ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 15 Μαΐου αποφάσισε η ΕΠΟ να γίνει ο τελικός!

Στις 15 Μαΐου αποφάσισε η ΕΠΟ να γίνει ο τελικός!

Στην ομοσπονδία κατέληξαν ότι η ημερομηνία που μπορεί να γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι η επόμενη Κυριακή (15/5) κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Σάββατο το προεδρείο της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (7/5), αλλά τελικά αναβλήθηκε από τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επικαλέστηκε αίτημα της αστυνομίας έπειτα από εισήγηση της ΔΕΑΒ για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε ο τελικός να γίνει την Κυριακή, 15 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ και να ισχύσουν οι ίδιοι ακριβώς όροι όσον αφορά τις προσκλήσεις και το ποιοι από τους 392 θα βρίσκονται στο γήπεδο για να δουν τον τελικό. Προς το παρόν, απόφαση για το μείζον θέμα του διαιτητή και των βοηθών του, δεν έχει παρθεί.

Από την ΕΠΟ λένε πάντως πως αν γίνει προσπάθεια να μπλοκαριστεί ο τελικός, τότε και εκείνη με τη σειρά της ως αντίποινα θα μπλοκάρει την τέλεση των πλέι οφ του πρωταθλήματος, που έτσι και αλλιώς έχουν απίστευτη πίεση χρόνου λόγω και του επικείμενου EURO, το οποίο ξεκινά στις 10 Ιουνίου στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το γεγονός ότι ο τελικός θα γίνει 15 Μαΐου, σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η 2η αγωνιστική των πλέι οφ, με τη Λίγκα να μην δημιουργεί πρόβλημα σε αυτό, αλλά να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ έχει εκφράσει ενστάσεις και αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτησή της επί της απόφασης που πάρθηκε.

Φυσικά, ενδιαφέρον έχει και η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού στο θέμα των βοηθών και τι θα πράξει σε περίπτωση που η ΕΠΟ επιμείνει στον Σιδηρόπουλο και στους βοηθούς του που δεν ανήκουν στο τιμ που έχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε επίσης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 17 παρ δ και ε του καταστατικού της ΕΠΟ, οι αποφάσεις του Δ.Σ. και των λοιπών Επιτροπών και Οργάνων της ΕΠΣ Κυκλάδων να μην αναγνωρίζονται από την Ε.Π.Ο. μέχρι την έκδοση απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, που θα επιλύει το μείζον θέμα της νομιμότητας του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ