ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου το Big-4 μετά το 1949!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου το Big-4 μετά το 1949!

Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό είχε να συμβεί από το μακρινό 1949. Τι συνέβη τότε; Το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEO)

Το Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκδικώντας το τρόπαιο. Πέρυσι, θα μπορούσε να έχει γίνει το ίδιο, αλλά ο Ατρόμητος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στην προημιτελική φάση.

Ήλπιζε να κάνει το ίδιο και φέτος με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν συνέβη και οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν την 4άδα του θεσμού. Αν μη τι άλλο, αναμένονται μεγάλες μάχες με φόντο τον τελικό και το τρόπαιο.

Οι Πειραιώτες απέκλεισαν τους Περιστεριώτες, ο ΠΑΟΚ την Ξάνθη, η ΑΕΚ τον Πλατανιά και ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα Τρίπολης. Άλλος πιο εύκολα, άλλος πιο δύσκολα, κατάφεραν να προχωρήσουν στην διοργάνωση και έτσι οι μεγαλύτερες ομάδες της χώρας θα παλέψουν για το Κύπελλο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1949

Είχε... μπόλικα χρόνια να συμβεί αυτό. Συγκεκριμένα, από το μακρινό 1949. Ναι, πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά τον εμφύλιο. Έχουν περάσει ήδη 68(!) χρόνια.

Στα ημιτελικά, η ΑΕΚ είχε παίξει με τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μονοί οι ημιτελικοί, όχι διπλοί όπως ισχύει σήμερα. Η Ένωση είχε επικρατήσει 2-1 των "ερυθρολεύκων" και οι "πράσινοι" νίκησαν 1-0 στην Θεσσαλονίκη τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Στον τελικό που διεξήχθη καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου 1949, η Ένωση επικράτησε 2-1 στην παράταση του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Ο Πατάκας άνοιξε το σκορ στο 10' για τους κιτρινόμαυρους, ισοφάρισε ο Φυλακτός στο 69' και στο 105' της παράτασης διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Λέτε να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό ή θα έχουμε διαφορετικό τροπαιούχο αυτή την φορά; Πάντως, η ΑΕΚ θέλει να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα και οι άλλοι να της "πάρουν" το τρόπαιο. Οι απαντήσεις στο χορτάρι...

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 1949:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ