ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόταση της ΕΠΟ για τελικό στις 17 Μαΐου!

Πρόταση της ΕΠΟ για τελικό στις 17 Μαΐου!

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου. Τι ισχύει με τις ημερομηνίες των playoffs του πρωταθλήματος

Όπως μετέφερε ο Αλέξης Πλατής στον αέρα του Sport24 Radio 103,3, η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στην Πολιτεία, στην ΚΕΔ, στις ομάδες και στην αστυνομία προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη, 17 Μαΐου, με τους ίδιους όρους που αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά και μοναδικό ερωτηματικό τι ακριβώς θα συμβεί με τους βοηθούς του διαιτητή, Τάσου Σιδηρόπουλου. Στην συνέχεια εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση...

Πρώτο μέλημα είναι να μην υπάρχει πρόβλημα με την υπουργική απόφαση αναφορικά με το δεκαήμερο που είχε εξαγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού την ημέρα της αναβολής του τελικού κατόπιν της εισήγησης της ΔΕΑΒ και στόχος της Ομοσπονδίας είναι να βρεθεί λύση και να βρεθούν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Όσον αφορά τα playoffs, μπορούν να πάνε μια ημέρα πίσω οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής και να γίνουν το προσεχές Σάββατο (14/5) αντί την Κυριακή, ώστε να μην υπάρχει κόλλημα με το 48ωρο που απαιτείται από το ένα παιχνίδι στο άλλο και να πάνε 21 ή 22 Μαΐου τα ματς της 3ης αγωνιστικής των playoffs και να τελειώσουν στην ώρα τους χωρίς επιπλέον καθυστέρηση.

Η ΕΠΟ δεν θέλει να βάλει τελικό την ημέρα που έχει τελικό Europa League (Τετάρτη, 18/5) ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Σεβίλλη, ασχέτως αν νωρίς εκείνη την ημέρα θα γίνονταν αγώνες playoffs. Η Ομοσπονδία δεν επιθυμεί να βάλει τελικό πάνω σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντηση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ίσως δεχτεί μια τέτοια πρόταση, βλέποντας ότι η Ομοσπονδία κάνει ένα βήμα πίσω, αρκεί βέβαια να υπάρξει συμφωνία με τους βοηθούς, που είναι και το μεγάλο... αγκάθι. Άλλωστε, αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της αναβολής την προηγούμενη φορά, ασχέτως αν υπήρξε η πρόφαση περί ζητημάτων ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 77/11.05.2016) αποφάσισε τα εξής.

"Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ