ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα ημιτελικά μέσω παράτασης η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΛ, ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΛ. Σε τρομερό παιχνίδι στη Θεσσαλία, που οδηγήθηκε στην παράταση (1-2 η κανονική διάρκεια), οι "βυσσινί" επικράτησαν 3-2. Τρομερό ματς από Μασούρα-Κόντε.

Το 1-2 του πρώτου αγώνα στους Ζωσιμάδες είχε δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου στην ΑΕΛ. Η ρεβάνς του AEL FC Arena, ωστόσο, κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία εξελίχθηκε. Ένα τρομερό παιχνίδι, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, εξαιρετικά γκολ και πολύ πάθος!

Με δύο εκτελέσεις φάουλ ο Κόντε βοήθησε τον ΠΑΣ να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2), το οποίο στην κανονική του διάρκεια έληξε έτσι και οδηγηθήκαμε σε παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο δυνατοί και με τέρματα των Μασούρα - Φατιόν (πέναλτι) επικράτησαν 3-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 5-3!

Στα ημιτελικά μέσω παράτασης η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ
Στα ημιτελικά μέσω παράτασης η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι 1-2, μπήκε στο AEL FC Arena έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και μπορεί η ΑΕΛ να δυσκολευόταν αισθητά να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις, ήταν τελικά αυτή που άνοιξε το σκορ, από στατική φάση. Στο 11ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Γουάλας από αριστερά, ο Μπέριος δεν απομάκρυνε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα στα πόδια του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε ανέβει. Ο Σέρβος στόπερ των "βυσσινί" έκανε το γύρισμα από αριστερά και από κοντά ο Κρίζμαν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Μασούρας για την ΑΕΛ ξεκίνησε στο παιχνίδι ως δεξί μπακ όχι χαφ, όπως στο πρώτο ματς, όπως στο πρωτάθλημα. Και πάλι όμως ο νεαρός είχε αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στα μετόπισθεν των Ηπειρωτών. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάντως αντέδρασε γρήγορα μετά το γκολ που δέχτηκε. Στο 21ο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε φάουλ στον Χαλκιαδάκη και στο 22' ο Κόντε που εκτέλεσε το φάουλ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1)! Ο φορμαρισμένος Ισπανός επιθετικός βρήκε τρόπο να "σκοράρει και στη ρεβάνς, όπως στο πρώτο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες.

Ακολούθησαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δύο ομάδων. Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βγει μπροστά μετά το τέρμα που δέχτηκε, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ έψαχνε να εκμεταλλευτεί το ψυχολογικό προβάδισμα που απέκτησε μετά τη γρήγορη ισοφάριση. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 43ο λεπτό. Μετά από κόντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Κόντε έδωσε στον Μανθάτη, εκείνος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΣ να έχει 61% ποσοστό κατοχής μπάλας, τέσσερις τελικές έναντι δύο της ΑΕΛ, δείγμα της υπεροχής των Ηπειρωτών.

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65' Γκόλιας), Ναζλίδης (73' Λεοζίνιο), Κρίζμαν (111' Περόνε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70' Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης (89' Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (59΄Σολτάνι).

Γκολ: 11'Κριζμάν, 99'Μασούρας, 108'(πεν.) Φατιόν / 22', 82'Κόντε

Κάρτες: 21' Μιλοσάβλιεβιτς, 58' Λαγός, 81' Ζίζιτς, 85' Φατιόν, 102' Λεοζίνιο, 120' Περόνε - 37' Γαρουφαλιάς, 76' Τσικάρσκι, 97' Βιντάλ, 103' Κόντε

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο ΠΑΣ, που ήθελε πάση θυσία γκολ, συνέχιζε να είναι πιο κινητικός από την ΑΕΛ και να προσπαθεί να φτάσει στο 1-2. Στο 56' ο Κόντε έφτασε κοντά στην επίτευξή του, αλλά παρότι ξέφυγε από τον Μπόζοβιτς, είχε πάρει τόσο πλάγια, που του ήταν δύσκολο να βρει δίχτυα. Ο Πετράκης θέλοντας να δυναμώσει επιθετικά την ομάδα του πέρασε στο ματς στο 69' τον Σολτάνι αντί του Μπετρά, καθώς ο Γάλλος δεν έδωσε πολλές βοήθειες. Σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να πάρουν το προβάδισμα στο 64', όταν από εξαιρετική προσπάθεια του Κόντε, που "χόρεψε" τον Γιοβάνοβιτς και έκανε γύρισμα από αριστερά, ο Μανθάτης από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Φυντάνης βλέποντας ότι η ομάδα του πιέζεται, θέλησε να ισχυροποιήσει την άμυνα για να κρατήσει το σκορ πρόκρισης. Έτσι, στο 65' έβγαλε μεσοεπιθετικό (Αγκάνοβιτς) και πέρασε αμυντικό (Γκόλια). Μετά την είσοδο του τελευταίου οι "βυσσινί" έπαιζαν με πέντε στα μετόπισθεν. 5-4-1, με τους Γουάλας και Μασούρα να έχουν όλη την πλευρά αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Η ΑΕΛ συνέχισε να δυσκολεύεται στην κυκλοφορία, αλλά είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μασούρα, ο οποίος με αστείρευτες δυνάμεις άφηνε την άμυνα και έφυγε κατά μέτωπο στην επίθεση και ενώ οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να βρουν με κάθε τρόπο τον Κόντε, ακόμη και με σέντρες, αλλά έτσι ήταν δύσκολο να κάνει "ζημιά", με δεδομένο ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει στον αέρα Γκόλια, Γιοβάνοβιτς και Ζίζιτς.

Ο εξαιρετικός Ισπανός, όμως, ήταν όλα τα λεφτά. Στο 82' πάλι με εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπόζοβιτς και έγραψε το 1-2! Ο ίδιος παίκτης στο 89' παραλίγο να σημειώσει χατ τρικ, όταν από μπαλιά του Αποστολόπουλου βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-2 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Δεξί μπακ στον εξτρά χρόνο για την ΑΕΛ πέρασε ο Γιοβάνοβιτς και πιο μπροστά ο Μασούρας, ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, ο οποίος στο 99' αξιοποίησε με εξαιρετικό τρόπο τη φοβερή μπαλιά του Γουάλας. Ο 21 ετών χαφ κατέβασε τη μπάλα, σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και δεξιά και ισοφάρισε σε 2-2! Στο δεύτερο μισό της παράτασης ο Φυντάνης ξαναγύρισε μπακ τον Μασούρα και πέρασε τον Γιοβάνοβιτς στόπερ, πλάι σε Ζίζιτς - Γκόλια.

Στο 107' ήταν η σειρά ενός άλλου αριστεροπόδαρου, του Λεοζίνιο, να περάσει καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ. Ο Λεοζίνιο έβγαλε τον Κρίζμαν μόνο απέναντι στον Περιστερίδη, ο Μιχαήλ έσπρωξε τον Κροάτη και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Φατιόν ευστόχησε και έγραψε το 3-2 στο 108'! Ο... δαιμόνιος Κόντε έφτασε κοντά σε χατ τρικ στο 112', αλλά το πλασέ του από κοντά "έβγαλε" ο Μπόζοβιτς. Το ματς είχε ανοίξει σε μεγάλο βαθμό και στο 114' ο Μασούρας νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Περιστερίδη. Στο 120' ο κίπερ των φιλοξενούμενων είπε "όχι" στο κοντινό σουτ του Περόνε.

Στα ημιτελικά μέσω παράτασης η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ

(τα στατιστικά της αναμέτρησης)

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 89ου λεπτού. Ο Κόντε θα μπορούσε να "τελειώσει" την ΑΕΛ και να σημειώσει χατ τρικ, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπόζοβιτς, αλλά δεν αξιοποίησε τη μπαλιά του Αποστολόπουλου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Το μοναδικό σοβαρό λάθος που έγινε στο παιχνίδι ήταν η υπόδειξη οφσάιντ στον Μπετρά, στο πρώτο μέρος. Ο Γάλλος καλυπτόταν ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα, ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας η ΑΕΛ, καθώς ο Γιοβάνοβιτς ήταν εκτεθειμένος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Γιάννης Μασούρας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ήταν ο καλύτερος και στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς. Είτε μπακ όταν ήταν, είτε χαφ, έβγαλε ποιότητα και ουσία στο παιχνίδι του. Αυτός σημείωσε το 2-2 στην παράταση και έκανε σωστά ό,τι του ζητήθηκε από τον Ηλία Φυντάνη. Ένα ακόμη εξαιρετικό ματς από τον 21 ετών μπακ - χαφ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση. Όποιος βρέθηκε στο AEL FC Arena δεδομένα θα έμεινε ευχαριστημένος με ό,τι είδε. Αγωνία μέχρι τέλους, εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς σκοπιμότητα αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Σε πολλά σημεία υπήρχαν λακκούβες, αν και οι παίκτες προσπάθησαν να παίξουν με τη μπάλα κάτω και πράγματι έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες και φάσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ