ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόστιμο σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο για ό,τι συνέβη στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Οι "κιτρινόμαυροι" θα πληρώσουν 37.000 ευρώ και οι "ασπρόμαυροι" 88.000 ευρώ.

Πρόστιμο θα πληρώσουν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ στις 12 Μαΐου. Απ' όσα είχαν γραφτεί, δεν προέκυπτε κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας, με τον Ολυμπιακό πάντως να κυνηγάει την υπόθεση και να ζητά μέσω καταγγελίας να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δυο ΠΑΕ.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν από τον εισαγγελέα με την καταγγελία που έκαναν και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό να κληθούν οι δυο ομάδες με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας". Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και αφαίρεση 3 βαθμών.

Εντέλει, σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει 88.000 ευρώ, ενώ η ΑΕΚ θα πληρώσει 37.000 ευρώ. Επομένως, οι δυο ομάδες θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με ανοικτό γήπεδο και χωρίς μείον στη βαθμολογία τους.

Η ανακοίνωση της απόφασης αναφέρει:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους τριάντα επτά χιλιάδων (37.000) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους ογδόντα οκτώ χιλιάδων (88.000) ευρώ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ