ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προβάδισμα για τελικό ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Ο κανονικός Παναθηναϊκός κέρδισε πανεύκολα τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Λεωφόρο και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ούτε μια τελική στην εστία δεν είχαν οι φιλοξενούμενοι. Ελέγχεται για τρεις φάσεις πέναλτι ο Σιδηρόπουλος. (VIDS)

Ο Παναθηναϊκός που σε αντίθεση με το ματς της Τούμπας πριν τρεις μέρες, έβαλε την βασική του ενδεκάδα στην Λεωφόρο, κέρδισε πανεύκολα τον ΠΑΟΚ με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της 6ης Μαΐου.

Οι "πράσινοι" ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν 13 τελικές και πέτυχαν δυο τέρματα ενώ θα μπορούσαν να σκοράρουν και άλλα γκολ στην διάρκεια του αγώνα. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν καλά μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαν ούτε μια τελική προς την εστία του Βλαχοδήμου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο ματς με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης από το 20' και μετά όπου τα κράτησε μέχρι το τέλος. Σε αυτό βοήθησε και το γκολ του Μολέντο στο 21' αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά καθώς ο Κουλούρης δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει την πράσινη άμυνα και ότι καλό γινόταν από τα πόδια των Ουάρντα, Ενρίκε.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ενρίκε δεν αμύνεται και χτύπησε με τον Χουλτ από τα αριστερά με τον Σουηδό να φτιάχνει αρκετές φάσεις έχοντας όμως κακή τελική προσπάθεια και στερώντας από τους πράσινους την ευκαιρία να βάλουν και άλλα γκολ.

Το τριφύλλι έδειχνε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο από τη νίκη με 1-0 για αυτό και ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς και τον Λέτο με τον Αργεντινό να χρίζεται σκόρερ και να δίνει στον Παναθηναϊκό ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση με τους Μπεργκ, Ζέκα, Χουλτ να παίρνουν τον τίτλο του MVP από πλευράς πράσινων.

Και οι δυο ομάδες διαμαρτύρονται για τρία πέναλτι τα οποία δεν είδε ο Σιδηρόπουλος. Ένα σε κάθε ομάδα για χέρι μέσα στην περιοχή και μία αγκωνιά εκτός φάσης του Κρέσπο πάνω στον Μπεργκ

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χ. Μπάλτα (Αχαΐα)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Α. Βάτσιος (Δυτική Αττική), Γ. Κομίνης (Θεσπρωτία)

4ος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνα).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης,Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86' Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75' Λέτο), Μπεργκ (90' Ρέις).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάχοβ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58' Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης.

Γκολ: 21' Μολέντο, 83' Λέτο

Κίτρινες: 31' Κουλιμπαλί, 81' Λέτο/17' Λέοβατς, 36' Ουάρντα, 57' Ενρίκε, 71' Μάτος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Προβάδισμα για τελικό ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΟΚ


Προβάδισμα για τελικό ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Με αρκετές αλλαγές, όπως αναμενόταν, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο 48χρονος τεχνικός σε σχέση με το ματς της Τούμπας έκανε εννιά αλλαγές και επανέφερε όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του στο αρχικό σχήμα και σε αυτό το 4-4-2 με το οποίο κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο το τριφύλλι.

Τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Στο δεξί άκρο της άμυνας επανήλθε ο Κουλιμπαλί και αριστερά έπαιξε ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Μολέντο. Στην μεσαία γραμμή τα δυο χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Ζέκα με τον Βιγιαφάνιες να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Εμποκού στο αριστερό ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Από την άλλη ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε και αυτός κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της Τούμπας έχοντας τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα ενώ υπήρχε μια έκπληξη που είχε να κάνει με την επιλογή του να αφήσει τον Μπίσεσβαρ εκτός αποστολής.

Στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε ο Σέρβος τεχνικός είχε τον Γλύκο κάτω από τα γκολποστ και στην αμυντική τετράδα τους Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Κάνιας, Σάχοβ και στην τριάδα μπροστά ξεκίνησαν στα δεξιά ο Ενρίκε, αριστερά ο Κάμπος και στο κέντρο ο Ουάρντα με τον Κουλούρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

ΠΙΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει αρκετά ψηλά προκειμένου να επηρεάσει την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού και φυσικά την σωστή ανάπτυξη του από την άμυνα προς την επίθεση. Από την άλλη οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση δίνοντας βάση στην άμυνα τους και παίζοντας με κάποιες μακρινές μπαλιές τις οποίες δεν ήθελε ο Ουζουνίδης. Ουσιαστικά η αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε ρυθμό και τίποτα να παρουσιάσει εκατέρωθεν.

Στο 12' είχαμε την πρώτη υποψία ευκαιρίας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Κουρμπέλης υπό των πίεση των φιλοξενούμενων έκανε το λάθος, έχασε την μπάλα η οποία έφτασε στον Κουλούρη που επιχείρησε το σουτ αλλά ο Έλληνας μέσος είχε προλάβει να γυρίσει και με τάκλιν να βάλει την κόντρα.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 19' με μια αξιόλογη ευκαιρία. Ο Κουρμπέλης πέρασε τη μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ νίκησε στη μονομαχία τον Λέοβατς, έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Γλύκου.

Το τριφύλλι συνέχιζε να πιέζει και στο επόμενο λεπτό ο Χουλτ συνδυάστηκε υπέροχα από τα αριστερά, τσίμπησε την μπάλα προ του Μάτος και έβγαλε την σέντρα προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γλύκος με εξαιρετική εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Εμποκού προήλθε το γκολ του Παναθηναϊκού. Ο άσος από το Κονγκό έδωσε πάσα στον Βιγιαφάνιες ο οποίος έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε στον Ουάρντα και πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα με τον Γλύκο να διώχνει με γροθιά προ του Μολέντο. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε όμως και έφτασε στον Μπεργκ ο οποίος με κεφαλιά-πάσα έδωσε στον Μολέντο και ο Βραζιλιάνος με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΝΡΙΚΕ Ο ΠΑΟΚ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο ΠΑΟΚ που δεν έδειξε αρχικά να επηρεάζεται από το γκολ που δέχτηκε θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια αρκετά γρήγορα. Ήταν το 28' όταν οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν πολύ σωστά από τα αριστερά, ο Λέοβατς μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Ενρίκε ο οποίος έκανε ωραία κίνηση αλλά σούταρε αρκετά άστοχα.

Με το υπέρ του 1-0 ο Παναθηναϊκός έδειξε να ελευθερώνεται, να παίζει καλύτερα, να κυκλοφορεί πιο σωστά την μπάλα και έψαχνε ένα ακόμη γκολ. Οι πράσινοι μάλιστα έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 37'. Η μπάλα μετά από κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο έφτασε στον Κλωναρίδη ο οποίος ήταν έξω από την περιοχή. Αυτός έπιασε το αριστερό και έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Στο 43' το τριφύλλι είχε μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Μπεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και έδωσε πανέμορφα στον Βιγιαφάνιες ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Γλύκου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγή στο δεύτερο μέρος και με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να είναι πιο επιθετικός απ' ότι ο ΠΑΟΚ. Στο 48' οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή με τον Εμποκού να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, απευθείας όμως χωρίς να ανησυχεί τον Γλύκο.

Εννιά λεπτά αργότερα και πάλι ο Εμποκού έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, έξω από την περιοχή, έπιασε και το σουτ με τον Σάχοβ να βάζει τη σέντρα και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Εμποκού ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Μολέντο να παίρνει την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και ο Γλύκος μπλόκαρε.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ, ΕΣΩΣΕ ΣΩΤΗΡΙΑ Ο ΓΛΥΚΟΣ

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59' είχαν μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Ζέκα αν και πεσμένος τσίμπησε την μπάλα με τακουνάκι προς τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έκανε τη σέντρα ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά προ του Μάτος αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γλύκου.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 66' αλλά ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ με μια φανταστική εκτίναξη. Ο Εμποκού εκτέλεσε το φάουλ με πάσα στον Μπεργκ, αυτός έκανε φοβερό σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι και ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ

Τρία λεπτά αργότερα με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός απείλησε. Σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Σουηδό μέσα στην περιοχή, ο οποίος την στόπαρε, την κατέβασε και έκανε το σουτ, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Κρέσπο αλλά ο Σιδηρόπουλος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Δύσκολη φάση για τον έμπειρο ρέφερι ο οποίος ήταν κοντά στην φάση.

Στο επόμενο λεπτό σε σέντρα από τα αριστερά ο Μάτος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο πίσω χέρι του Χουλτ το οποίο το είχε σε έκταση αλλά ήταν στην κίνηση και δεν είχε οπτική επαφή προς την μπάλα. Ο Σιδηρόπουλος άφησε και πάλι το παιχνίδι να συνεχιστεί καθώς το θεώρησε ως ακούσιο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα. Μάλιστα ο διεθνής ρέφερι μίλησε και με τον Κομίνη για τη συγκεκριμένη φάση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον "δικέφαλο" στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 77' όταν ο Κουλούρης βγήκε όμορφα στα πλάγια, έκανε την παράλληλη μπαλιά ο Ζέκα γλίστρησε προ του Ουάρντα αλλά ο Κουλιμπαλί που είχε ακολουθήσει την φάση έκοψε και την γύρισε προς τον Βλαχοδήμο.

ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΛΕΤΟ ΚΑΙ 2-0

Ο Παναθηναϊκός βγήκε και πάλι στην επίθεση και έψαξε ένα ακόμη γκολ το οποίο θα έκανε ακόμα πιο εύκολη την ρεβάνς. Για αυτό και ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λέτο αντί του Κλωναρίδη ο οποίος είχε κουραστεί θέλοντας να δώσει επιπλέον ώθηση στην επίθεση των πράσινων.

Ο Αργεντινός μάλιστα ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος για τον Παναθηναϊκό. Ήταν το 83' όταν ο Εμποκού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο. Ο Μπεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, έσπασε από αριστερά στον Λέτο, ο οποίος με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η τελευταία αξιόλογη φάση έγινε στο 89' και ήταν ένα πέναλτι το οποίο δεν είδε ο Σιδηρόπουλος. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει φάουλ από τα δεξιά, ο Εμποκού το εκτέλεσε και ο Κρέσπο χτύπησε στον κεφάλι τον Μπεργκ από πίσω. Πέναλτι και αποβολή για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ που δεν είδε ο διεθνής ρέφερι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Ενρίκε στο 28. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή στο ματς και αυτή ήρθε επτά λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε. Αν εκεί είχε γίνει το 1-1 τότε τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σιδηρόπουλος από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου. Ήταν πολύ κοντά στις περισσότερες φάσεις και προσπάθησε να μην του ξεφύγει καμία. Παρόλα αυτά οι δυο ομάδες έχουν δικαιολογημένα παράπονα. Και οι δυο ζητούν από ένα χέρι σε δύσκολες περιπτώσεις ενώ υπάρχει και ένα χτύπημα εκτός φάσης του Κρέσπο στο 90΄στον Μπεργκ το οποίο θα ήταν πέναλτι και αποβολή για τον άσο του ΠΑΟΚ. Επίσης και ο Μάτος θα μπορούσε να είχε δει την κίτρινη κάρτα σε πολλά σημεία του αγώνα αλλά ο Σιδηρόπουλος του χαρίστηκε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκους Μπεργκ. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην σκόραρε καθώς οι Μολέντο, Λέτο ήταν οι δυο σκόρερ αλλά ο Σουηδός δημιούργησε και τα δυο τέρματα. Και στις δυο φάσεις έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του πασάροντας καθώς και στις δυο θα μπορούσε να είχε σουτάρει αλλά προτίμησε να σιγουρέψει τα γκολ του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ζέκα. Μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα ο Ζέκα είχε πει ότι ήταν εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα. Ο Πορτογάλος το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς της Λεωφόρου. Ήταν παντού, έτρεχε συνέχεια, έκοβε, μοίραζε σωστά την μπάλα και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΟΚ. Το πιθανότερο είναι ότι έμεινε στο ματς της Τούμπας και το 3-0. Μόνο που στην Τούμπα έπαιζαν οι αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού και στην Λεωφόρο οι βασικοί και έκαναν τον ΠΑΟΚ να μην υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο μετά το 20λεπτο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ