ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα Πηγάδια η ΑΕΚ, εντός οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Στα Πηγάδια η ΑΕΚ, εντός οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας

Το Κύπελλο Ελλάδας ξεκίνησε χθες και κορυφώνεται σήμερα με το σπουδαίο ματς της ΑΕΚ στα "Πηγάδια" με την Ξάνθη, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πλατανιά, ο Παναθηναϊκός τον Λεβαδειακό και ο ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό.

Επτά παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο άνοιξε χθες την αυλαία του με πέντε αναμετρήσεις και κορυφώνεται με τις μάχες των δυο αιωνίων και των δυο "Δικεφάλων" της χώρας.

Την πιο δύσκολη αποστολή έχει η ΑΕΚ, η οποία στις 15:30 αναμετράται με την Ξάνθη στα "Πηγάδια" και σε κάθε περίπτωση είναι ένα δύσκολο ματς για την ομάδα του Στέλιου Μανωλά κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Θυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες είχαν φέρει 0-0 στο αντίστοιχο ματς για το πρωτάθλημα την 2η αγωνιστική.

Ο κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός, κάνοντας ολικό λίφτινγκ σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, υποδέχεται στις 19:30 τον Πλατανιά στο Φάληρο και θέλει να μπει με το... δεξί στην διοργάνωση. Οι Πειραιώτες είχαν επιβληθεί 3-1 στο παιχνίδι πρωταθλήματος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, κάτι που σίγουρα θέλουν να επαναλάβουν και σήμερα μπροστά στο κοινό τους. Κατά τα 10/11 θα είναι αλλαγμένο το αρχικό σχήμα για τους "ερυθρόλευκους" και ο Μάρκο Σίλβα θα δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές του.

Ο Παναθηναϊκός αναμετράται με το Λεβαδειακό στη Λεωφόρο, θέλοντας να έχει ανάλογη εμφάνιση με αυτή του πρωταθλήματος, όταν είχε επικρατήσει με 3-0. Οι "πράσινοι" του Γιάννη Αναστασίου, είναι πιεσμένοι μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και δεν έχουν περιθώριο για γκέλα στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. Ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει περαιτέρω κραδασμούς και αυτό θέλουν να το αποφύγουν. Όσο για τους Βοιωτούς, είναι έτοιμοι να παλέψουν για την έκπληξη.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, έχοντας καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, φιλοξενεί τον Πανθρακικό στο γήπεδο της Τούμπας. Ο "Δικέφαλος" είναι το φαβορί κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που παλεύει φέτος για την παραμονή της και στο Κύπελλο θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, χωρίς να είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν. Θα κάνει αλλαγές ο Ιγκόρ Τούντορ στο αρχικό σχήμα και θέλει να δει από τους παίκτες του μαχητικότητα, διάθεση και φυσικά να πάρουν το παιχνίδι.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς, ο Παναιτωλικός αναμετράται με τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο και για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη είναι οριακό παιχνίδι, αναζητώντας εδώ και καιρό ένα τρίποντο, το οποίο δεν έρχεται στο πρωτάθλημα, ενώ οι "κυανέρυθροι" προέρχονται από ήττα-σοκ στο 93' από τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη. Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Βέροια, ενώ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ο Αστέρας παίζει με την Καλλονή.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

2ος όμιλος

28/10: Παναιτωλικός - Πανιώνιος (17:15)

3ος όμιλος

28/10: ΠΑΟΚ - Πανθρακικός (17:15)

4ος όμιλος

28/10: Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός (17:15)

5ος όμιλος

28/10: Ολυμπιακός - Πλατανιάς (19:30)

6ος όμιλος

28/10: Ατρόμητος - Βέροια (15:00)

7ος όμιλος

28/10: Skoda Ξάνθη - AEK (15:30)

8ος όμιλος

28/10: Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή (19:30)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ