ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προοδευτική-Παναθηναϊκός 1-2

Προοδευτική-Παναθηναϊκός 1-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας κερδίζοντας εκτός έδρας την Προοδευτική με 2-1.

Την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός με την εκτός έδρας νίκη επί της Προοδευτικής με 2-1.

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά πήραν τη νίκη με ανατροπή και αφού βελτίωσαν το αγωνιστικό τους πρόσωπο στην επανάληψη.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην σύνθεση του. Το σκορ του πρώτου αγώνα (4-0) επέτρεψε στον Ρότσα να αφήσει πολλούς βασικούς εκτός αποστολής ενώ τα πρόσφατα γεγονότα με τις αιχμές της διοίκησης για τις εμφανίσεις ορισμένων παικτών, λειτούργησε ευνοϊκά ώστε να αγωνιστούν οι μικροί.

Ο Ρότσα πήρε στην αποστολή της ομάδας 11 παίκτες από τις ακαδημίες της Παιανίας, ενώ ο Αντώνης Πετρόπουλος, πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση στον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής των "πρασίνων" ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, Μαρίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο και Λαγός από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, Σο-Λαγός οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Φουρλάνος μπροστά τους και στην τριάδα της επίθεσης οι Μαυρίας, Μπαρμπαρούσης στις πτέρυγες, δίπλα από τον φουνταριστό Πετρόπουλο.

Η Προοδευτική προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη παιχνιδιών σε πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού χάνοντας πέναλτι μόλις στο 2'. Ο Σο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λέκκας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ωστόσο, ο Καπίνο έδιωξε με τα πόδια

Δεν συνέβη το ίδιο όταν στο 6' ο Παπαγιωτόπουλος βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή ολομόναχος γύρισε το σώμα του και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Προοδευτική.

Το αρχικό σοκ προκάλεσε την αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού οι οποίοι σταδιακά πήραν την πρωτοβουλία του αγώνα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπήκαν απειλητικά στην μεγάλη περιοχή του Ζήνωνος, δίχως να δημιουργήσουν σημαντική ευκαιρία.

Η Προοδευτική απείλησε για δεύτερη φορά την εστία του Καπίνο στο 27' όταν και πάλι ο Παναγιωτόπουλος από την μικρή περιοχή και υπό πίεση δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε.

Η ασυνεννοησία στην αμυντική γραμμή των "πρασίνων" ήταν εμφανής καθώς αυτή αποτελούνταν από παίκτες που δεν είχαν παίξει ξανά μαζί στον Παναθηναϊκό.

Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν στο πρώτο ημίχρονο να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των παικτών της Προοδευτικής να απομακρύνουν την μπάλα στις στημένες φάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η φάση όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ ανενόχλητος στην μικρή περιοχή ο Δώνης, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά κάνοντας κακό υπολογισμό της μπάλας.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο με σουτ του Μαυρία από το ύψος της μεγάλης περιοχή που έφυγε άουτ.

Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη

Η κατοχή της μπάλας για τον Παναθηναϊκό διατηρήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και λίγο πριν το 60' ο Πετρόπουλος ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό.

Σε αντεπίθεση ο Μαυρίας βρήκε τον Πετρόπουλο στην μεγάλη περιοχή το πλασέ του δεύτερου κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ζήνωνος.

Πολύ κινητικός ο Μαυρίας στην έναρξη της επανάληψης είχε συμμετοχή στο γκολ ενώ λίγα λεπτά αργότερα επιχείρησε "λόμπα" από την μεγάλη περιοχή και διαγώνια η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες του Ρότσα βρήκαν ρυθμό και σε διάστημα δύο λεπτών και πριν το 70ο λεπτό έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Σό και τον Πετρόπουλο.

Η Προοδευτική αντέδρασε στην φάση του 72' όταν ο Αργυρίου δεν πρόλαβε την μπάλα μπροστά από τον Καπίνο χάνοντας την ευκαιρία ενώ και στο 80' ο Παναγιωτόπουλος από ευνοϊκή θέση δεν έπιασε την κεφαλιά σωστά και έχασε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του τη νίκη γοήτρου.

Τη νίκη στον Παναθηναϊκό έδωσε ο καλύτερος παίκτης των "πρασίνων" ο Χάρης Μαυρίας με πανέμορφο σουτ από την μεγάλη περιοχή. Κάποιες προσπάθειες των γηπεδούχων για την ισοφάριση δεν είχαν θετική κατάληξη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Προοδευτική: Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος Μακαρονάς(61' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης(46' Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Δώνης(73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης(88' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας(89' Μουζακίτης0, Πετρόπουλος

Κίτρινες: Σο, Κουσουρής, Βασιλάκος, Επιτροπάκης, Λαγός

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ