ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρώτη φορά για το "τρία στα τρία" ο ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει για πρώτη φορά σε φάση ομίλων του Κυπέλλου να κάνει το απόλυτο σε νίκες. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει του αγώνα με τον Αιγινιακό.

Μπορεί να μοιάζει κάπως περίεργο αν κρίνει κανείς από τη δυναμική του συλλόγου σε σχέση μεαυτή των αντιπάλων του, αλλά ο ΠΑΟΚ, στις τέσσερις σεζόν που υπάρχει το σύστημα των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει καταφέρει να το ολοκληρώσει με το απόλυτο των νικών. Αυτό και ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει της αναμετρησης με τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

#Δεύτερη φορά θα συναντηθούν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό. Την πρώτη, το 2012-13 που ήταν η πρώτη επαγγελματική χρονιά της ομάδας της Πιερίας, αναμετρήθηκαν σε διπλά παιχνίδια. Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημοτικό στάδιο της Κατερίνης, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 χάρη στα γκολ των Γιάννου (11'), Σαλπιγγίδη (28') και Φωτάκη (61'), ενώ για τον Αιγινιακό είχε σκοράρει ο Έξαρχος. Στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, στην Τούμπα, ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 με τους Γιάννου (35') και Σταφυλίδη (65') να δίνουν το προβάδισμα και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Γιακουμή να χρεώνεται αυτογκόλ για το τελικό σκορ. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αντιμετώπισε την Καλλιθέα, τον Λεβαδειακό και στον ημιτελικό αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης.

#Συνολικά σε φάση ομίλων τα τελευταία χρόνια στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ έχει 11 αγώνες με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Ο συντελεστής των τερμάτων του είναι 21-5, ενώ η περσινή σεζόν ήταν η μοναδική που κράτησε το μηδέν στην άμυνα, αφού αυτή τη σεζόν έχει ήδη δεχθεί τέρμα στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική του ομίλου.

#Καμία από τις τέσσερις σεζόν που υπάρχει αυτό το σύστημα αγώνων στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κλείσει τον όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, κάτι που έχει την ευκαιρία να το κάνει την φετινή σεζόν.

#O ΠΑΟΚ έδωσε στο Καυτανζόγλειο ακόμη ένα ματς για τον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, αυτό με τον Λεβαδειακό που ήταν τυπικά γηπεδούχος και επικράτησε με 2-1 (41' Πέλκας , 70' Σάκχοφ – 46' Γιακουμάκης).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ