ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πώς θα παίξουν μπαράζ Παναθηναϊκός και Ηρακλής

Πώς θα παίξουν μπαράζ Παναθηναϊκός και Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέχρι και σε αγώνα μπαράζ μπορεί να κριθεί η πρόκριση από τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ομάδες που εμπλέκονται σε αυτό το σενάριο είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής. Δείτε πώς...

Η ήττα του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ έβαλε σε περιπέτειες τους "πράσινους", όσον αφορά στις πιθανότητες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Πλέον, πέρα από τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν θέλουν ισοπαλία στο ματς του ΟΦΗ με τον Ηρακλή, προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, όπως διαβάσατε στα σενάρια πρόκρισης.

Αν συμβεί αυτό, τότε το "τριφύλλι" θα ισοβαθμήσει με τους Κρητικούς, αλλά θα υστερεί λόγω της χθεσινής ήττας. Ωστόσο, υπάρχει μία άλλη περίπτωση ισοβαθμίας, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αγώνα μπαράζ!

Πώς θα γίνει αυτό; Αν ΟΦΗ και Παναθηναϊκός πετύχουν ακριβώς τις ίδιες νίκες, διαφοράς δύο τερμάτων, την τελευταία αγωνιστική. Τι εννοούμε; Αν ο ΟΦΗ νικήσει 2-0 τον Ηρακλή και ο Παναθηναϊκός με το ίδιο σκορ τον Απόλλωνα, τότε ο ΟΦΗ θα προκριθεί ως πρώτος, αλλά Παναθηναϊκός και Ηρακλής θα ισοβαθμήσουν στους 4 βαθμούς, με ακριβώς ίδια διαφορά τερμάτων, αλλά και ίδια γκολ σε επίθεση και άμυνα! Το ίδιο θα συμβεί κι αν τα σκορ είναι 3-1 ή 4-2 ή 5-3 και πάει λέγοντας.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως προβλέπεται, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή, όπου αν προκύψει ισοπαλία, η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι, αν πάλι δεν βγει νικητής.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1) Ηρακλής 4 (3-0)

2) Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)

3) ΟΦΗ 3 (2-2)

4) Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Η επόμενη αγωνιστική:

ΟΦΗ - Ηρακλής (13/12)

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός (13/12)

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας, με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξής τους γίνεται ως εξής:

α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90' λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 9 του παρόντος άρθρου.

Στην περίπτωση κατά την οποία στη λήξη της κανονικής διάρκειας αυτού του αγώνα οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες δίνεται στη συνέχεια παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από δεκαπέντε (15') λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) όπως από τους Κανόνες του Παιχνιδιού ( Laws of the Game) και ειδικότερα στο κεφάλαιο « Διαδικασία για τον καθορισμό του νικητή ενός αγώνα» προβλέπεται.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ