρίτο στο 77', όταν το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βενεζουελάνου γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ο Γιόχανσον της ΑΕΚ δεν έκανε καλό παιχνίδι, για αυτό ο Στέλιος Μανωλάς ζητούσε από τον Πέτρο Μάνταλο να γυρίζει πιο πίσω, να μαρκάρει, αλλά και να δημιουργεί παράλληλα.

Πέντε λεπτά πριν από τα 90, ο νεοεισελθών Αντονί Λε Ταλέκ έκανε την κεφαλιά μετά το χτύπημα φάουλ του Ουμπίντες, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς οδεύει στην παράταση, ο Τζεμπούρ σκόραρε για την ΑΕΚ. "Μαχαιριά" για τον Ατρόμητο. Ο Γιόχανσον, για τον οποίο νωρίτερα γράφαμε ότι είναι εκτός κλίματος, έδωσε υπέροχη πάσα στον Ντίντακ, ο οποίος έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Τζεμπούρ προ κενής εστίας έκανε το 1-1, στο 88'. Εκεί φυσικά όλα τελείωσαν. Η ΑΕΚ στον τελικό...

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο

Η φάση του αγώνα

Αναμφισβήτητα αυτή του 88'. Ένα σημείο κατά το οποίο και οι δύο ομάδες έδειχναν να προσέχουν την άμυνά τους για να μην την... πατήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση ή και στα πέναλτι. Μια έξοχη αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 88', ωστόσο, έκανε τη "ζημιά" στον Ατρόμητο, που είχε καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να οδηγήσει το ματς στα μέτρα του.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο Κύζας. Ο Δραμινός ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και δεν πήρε καμία λανθασμένη απόφαση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Ορθή η απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χαβιέρ Ουμπίντες έκανε εξαιρετικό ματς. Παρά την ηλικία του έριξε ακατάπαυστο τρέξιμο. Αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα και ο στόπερ του Ατρόμητου, Σωκράτης Φυτανίδης. Θα επιλέξουμε ωστόσο τον Τζεμπούρ ως τον πολυτιμότερο, γιατί με το δικό του τέρμα η ΑΕΚ πήγε στον τελικό.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Η τροπή που πήρε το ματς στο δεύτερο μισό. Ο Ατρόμητος έκανε το 1-0, αλλά το "τρομοκρατικό χτύπημα" του Τζεμπούρ έκοψε κάθε ελπίδα πρόκρισης στους Περιστεριώτες. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου,. Μια ωραία ενέργεια που μπορεί να να δώσει πρόκριση, αλλά και παράλληλα να γκρεμίσει τα όνειρα του αντιπάλου.

Στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 1-1 με τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Τέτοια παιχνίδια δεν είναι ωραίο να γίνονται χωρίς την παρουσία κόσμου. Δεν έχουν και ψυχολογία οι ποδοσφαιριστές να αποδώσουν στο μέγιστο παίζοντας μπροστά σε άδειες κερκίδες.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ