ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο, χάρη στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου, στο άδειο ΟΑΚΑ κι απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλη Τρίτη, 26 Μαΐου, η ρεβάνς του Περιστερίου. (VIDEO)

Στο άδειο ΟΑΚΑ, μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να διεξαχθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς θεατές, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ των δύο ομάδων, χάρη στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χρήστου Αραβίδη.

Η ΑΕΚ με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο - μετά την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ το βράδυ της Τρίτης - δεν ήταν καλή, είχε ωστόσο 2-3 ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, πριν το καταφέρει ο Μάνταλος στο 73ο λεπτό. Αρκετά κενά στην άμυνα του Ατρομήτου με το κεντρικό δίδυμο να μη βρίσκεται σε καλή ημέρα. Η Ένωση απέκτησε ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σε κάθε περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του Περιστερίου, τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Μαΐου.

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής)

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (79' Κορδέρο), Βάργκας (57' Τζεμπούρ), Μπαρμπόζα (Μπουονανότε), Αραβίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές (88' Φυτανίδης), Κυβρακίδης, Μπρίτο (68' Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ (78' Παπαδόπουλος)

Γκολ:73' Μάνταλος

Κάρτες: 85' Ματέι

Ανασκόπηση αγώνα

Πίεση από την ΑΕΚ

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο Έλντερ Μπαρμπόζα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Ατρομήτου, Βασίλη Μπάρκα.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 11', η ΑΕΚ έφθασε στη δεύτερη καλή της στιγμή στο ματς. Ο Ρόναλντ Βάργκας έκανε τη σέντρα, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά με τον Μπάρκα να αποκρούει ενστικτωδώς και τον Χρήστο Αραβίδη να μην μπορεί να στείλει - εν συνεχεία - την μπάλα στα δίχτυα μετά και την επέμβαση των αμυντικών του Ατρομήτου.

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ευκαιρία του Μάνταλου

Ο Ροντρίγκο Γκάλο σέντραρε στο 20' και στο 24', αλά οι κεφαλιές των Βάργκας και Μπαρμπόζα, αντίστοιχα, δεν εγκυμονούσαν κίνδυνο για τον γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου. Στο 32ο λεπτό, ο Μάνταλος "τσίμπησε" την μπάλα μετά από λάθος και χαρακτηριστική αδράνεια του Νίκου Λαζαρίδη, με σουτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου, αλλά ο Μπάρκας ενστικτωδώς με το κεφάλι εκτός περιοχής, απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 36ο, ο πρώην παίκτης της Ένωσης και νυν του Ατρομήτου, Δημήτρης Γροντής, έκανε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ, Αλάιν Μπαρόχα.

Η πιο μεγάλη - μετά από αυτή - ευκαιρία της Ένωσης, ήρθε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον προωθημένο από τα αριστερά, Ντίντακ Βιλά, εκείνος γύρισε για τον Έλντερ Μπαρμπόζα, με τον Πορτογάλο από το ύψος του πέναλτι να σπαταλά την ευκαιρία που του εδόθη και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σουτ του Χαβιέρ Ούμπιδες, με τη συμπλήρωση μίας ώρα ματς πέρασε άουτ. Στο 69ο λεπτό, ο Αντρέ Σιμόες υποδέχθηκε την μπάλα, δοκίμασε το δεξί του πόδι, με την μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ατρομήτου.

Ο Μάνταλος έλυσε το "γόρδιο δεσμό"

Στο 73ο λεπτό, η Ένωση άνοιξε το σκορ. Ο Χρήστος Αραβίδης έκανε τη σέντρα, ο Πέτρος Μάνταλος "τρύπωσε" στο κενό που άφησαν Λαζαρίδης και Μπίτολο και με κεφαλιά στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπάρκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση το πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Γροντής καταχράστηκε της κατοχής της μπάλας κι ανακόπηκε από τους αμυντικούς της Ένωσης.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του γκολ της ΑΕΚ και του Πέτρου Μάνταλου. Κατά κύριο λόγο, επειδή έκρινε την αναμέτρηση. Εξαιρετική και η έμπνευση του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος πριν κάνει τη σέντρα σήκωσε το κεφάλι και είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, εξαιρετική και η εκτέλεση με το κεφάλι του Πέτρου Μάνταλου.

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση, για την οποία έπρεπε να αποφανθεί. Ούτε και διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές, ούτε της ΑΕΚ, ούτε και του Ατρομήτου. Άφηνε την αναμέτρηση να εξελιχθεί, όποτε ήταν εφικτό. Καλή διαχείριση, καλή διεύθυνση του ματς σε γενικές γραμμές. Λάθη, στην υπόδειξη οφσάιντ σε δύο περιπτώσεις από την επόπτη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο μοναδικός σκόρερ του ματς, Πέτρος Μάνταλος. Κυνήγησε το γκολ, στο πρώτο ημίχρονο όταν αντιλήφθηκε το λάθος του Λαζαρίδη αλλά ο Μπάρκας τον εμπόδισε. Το πέτυχε στο δεύτερο, με εξαιρετική κίνηση - πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου - η οποία συνοδεύτηκε από επίσης εξαιρετική εκτέλεση.

Προβάδισμα με Μάνταλο για ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Μετά από μια επεισοδιακή ημέρα, όπως η Τρίτη, για την Ένωση με την ανακοίνωση του Γκουστάβο Πογέτ ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο τέλος της σεζόν και την απόφαση της διοίκησης να τον απομακρύνει πριν το τέλος αυτής, δύσκολο ήταν οι παίκτες της ομάδας να μείνουν ανεπηρέαστοι. Η Ένωση δεν απέδωσε θεαματικό ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση αλλά διατήρησε την κυνικότητα που τη συνόδευσε από την αρχή του έτους στα κρίσιμα ματς της. Σ' αυτά ματς (νοκ-αουτ) αυτό παίζει μεγαλύτερο ρόλο για την πρόκριση από ότι το θέαμα.

Δεν μας άρεσε

Η συμπεριφορά της άμυνας του Ατρομήτου πρωτίστως, του κεντρικού διδύμου αυτής κατά δεύτερο λόγο. Οι φάσεις λιγοστές, αλλά ενδεικτικές αδυναμίας της αμυντικής συμπεριφοράς. Και στη φάση του Μάνταλου στο πρώτο ημίχρονο, και σε αυτή που ο Μπαρμπόζα βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι με την έναρξη του δευτέρου και στο γκολ της Ένωσης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ