ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αχαρναϊκό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Αχαρναϊκό στη Νίκαια και δεν χάνει την πρόκριση στην επόμενη φάση (γ') του Κυπέλλου Ελλάδας. Ζιλέ, Μαρτίνς και Εμενίκε τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους".

Ο Αχαρναϊκός τυπικά γηπεδούχος στη Νίκαια. Έγινε εκεί το ματς, αφού το γήπεδο του Μενιδίου δεν πήρε άδεια για να γίνει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Όπως εύκολα μπορείτε να φανταστείτε, οι φίλοι των Πειραιωτών έδωσαν "ερυθρόλευκο" χρώμα στο παιχνίδι. Κυρίαρχοι και στο τερέν οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή, επικράτησαν 3-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν χάνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, μετά και τη νίκη που είχε σημειώσει με 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, αλλά είναι σχεδόν ανέφικτο να μείνει έξω. Οι "πράσινοι" του Πέτρου Δημητρίου, από την άλλη, έμειναν χωρίς βαθμό στον 5ο όμιλο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από τον ΑΟΧ-Κισσαμικό.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αχαρναϊκό
Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αχαρναϊκό

ΜΕ... ΣΒΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΙΛΕ

Αφεντικό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός. Άλλωστε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι χαοτική. Πριν μπει το γκολ του Ζιλέ στο 9', οι φιλοξενούμενοι είχαν σπαταλήσει δύο μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Και οι δύο με τον Τζούρτζεβιτς, στο 5' και στο 7'. Ό,τι δεν πέτυχε ο Σέρβος, το κατάφερε ο Ζιλέ έπειτα από φοβερή συνεργασία των Τζούρτζεβιτς, Μαρτίνς και Καρσελά. Αποδέκτης ο Βέλγος, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ( 0-1). Ο Αχαρναϊκος είναι ομάδα που θα παλέψει να σωθεί, που όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κάτω των 23 ετών και που στο βασικό σχήμα έπαιξαν μόνο δύο από την περασμένη σεζόν. Έτσι, λοιπόν, περιθώρια να πάρουν έστω μια ισοπαλία από τον Ολυμπιακό ήταν εξ' ορισμού δύσκολη υπόθεση.

Οι πρωταθλητές κρατούσαν με ευκολία τη μπάλα στα πόδια τους, την άλλαζαν δίχως ιδιαίτερη πίεση και επεδίωκαν μέσα από συνεργασίες να διασπάσουν την άμυνα του Αχαρναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 23' η κατοχή μπάλας ήταν στο 76%. Αν εξαιρέθούν τα σουτ των Τσεβά (15') και Παπασάβα (29'), άλλη φορά δεν απείλησαν οι Μενιδιάτες. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει από τα άκρα, με Μίλιτς - Μάριν και Φιγκέιρας - Καρσελά. Ειδικά ο τελευταίος ήταν ορεξάτος και προχώρησε μια σειρά από εξαιρετικές ντρίμπλες, ιδίως στο πρώτο μέρος, το οποίο μπορεί να ολοκληρώθηκε στο 0-1, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κι άλλα γκολ. Έκανε καλή εμφάνιση όμως ο κίπερ Λαμπίρης, όπως η εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Μαρτίνς στο 27'.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός, πανηγυρικό, Ζιλέ, Μίλιτς EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ 48' Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Έτσι κι αλλιώς για τον Αχαρναϊκό θα συνιστούμε θαύμα η απόσπαση θετικού αποτελέσματος, αλλά πάντα όταν ένα παιχνίδι είναι στο 1-0 ή στο... 0-1, υπάρχουν ελπίδες για τον αδύναμο. Αλλά στο 48' έγινε το 0-2 και εκεί τέλειωσαν όλα. Ο κεφάτος Καρσελά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Λαμπίρης δεν κατέστη εφικτό να αποκρούσει σταθερά, του έφυγε η μπάλα και από ο Μαρτίνς που πήρε το ριμπάουντ από κοντά έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που έκανε και δυο σουτ, στο δεύτερο ο Αχαρναϊκός υποτάχθηκε πλήρως στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι ότι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειληθούν, ενώ με υπομονή στο παιχνίδι τους προσπαθούσαν να βρουν και τρίτο γκολ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Τζούρτζεβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζούρτζεβιτς είχε διάθεση να σκοράρει, το πάλεψε, αλλά δεν το κατάφερε. Έτσι, ο Λεμονής τον αντικατέστησε στο 60' με τον Εμενίκε, που προερχόταν από τραυματισμό. Στην ανάπαυλα ο σκόρερ Ζιλέ έγινε αλλαγή και η κάμερα τον "έπιασε" να βρίσκεται στην εξέδρα με τα πολιτικά και να παρακολουθεί το δεύτερο μέρος με τα παιδάκια του και τη σύζυγό του. Οι απανωτές αλλαγές και από τις δύο μεριές, αλλά και το 0-2, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Σε πολύ χαμηλό τέμπο το δεύτερο μισό. Χρόνος συμμετοχής δόθηκε και στον νεαρό Βρουσάι, ο οποίος έχει επαγγελματικό συμβόλαιο και παίζει στην Κ20 του Ολυμπιακού. Αντικατέστησε τον Καρσελά στο 78', σε ένα παιχνίδι που ο Μαροκινός έβγαλε δίψα να δείξει ότι αξίζει να επιστρέψει στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Καρσελά, Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Εμάνουελ Εμενίκε. Ήταν στις καθυστερήσεις, όταν ο Βρουσάι έδωσε στον Μάριν, αυτός έδωσε με τη μία στον Νιγηριανό, που με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-3. Ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς κρατά όχι μόνο το τρίποντο - πρόκρισης, αλλά και το γεγονός ότι παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, έβγαλαν διάθεση.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
Μαρτίνς, Ολυμπιακός, Αχαρναϊκός EUROKINISSI

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (63' Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77' Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88' Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε).

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σαμοΐλης (Αθηνών), Πρέντζας (Δυτ. Αττικής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (5ος)

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)

2. ΑΟΧ-Κισσαμικός 3 (1-0)

3. Αχαρναϊκός 0 (0-4)

4. Αστέρας Τρίπολης 0 (1-2)

* Για τη 2η αγωνιστική, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον ΑΟΧ-Κισσαμικό την Πέμπτη (26/10), στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ