ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στον "αέρα" το ΑΕΚ - Ατρόμητος μετά την επιστολή Κοντονή

Στον "αέρα" το ΑΕΚ - Ατρόμητος μετά την επιστολή Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πιο ορατό από ποτέ είναι το ενδεχόμενο αναβολής του ΑΕΚ - Ατρόμητος μετά την επιστολή του Σταύρου Κοντονή προς ΕΠΟ και ΔΕΑΒ. "Ό,τι αποφασίσει ο υφυπουργός", είναι η θέση της "Ένωσης" και του Ατρομήτου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εισηγείται "λουκέτο" σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, περιμένοντας το τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καλείται να δει τι θα κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κοντονής έστειλε έγγραφο σε ΕΠΟ και ΔΕΑΒ, ζητώντας την γνώμη τους για το τι θα κάνει με την διοργάνωση του Κυπέλλου και θέλει μέχρι τις 16:00 να έχει λάβει απάντηση, διότι στις 19:30 είναι προγραμματισμένο το ΑΕΚ - Ατρόμητος. Επομένως, αυτή την στιγμή το παιχνίδι είναι στον "αέρα" και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και αν θα πραγματοποιηθεί.

Πάντως, η πρόθεση της Ομοσπονδίας δεν είναι να διακόψει το Κύπελλο, αυτό είναι δεδομένο. Θα έχει ενδιαφέρον όμως το τι θα απαντήσει στον υφυπουργό Αθλητισμού, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Η άποψη που θα εκφράσει η ΕΠΟ και η ΔΕΑΒ δεν είναι δεσμευτική, αφού ο νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Η θέση της ΑΕΚ και του Ατρομήτου

Από 'κει και πέρα, η θέση της ΑΕΚ και του Ατρομήτου είναι "ό,τι αποφασίσει ο Κοντονής. Θα σεβαστούμε την άποψη του υπουργού". Εν ολίγοις, θα συμπράξουν μαζί του αν αποφασίσει αναβολή του αγώνα και διακοπή της διοργάνωσης, όντας αυτή την στιγμή στο πλάι του για την καταπολέμηση των παθογενειών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε την επιστολή προς την ΕΠΟ και την ΔΕΑΒ:

"Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ